Теменужка Петкова: Решението на КС дава ясен отговор за мандатността на ВСС

Магистратите са в правото си
20 окт 2024 10:30, Стела Стоянова
54
Теменужка Петкова: Решението на КС дава ясен отговор за мандатността на ВСС
Снимка БГНЕС, архив

„Що се отнася до избора на главен прокурор, аз мисля, че ВСС е изцяло в правомощията си да прецени как да действа в тази ситуация. Има решение на КС номер 12 относно правомощията на ВСС, свързани с мандатността. Има решение на КС, ВСС очевидно е в правото си да направи такова предложение. Това, че вече няколко парламента не могат да изпълнят своята функция и да попълни квотата си във ВСС, не е проблем на съдебната власт”.

Това заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС в ефира на Нова тв.

„Важно е да знаем дали номинацията е законосъобразна. За мен най-важно е да бъде спазен законът – ако е спазен, какво можем да кажем? Решението на КС дава много ясен отговор за мандатността на ВСС. Той е в правомощието си да вземе такова решение. След като парламентът не може да изпълни своето задължение, няма как да спре да работи съдебната система”, каза още тя.

„Няма причина да нямаме доверие на Илков, МВР върши своята работа по отношение на купуването на гласова", смята Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от Темида
Андрей Янкулов: ВСС да не избира главен прокурор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Тази фуста тип джудже,направи много зарар за цялата държава,но органите от н. нар.следствие,се правят на глухи и кьорави.Къде се вреш птицо прелетна,че не си седиш на употребения зад.ик?
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
ГЕРБ-СДС винаги нагло лъжат.
45
0
 
5
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 9 часа
НЕ Е ВИНОВЕН ВСС---ЧЕ В НС , СА ПЪЛНИ ГАЛ ФОНИ И НЕКАДЪРНИЦИ....ХА,ХА,ХААААААА
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Е да,НС хем не излъчва кандидати за ВСС,хем някои партийци от капиталската клика и грандажийските НПО-та възроптаха за мандата?А когато същия състав гласува предсрочно оставката на Гешев,тогава не бяха ли с изтекъл мандат?Същите НПО-та бяха "за" и, че мандата не е проблем.То е странно и за ВАдС обслужваш задкулисието.При решение на Конституционния съд,че изтеклия мандат не е пречка,видно цялата сага си е една политическа поръчка на задкулисието и това е жалко,защото създава безпринципност
43
2
 
4
 
! Отговори
Ало Ваньо? преди 10 часа
Гроб е ОПГ и трябва да бъде обявена извън закона! Това е шайка айдуци, събрана с цел лично облагодетелстване и обиране до шушка на българския народ!
42
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 часа
е па що да не са напраи на "юрис" ?...Нима разбира нещо от енергетика,та са прави на "енергиен министер" на Тиквундела ?..Утре тая и за КОСМОНАВТ и жъ са обяви !!!..така де,защо сай натиснала за гробарка ?!
41
2
 
3
 
! Отговори
И тая ли тетка преди 10 часа
Стана юрист?
40
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 часа
"хитро",но по герберски:..-Първо САБОТИРАТ решението на проблема,след което хвърлят въздушни обвинения ..-". След като парламентът не може да изпълни своето задължение, няма как да спре да работи съдебната система, каза още тя...Нагло?...-Не,просто по герберски..Над 12 години имаха пълната възможност да сложат ред в държавата,защото имаха пълно мнозинство,но тия КРАДЛьОВЦИ го използваха САМО да се обогатят ,и то ЯКО !!.."Народен съд" за тях !!..
39
4
 
4
 
! Отговори
...! преди 11 часа
До "Съдия"! Още малко и ще си по-отворен и от Конституционният съд? Откакто Радев размаха юмрук, много променкаджии с3 поверваха, че закони и институции не ги ловят!
38
3
 
11
 
! Отговори
справедлив преди 11 часа
Дебелото противно джудже Теменужка да каже откъде синчето и гепи стотина милиона за фотоволтаичен парк и как си живее в Монако?Всички от върхушката на ГЕП просто плачат за затвор.Всички до един се оказаха обикновени крадци и шмекери.Факт.
37
1
 
4
 
! Отговори
извод преди 11 часа
Статуквото може да се промени само от извънземни пришълци. За жалост и те ни заобикалят.
36
4
 
8
 
! Отговори
Коментар 29 преди 11 часа
Коментарите стават все по-обезпокоителни! Все едно сме в най-черните години на комунизма! Една креслива прослойка претендира за божественост и непогрешимост и всички следва, не длъжни са да се съобразяват с претенциите й, в противен случай са обявени за крадци и т.н ! Например ГЕРБ-СДС и нейните над 600 хиляди привърженици се обвиняват във всички всемирни грехове! На това трябва да се сложи край! ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО! Да избегнем манипулациите на ДС и отрочетата им!
35
0
 
1
 
! Отговори
32 се отнася за 29 преди 11 часа
Коментар 32 се отнася за коментар 29!
34
4
 
9
 
! Отговори
Съдия преди 11 часа
Мандатът на ВСС изтече на 3 октомври 2022 г. Пълен фарс!Скандалът стана исторически.
33
7
 
6
 
! Отговори
...! преди 11 часа
До до алоуу...Когато стигнете гласовете на ГЕРБ и ДПС, камо ли заедно, тогава фантазирайте! И то при избори водени от тандема Радев-Мадуро, и аллабалата с Президента!
32
2
 
6
 
! Отговори
До слагащите - на 30 преди 11 часа
Истината боли, нали так поставящи минус на коментар 30! Хората не са гл.упа.ви ще разкрият шарлатаните!
31
5
 
8
 
! Отговори
Ха ха, преди 11 часа
Борисов никога не е бил агент на ДС! Камо ли "агент" Буда! Нещо ново не вожахте ли да измислите, че все стари лъжи притопляте?
30
5
 
5
 
! Отговори
До коментарите! преди 11 часа
А да гласуваме ли за Борисов,агент Буда на ДС?
29
5
 
3
 
! Отговори
Коментарите!? преди 12 часа
Коментарите стават все по-обезпокоителни! Все едно сме в най-черните години на комунизма! Една креслива прослойка претендира за божественост и непогрешимост и всички следва, не длъжни са да се съобразяват с претенциите й, в. противен случай са обявени за крадци и т.н Например ГЕРБ-СДС и нейните над 600 хиляди привърженици се обвиняват във всички всемирни грехове! На това трябва да се сложи край! Гласувайте масово! Не на манипулациите на ДС и наследници!
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Теменужка Петкова я чакат 20 години затвор