Година затвор условно за молдовец, превозвал мигранти

Той е задържан в Гурково, признал изцяло вината си пред съда
24 окт 2024 11:05, Красимир Ангелов
9
Година затвор условно за молдовец, превозвал мигранти
Снимка: БГНЕС, архив

Молдовски гражданин е осъден на една година "лишаване от свобода" с три годишен изпитателен срок за подпомагане на чужди граждани да преминат незаконно през страната,  съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора.

Деянието е извършено на 15 септември тази година в Гурково. Осъденият ще плати и глоба в размер на 13 730 лева, равняваща се на пазарната стойност на моторното превозно средство, с което е извършено престъплението.

Присъдата е наложена след одобрено от Районния съд в Казанлък споразумение, постигнатото между молдовския гражданин Д. К., защитника му и представител на Районна прокуратура – Стара Загора. Данните по делото сочат, че той е неосъждан.

Пред съда Д. К. се е признал за виновен в това, че на посочената дата на пътен възел, намиращ се в землището на град Гурково, превозвайки ги с товарен автомобил, противозаконно е подпомогнал дванадесет души от Афганистан, един човек от Пакистан и един - от Ирак, да преминат в страната ни в нарушение на закона. При установяване самоличността на мигрантите е било констатирано, че в групата има непълнолетно момче.

Молдовският гражданин е признал вината си и за това, че е управлявал товарния автомобил с регистрационни табели, неиздадени от съответните надлежни органи. В съдебна зала подсъдимият е декларирал, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред. Одобреното от Районен съд – Казанлък споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Темида
Няма постъпили кандидатури за председател на ВАС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 13 минути
и пак ще напиша - 3 години за куче
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 19 минути
Сега и молдовците са на мушката, понеже гласуваха против Мая Сандо. Ами мафия си има, то къде нема?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Хахахаха циркове. В Гърция дават по 8г за всеки мигрант.
5
0
 
5
 
! Отговори
МАЙТАПИТЕ НА преди 1 час
съдебната система. 1г. условно,- ха- ха - ха - той се пребира в молдова и продължава същото.
4
0
 
4
 
! Отговори
българина преди 1 час
засмял се молдовеца и отива да прави същото, но по добре
3
1
 
0
 
! Отговори
жив е преди 1 час
някои в бизнеса не са . опасен каналджия . а колко ли е прекарквал до фрг преди това . 1 го хващат и година в пандиза . тук за 12-13 г колко трупа намериха . мигранти , каналджии . но такъв е живота . меркел ги хареса . и гасарбайтерите са като мигрантите . германия , та германия . малцинства, докторици , строители и всякакви . а бойчо харесва меркела и лагарт . повече граничари . и да хващат парите . къде отиват . да ходят за матрял .
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Късметлия, заловили го в Територията
1
0
 
12
 
! Отговори
Кандидат преди 2 часа
При такива присъди и аз бих се пробвал за трафикант. Къде ги набират?