Полицаят побойник от Джулая е с повдигнато обвинение

Арестът му е удължен за 72 часа
11 юли 2024 17:00, Нели Христова
84
Полицаят побойник от Джулая е с повдигнато обвинение

В нанасяне на средна телесна повреда обвини Районната прокуратура в Бургас полицая Христо Петков, задържан за побой над 19-годишен студент по време на Джулай в "Кайт бар".

Арестът на полицая е удължен за 72 часа, каза на брифинг районният прокурор на Бургас Мария Маркова. Тя уточни, че задържаният все още не е дал обяснения за случилото се, не е установено и в качеството си на какъв е присъствал по време на събитие свързано с посрещането на Джулая. Изпратили сме запитване до ОД на МВР-Бургас, но все още нямаме данни дали полицаят е на работа, проверява се и фирма "Делта-ГАРД" дали тя е наела служителя на 4-то РПУ.

Адвокатът на Петров - Бойчо Боев обаче заяви пред медии, че клиентът му е бил поканен да охранява събитието от свой познат, който работел в хранителна фирма. Договор за работа обаче не бил сключван, а във въпросната нощ, Петков трябвало да наблюдава дали някой от многобройните купонясващи на партито не прескача поставена ограда в района. За самия инцидент Боев разказа версия коренно различна от тази на бития Владимир Радев.

Според защитника на полицая двама младежи от компанията на пострадалото момче са уринирали върху пицата на полицая и от там тръгнал скандалът между тях. Защитата на Петков твърди още, че ударът в лицето на 19-годишния студент, който счупи долната му челюст на 3 места, е нанесен с ръка, а не с метален бокс. Клиентът ми нито се е укривал, нито има намерение да го прави. Веднага щом е получил призовка се е явил в полицията в Созопол за разпознаване, заяви още адвокат Боев.

Очаква се до ден районната прокуратура да внесе в съда искане за постоянен арест на полицая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 13 - Попринцип не е умна идея, да се "докосваш" до непознати ...
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен - Не са връстници. Единият е на 21 и ще прави 22 скоро, другия е ония ден направи 19. А и нека не се правим, че последното момче е "случаен".
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До полицая от джулая - Съмнявам се ...
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До До МВР - За съжалние е така. Преди време ми се наложи, да имам търся охрана за събитие в малък град. От 40-50 човека, се оказа, че ще сме над 250. Местният СОТ имаше само 1 човек на разположение (нямат ей така, да чакат). Наложи се двама познати, да ги пишем "доброволци" и двама полицаи, да седят "добре облечени", като гости в почивния си ден. АКо можеше да се наемат хора за ден-два, щеше да е супер, ама не може. Никой не работи "freelance" охрана.
26
2
 
9
 
! Отговори
полицая от джулая преди 2 месеца
на тоя ще му виси този прякор докато е жив.
25
5
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
90% от полицайте са психично болни имат мания за величие и са садисти,това е така защото липсва контрол и те си правят каквото искат.
24
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сблъсък на два свята на двама връстници. Единият студент в престижен европейски университет, отличник, от прекрасно семейство а другият, вероятно расал в калта, агресиращ към целия свят. Вие кое си избирате?
23
8
 
9
 
! Отговори
Gg преди 2 месеца
Трябвало е на лицето да му пикаят.Аcab
22
4
 
18
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Работата на охраната, не е да бие, каквото и да е извършил младежа!
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Време е умните и красивите да поемат курса и да изпратят мутрообразните в затвора, където всъщност им е мястото.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Проблемът обаче, е че министерство на Правосъдието също не работи. То хубаво казано.. "да ги съдят", ама кой ще ги съди точно? Адвокатите не помагат на граждани изобщо! Те тези дела са само за пред медиите и обществото да е спокойно!
19
3
 
10
 
! Отговори
Пипо преди 2 месеца
До Анонимен 13 19 годишен пиян на *** с прегорял от амфети и кока мозък например. Не казвам че това момче е такова, не го познавам, просто давам пример. Виждал съм пиян да препикава при Александровска светотофара, докато чака да светне зелено - 10 часа вечерта. Да живее София, а?
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Побойника е с маломерен инструмент, но това не го оправдава. Бих го оправил с ботилка, ако ни падне с приятелите ми, милия гей
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До До МВР - И тогава да нарушаваме закона, защото закона не позволявал нещо си. Ми щом не позволява, значи няма да го правиш. Щом дадена охранителна фирма няма капацитета/хората да охранява някакво събитие, тогава няма да го охранява. Да кажат на законотворците за проблема в закона. Или им е по-изгодно да си мълчат и да наемат хора без договори? Тъкмо да спестят някой лев от данъци. Имаме ли нарушение на закона - нает без договор? Имаме. Тогава да ги съдят.
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оказа се бургаско фашистче на 2 заплати.. Взима висока заплата от МВР да тормози хора, а през почивното време слага една жилетка отгоре и вече бие хора като се прави на охранител за втора. КалиН Стоянов се ослушва и говори днеска за Райски газ в Парламента! За убийството в Ямбол ни дума.
15
4
 
4
 
! Отговори
Стоидванайсе преди 2 месеца
Дрогата не прощава!
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Полицаят може да каже всичко, въпросът е какво може да докаже. И между другото дори и това с пицата да е вярно, пак няма право да пре_бива който и да е. Да беше викнал колегите му, за да пишат глоба за хулигански прояви на младежите и така... той му чупил челюстта... егати вар_варина...
13
1
 
7
 
! Отговори
Дежа ву преди 2 месеца
Преди 25 години, една мутра пребиваше деца, само ако се докоснат до него. Голям клуб в Шумен.
12
6
 
7
 
! Отговори
До До МВР преди 2 месеца
Щото другите фирми наемат с договор всички охранители за охраняем обект за 24 ч.? Я си прочети КТ и тогава се изказвай. Няма вратичка в Кодекса на труда, която да позволява да наемеш служител в сферата на охранителната дейност за 24 ч. за определено мероприятие. А нужда има. И няма охранителна фирма, която да го прави. А мероприятията се охраняват. От частни охранителни фирми.
11
3
 
19
 
! Отговори
МВР преди 2 месеца
Сега разбрахте ли защо беше подгонена тази охранителна фирма навремето. Тези са мошенници. Да им отнемат лиценза.