Олимпиадата в кадър: Българската делегация мина по Сена

Вижте кадри от откриващата церемония в Париж
Обновена: 26 юли 2024 23:17 | 26 юли 2024 22:12, Александър Попов
363

Българската олимпийска делегация мина по река Сена по време на откриващата церемония на Игрите в Париж. Водени от знаменосците Станимира Петрова и Любомир Епитропов, българските спортисти поздравиха публиката край бреговете на реката от своята лодка.

Българската делегация включва 45 спортисти в 16 различни спорта, което е леко увеличение спрямо Олимпиадата в Токио преди три годни, когато имахме 42-ма спортисти в 14 спорта. По традиция най-големите надежди на България за медали идват от художествената гимнастика, щангите, борбата и бокса.

През тази година традицията шоуто да се провежда на стадион беше променена и събитието за първи път се състои на открито във водите на река Сена и ще завърши на площад "Трокадеро" до Айфеловата кула.

Над 600 хиляди души гледат на живо церемонията по откриването на Олимпиадата. Спортистите от олимпийските делегации на 206-е участващи страни ще преминат 6-километрово трасе по реката с около 85 корабчета от моста Аустерлиц до площад "Трокадеро".

Всичко за Олимпийските игри четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още по темата: Париж 2024
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гай Банювци от Ориента, навряни в трета глуха в сивите си панелки, забравени от Бога, но иначе големи всезнайковци в коментари си тука , били отвратени и ужасени, нямало да гледат и изключвали телевизорите си...На кого му пука за вас, анонимни ссъселли, никой от тези, които гледате, не подозира за жалкото ви съществуване...
141
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименПрез очила ли го гледа а! Свободен свят а в русия и дъжд не вали без нареждане на джуджето. Затвор гулаг бате. огромен затвор е рашистан.
140
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президента и жена му имат ли чадъри? Притеснявам се да не ги удави дъжда. Заваля проливен дъжд.
139
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До дсокк и как разбра че русия е най мощната! Три години до киев не могат да стигнат. Целия им флот стана подводен. от северна корея просят оръжие. за икономиката им - кръгла 0 едни джапанки не могат да произведат. в магазините нямай яйца. а джуджака стои заключен в бункера. Сигурно е гледал откриването на олимпиадата. и е цъкал от завист.
138
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така си е.Без руснаци всичко е по-готино.Хич не си съчинвяам.Те-руснаците сами и го казват-Хубаво е там където ни няма..
137
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата гори, тресе се от взривове, не разполага с ресурси и техника за борба и защита от природни и техногени бедствия и катастрофи, млади деца рискуват здравето и живота си като доброволци, сигурно болшинството вече не помнят името на 19 годишното момче доброволец, което пострада с над 60% изгаряния! Мдаа....., "Хляб и Зрелища" за плебеите!
136
11
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Нашите рус0р0би са отвратени че ватниаяците са изолирани и в девета глуха и презрени от целия свят. Днес блатнаиа вдигна лихвата до най-високото ниво от над 2 годин. Причината е прегряването на икономиката от огромните военни разходи на късокракия кремълски диктатор.
135
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само дъждът беше истински. Всичко друго фалш и кич.
134
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това което сътвориха китайците през 2008г. беше уникално и ненадминато. Беше извън границите на възможното!Тези трансджендъри с този извратена концепция могат да пият само една студена вода и да закриват, преди да са открили тази олимпиада.
133
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ги . Нямя ги рашистите! Каква красота само.
132
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво се чудите? Бриджит е родена като мъж. Това е в нейна почест и за нея е измислено. Бриджит е виновна.
131
9
 
15
 
! Отговори
дсокк преди 1 месец
Аз като българин съм крайно разочарован от това Френско по рно. Такава глупава церемония не бях виждал. Никаква идея и вкус. Явно че безбожниците съвсем са обезумели. Франция прилича на ке ***. А какви олимпийски "шампиони" ще се произведат след като най мощната Русия не участва??? Без Русия да ги е била, не са никакви шампиони, мИрси.
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименТи някога бил ли си със жена ве!??????
129
9
 
8
 
! Отговори
до 140 преди 1 месец
Имаше движение в тази посока, но Путин развали всичко с инвазията в Украйна. Мисля, че това е истинската цел на войната там - разкол в православния свят. Путин върши работата на лукавия и резултатът е налице: никога не сме били по-разединени.
128
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много олимпийци отказвали да ядат от храната. Вероятно се опасяват да не им обърнат резбата за един месец.
127
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очаквах повече стил от франсетата, като едни от основните носители на европейска култура, но.... този, който е измислил церемонията,не се знае на какви наркотици е. Първо - безумен шарен кич, второ - сцената с пеещата отрязана глава и кървавочервените ленти след това напука екрана на телевизора. Пълно е с препратки към неолиберастките "ценности", но няма как - през последните години големия спорт е политика.
126
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най добрата олимпиада. Свободния свят. Къде е руската делегация! Някой знае ли!?
125
8
 
9
 
! Отговори
мда преди 1 месец
Ей го на, какъв парад ви спретнаха франсетата, а вие прости *** все недоволни! Какво не ви харесва да гледате мъже в рокли и дебели жени м? Засрамете се и веднага влезте в евроценностите, като нацелувате съседа!
124
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не прилича на олимпиада. Сякаш е опрета или мюзикхол.
123
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Православните народи трябва да търсим културно сближаване помежду си, за да се противопоставим на извращенията. Но преди това трябва да се откажем от шовинизмите си и да свалим имперските режими в Русия и Сърбия.