Роже Федерер спечели Пасифик Лайф Оупън

Победата бе 42-ра от последните 43 двубоя за 23-годишния швейцарец, който вече има спечелени 26 титли в своята кариера, от които четири от Големия шлем
21 мар 2005 17:12,
Роже Федерер спечели  Пасифик Лайф Оупън
Роже Федерер
Лидерът в световната ранглиста Роже Федерер (Швейцария) спечели турнира в Пасифик Лайф Оупън, след като на финала надделя над №2 Лейтън Хюит с 6:2, 6:4 и 6:4.

Победата бе 42-ра от последните 43 двубоя за 23-годишния швейцарец, който вече има спечелени 26 титли в своята кариера, от които четири от Големия шлем.

Играта ми е свързана с движението на краката. Когато се движа добре, играя добре. През изминалата седмица играх фантастично”, каза след победата си Федерер.

Победата бе седма поред за Федерер над неговия съперник, включително и тази от финала на Откритото първенство на САЩ.Титлата пък е седма за последните му осем участия, като последната му загуба е от Марат Сафин (Русия) на тазгодишния полуфинал в Откритото първенство на Австралия.

Роже Федерер е роден на 8 август 1981 г. в Базел, Швейцария. Висок е 186 см. и тежи 84 кг. Негови идоли в тениса са Борис Бекер и Стефан Едберг, а любимият му футболен отбор е Базел (Швейцария).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание