Арестуваха изверга, пребил почти до смърт жена си

Повдигнати са три обвинения срещу него
27
Арестуваха изверга, пребил почти до смърт жена си
Снимка: БГНЕС

Районен съд - Враца е постановил да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 38-годишен мъж, с инициали С. Д., обвинен в домашно насилие, съобщиха от съдебната институция.

При постановяването на мярката съдът е приел, че има обосновано предположение за съпричастността му към деянията, в които е обвинен, съществуват и двете алтернативи - да извърши престъпление и да се укрие.

Според  Апелативна прокуратура–София С.Д. е извършил деянието си на 28 май във Враца. Около 15:30 ч. той не изпълнил Заповед за защита от домашно насилие, издадена от Районен съд – Враца, според която се задължава да не доближава съпругата си А.М. на разстояние по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца, както и обитаваното от нея жилище в града.

Още по темата
С.Д. нападнал жена си и ѝ нанесъл удари с ръце и крака в областта на главата, и различни части на тялото, допрял нож в областта на шията ѝ и показал пистолет, заканвайки се с убийство. Жертвата е с временна опасност за живота.

Срещу С.Д. са повдигнати три обвинения - за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, като е нарушил забраната да приближава съпругата си на по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца, за закана за убийство спрямо нея и за това, че й е причинил средна телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщава БТА. Това са тежки престъпления по смисъла на Наказателния кодекс и са извършени при форма на вина – пряк умисъл. Освен това мъжът вече е осъждан за различни други умишлени престъпления, в това число и тежки, има множество криминални регистрации, висящо производство и лоши характеристични данни, уточняват още от Апелативна прокуратура-София.

Според съда за първото престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години или глоба до 5 000 лева, за второто престъпление наказанието е „лишаване от свобода“ до 6 години, а за третото – „лишаване от свобода“ за срок от 2 години до 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Врацадомашно насилие
Още от Темида
Разпитват още свидетели по делото "Дебора"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хайде сега всички феминистки , дето са се изходили под тази статия проклинайки изверга дето е пребил почти до смърт жена си ЗАЕДНО да отидат на страницата където Ивет, ДО СМЪРТ е убила актрисата Виолета Донева и също да се изкажат за мекушавия съд дето е позволил на една убийца да излезе на свобода / с гривничка щяла да бъде/ . Или то защото е жена не трябва да се говори или пише нещо лошо за нея , няма значение че е убийца.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде са му името и снимката на тоя?! От кого го крием, защо и на каква цена?
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дано получи подобаващо наказание! Ужасът, който е изпитала жената, едва ли ще може да бъде забравен. Чудно ми е, с кой акъл някои жени се свързват и поддържат отношения с подобни ***. Този изначално си е бил такъв. Няма как да не е знаела, че е насилник и ***.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво означава предвижда за първото престъпление???!!!! Човекоподобното е с множество престъпления и ако беше осъден за първото, можеше да ни спести следващите. Дано жената оживее и си стъпи на краката!
23
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
името и снимката да са предупредени жените които се занимават с подобнипрестъпници
22
9
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 3 седмици
Всички пишат и обсъждат случилото се, но никой не казва, защо се е стигнало до побоя. Понякога са кавги, понякога и най-често пари и имоти. Така че изплюйте камъчето, драги Български медии
21
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До 16: мисля, че вече е късно защото масата от населението което остана на територията е със същият манталитет. Трябват дребни промени като: ако съдия пусне с условна някой да става съпричастен към бъдещо престъпление ако е по време на условната присъда. Или ако пуснат някой под домашен арест и той избяга, съдията да заема мястото му като съучастник. Тогава много бързо условните и избягалите ще намалеят драстично.
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо го съдят? Че не е успял да я приключи ли)));
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо му крият името? Да го изтипосат и да го види целия свят!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Явно е обучаван! Утежняващо обстоятелство.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Моля,моля. След 24 часа ще го пуснат....щото вероятно е сродна душа като-политически виждания и отношение към жените на половината ченгета и роднина на останалите
16
1
 
8
 
! Отговори
ДО РАДОСЛАВ преди 3 седмици
До Радослав Малка справка - цялото правосъдие бе ръководено 34г. от един човек, много верен на партията. Този човек създаде критерии и база за развитие на кадрите. От т.н. промяна 89-90г. нито един човек от тази система не е сменен, никой не е уволнен, в резултат тя самопроизвежда всичко онова което за 34г. е усвоила. Нужна е тотална метла, даже сега не е късно. Иначе сме обречени.
15
0
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
1-ви въпрос: след като е доказан рецидив, с висящи дела и тн. какво търси на свобода? 2-ри: кога ще почнем като в САЩ да сумираме присъдите за различните престъпления? 3-ти: кога такива ще започнем да ги пращаме в трудово изправителни колонии, а не в затвора където гражданите и жертвата ще го хрантутят с данъците си?
14
7
 
11
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 3 седмици
Нека да позная! Бивш военен, патриот-расафил, който гласува за Възраждане и има на стената портрет на плешиво жужже. ПОЗНАХ, нали?
13
2
 
15
 
! Отговори
Ч преди 3 седмици
Завършен психопат. Този сигурно прави скандали и закани и на случайни хора, че някой го погледал криво или му сякъл пътя. Направо да го пращат да копа камъни до живот някъде. Такива субекти са опасни на обществото
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До @@@ - Трябва да им се припомня за случая с "Тодор и Поничките" - където Тодор Йорданов нападна Десислав и Иван Дамянови от Враца с бокс и почина от сърдечно заболяване, след като ... се уплаши, че не му се получи номера. Тълпата искаше смъртни присъди да се връщат, да се гонят от града и прочие, а после изкочиха какви ли не мизерии, от рода на "ратът на починалия е укривал улики". Ех, те се оказаха и калпаво семейство, след каот проляха на пръвия разпит, но е друг проблем там.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Районен Съд Враца - Понякога и така се случва, особено ако прокуратурата изисквамайката да свидетеслтва.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 4 - Понякога и без дете ...
9
12
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 3 седмици
А да ти е идвало на акъла, че медии и власти лъжат и преувеличават нещата, работейки в полза на жените?
8
5
 
6
 
! Отговори
До @@@ преди 3 седмици
Това са само работни обвинения, колкото да му вземат мярка и да го задържат. Делата просто се образуват по някой състав, а после се изкусоряват. Те нямат още медицинска експертиза. Хич и не знаят каква е повредата. Водят се от това, че има нещо счупено. После прокурора може и за опит за убийство, ако иска да квалифицира, ама ще му е проблем умисъла.