Полицаят побойник от Джулая е с повдигнато обвинение

Арестът му е удължен за 72 часа
11 юли 2024 17:00, Нели Христова
84
Полицаят побойник от Джулая е с повдигнато обвинение

В нанасяне на средна телесна повреда обвини Районната прокуратура в Бургас полицая Христо Петков, задържан за побой над 19-годишен студент по време на Джулай в "Кайт бар".

Арестът на полицая е удължен за 72 часа, каза на брифинг районният прокурор на Бургас Мария Маркова. Тя уточни, че задържаният все още не е дал обяснения за случилото се, не е установено и в качеството си на какъв е присъствал по време на събитие свързано с посрещането на Джулая. Изпратили сме запитване до ОД на МВР-Бургас, но все още нямаме данни дали полицаят е на работа, проверява се и фирма "Делта-ГАРД" дали тя е наела служителя на 4-то РПУ.

Адвокатът на Петров - Бойчо Боев обаче заяви пред медии, че клиентът му е бил поканен да охранява събитието от свой познат, който работел в хранителна фирма. Договор за работа обаче не бил сключван, а във въпросната нощ, Петков трябвало да наблюдава дали някой от многобройните купонясващи на партито не прескача поставена ограда в района. За самия инцидент Боев разказа версия коренно различна от тази на бития Владимир Радев.

Според защитника на полицая двама младежи от компанията на пострадалото момче са уринирали върху пицата на полицая и от там тръгнал скандалът между тях. Защитата на Петков твърди още, че ударът в лицето на 19-годишния студент, който счупи долната му челюст на 3 места, е нанесен с ръка, а не с метален бокс. Клиентът ми нито се е укривал, нито има намерение да го прави. Веднага щом е получил призовка се е явил в полицията в Созопол за разпознаване, заяви още адвокат Боев.

Очаква се до ден районната прокуратура да внесе в съда искане за постоянен арест на полицая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Голям мъж ама съвсем скоро, в затвора ще мине под дъгата.
49
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По последна информация са му съборили пицата на земята и са се изпикали върху нея, ако това е истина, боя им е малко.
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А жилетката е облякъл заради ниските температури бухахахахахаха
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Било е каквото повикало, това се обадило. И, да, уважение трябва да има. По-долу го схващат като уважение към полицая. Не става въпрос за уважение към конкретния полицай, а към институцията полиция. Щом го няма, така ще бъде, който е по-силен.
46
17
 
8
 
! Отговори
Сатир преди 2 месеца
Някой ще ми обяснили " 19 г. студент???" Проста логика, започнал 2023 и завършил първи курс! Да ама сега завършват на 20г. Второ, как се блъска случайно пица и как се осъществява контакта??? Трето, момчето проверено ли е за наркотици? Четвърто, Къде е било студент и взело ли си е изпитите!? Пето, какво работят родителите??? Много въпроси , малко отговори! Защо ли???
45
6
 
20
 
! Отговори
до 43 преди 2 месеца
Няма такива нещо като уважение. Уважението е за интелигентни хора, а не за ***, които си мислят, че някой им дължи нещо, само защото са изкарали 6 месечен курс за патрулиращ полицай. Всички тия комплексари в момента, в който сложат униформата и избиват на агресия.
44
1
 
14
 
! Отговори
Тъй де! преди 2 месеца
Делта-Гард- МВР!
43
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И българинът трябва да се научи как да се държи с полицията. Правят му забележка, той почва да вика, обижда и си прави каквото иска. Ами, някои си изкарват боя. Но пък и голям рев, че нямало ред, че не си вършели работата полицаите и подобни. Взаимно трябва да е уважението и да се спазват правилата. Ама, то политиците ни само се плюят едни други, що и ние да не си плюем полицията, път тя да ни понатупа?
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо се крие че е много близък до една от лидерките на ПП
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 36 Да, това са! Когато "свестните" абдикирахте, така се получи ...
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 39 - По-объркан си и от охранителя, ако сериозно го вярваш това ....
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България, очевидно, интелигентно изглеждащите хора са трън в окото на подобни селски, плиткоумни индивиди. Дразят се от факта, че новият тренд е ум а не агресия.
38
5
 
12
 
! Отговори
Не е преди 2 месеца
геройство да пребиеш някой по-слаб от тебе .Ако някой по-силен се появи пред него,няма да има смелост дори да го погледне .А да не говорим и какви момичета каратистки има.Същият може и да напълни гащите ...
37
4
 
10
 
! Отговори
и какво от това преди 2 месеца
бил задържан,ще го оправдаят както винаги,и ще си пие бирата на новото работно място в структурата
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Полицай-побойник това ли са съвремените пазители на реда и сигурността на гражданите? Трудно се започваше работа в МВР. Сега куцо и сакато, както се казва работи там. Полицаите дрогирани, пияни, побойници и какво ли още не. Този за наказание да изкара 6 месеца казарма.
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уриниращи върху пици с кристали, метални боксове, прескачане на огради, дърти градина..това да не е симпозиум на ппдб
34
4
 
16
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 месеца
Главният Проблем е, как ги наемат на работа в Полицията!!!
33
3
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
с една дума га-мен сега няма подбор за мвр куцо и сакато наемат на работа и сегаобират негативите
32
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 18 - Много си смел, ама момчето има добър удър. Ако излезе по-скоро от затвора, бих го спонсорирал за боксьор. На 3 места да счупиш така от един удър ... Или дургия е некъф от стъкло или си имаш талант. Катко и да е - дано се излекува бързо другото момче.
31
5
 
14
 
! Отговори
Шиши преди 2 месеца
Щом познатия е работил в "хранителна фирма" всичко е ясно, отишъл е човекът да натъпче червото и да набие някой, че у тях не му стига да лопа жена си.