Фирми сезираха Сарафов, че трябва да фалират

Причина е новият Общ устройствен план на Пловдив
Обновена: 14 фев 2024 12:33 | 14 фев 2024 12:27, Стела Стоянова
23
Фирми сезираха Сарафов, че трябва да фалират
Снимка БГНЕС

Производствени фирми от Пловдив са внесли сигнали до Народното събрание, главния прокурор и.ф. Борислав Сарафов, ГДБОП, министерствата на регионалното развитие и на околната среда и ДНСК, че трябва да преустановят работа, защото в новия Общ устройствен план зоните, в които работят, са определени за жилищно застрояване.

Конкретно в район "Тракия" зад някогашната мебелна къща строителен предприемач вече вдигал огромен жилищен комплекс, точно до производствени бази, които изпускат изпарения във въздуха, вдигал се и шум.

"Ако тези сгради бъдат построени, ние ще трябва да престанем да работим. Промяната на предназначението на зоната е извършено в пълно нарушение на Закона за устройство на територията, за чистотата на атмосферния въздух и за шума в околната среда, зад това стои корупция", твърди бизнесменът Иван Къндев. Потърпевшите сезирали Окръжна прокуратура - Пловдив, която отказала да образува досъдебно производство, защото не намирала закононарушение, пише "24 часа".

В края на миналата година е подаден сигнал и до РДНСК, но според Къндев до момента не е направена проверка дори на строителното разрешение за вдигането на жилищния комплекс.  Затова са подадени жалби до много национални институции. Бизнесменът събира и подписка, защото според него в новия план на Пловдив и други производствени зони вече са преобразувани в жилищни. "Ще осъдим общината за милиарди, но защо да ги плащат данокъплатците", пита Къндев.

"Общият устройствен план беше приет при спазване на законовите изисквания. Тези хора са подали сигнали до прокуратурата и много институции, нека изчакаме тяхното произнасяне", коментира бившият главен архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, по чието време беше изработен и приет планът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: производителиСарафов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
сараФчо от 8'те ДЖУДЖЕТА,(ДОКАЗАЛ СЕ МАФИОТ)КОЙТО ОФИЦИАЛНО СЕ ПРЕГРЪЩАШЕ С РАЗБОЙНИК -пепи/еврото.НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ ХОРА.ТОЙ Е НА ТЕЗИ ПОЗИЦИИ,ЗАМ.ГЛАВЕН - СЕГА И ГЛАВЕН ПРОКУРОР/ДА СИ ПРАВИ МИЛИАРДИ. А БЕДЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА КОЙ ДА ГО ЗАЩИТИ.НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ТОЙ ФАЛИРА И ПРИКЛЮЧИ ДЕЛАТА ЗА ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. БАРСЕЛОНА ГЕЙТ/ЗА МАГНИТСКИ пейчо/КОИТО ОГРАБИХА КТБ И БУЛГАРТАБАК. ОЩЕ ФАЛИРАЛИ ЮЖЕН ПОТОК, АЕЦ БЕЛЕНЕ. ИЗГРАДИХА ТУРСКИ ПОТОК С ПАРИТЕ НА БЕДЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД.ПЪЛЕН УЖАС.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези ще се ипотрепат по между си, ще остане само боко и оня от дубай.
16
0
 
2
 
! Отговори
ХА ХА Ах преди 3 месеца
Намерили кого да сезират - авера на покойния Нотариус и Еврото.Ама верно ли ???? Я по сериозно. Обърнете се кум Пеевски. Тойе добър човек и ще ви помогме ... ХА ХА ХА
15
0
 
1
 
! Отговори
Alex преди 3 месеца
Аййй, *** Сарафа изчисти КОРУП ЦИЯТА, ВЕ! На кого ги разправяш тия вицове от ИМЕНИЯТА ВЕ? На ли почнахме еднакво? Как тъй стана изведнъж? *** много си са изпотил от РАБОТА ВЕ? И де си РАБОТИЛ, НА КОЗЯКА ЛИ?
14
0
 
4
 
! Отговори
ГжегошБженчешчикевич преди 3 месеца
Един от плъховете на висока позиция! Тоя трябва да се брои за повече от едно джудже!
13
1
 
3
 
! Отговори
КОЛЬО ЧАКАЛА преди 3 месеца
ТИЯ. КОРУМПЕТА МИСЛИТЕ ЛИ. ЧЕ. ЩЕ. ЗАПОЧНАТ. ДА СИВАДЯТ, ОЧИТЕ. ЕДНИ. НА. ДРУГИ, СЛЕД. НЯКОЙ. ДЕН САРАФОВ. ЩЕ. СЕ ПОКАЖЕ. ИС. ГОЛЯМАТА ПРОКУРОРСКА МИСТРИЯ. ЩЕ. ЗАМАЖЕЦЯЛАТА РАБОТА. ИИИИИИПИТО. ПЛАТЕНО, ЕЙ. ТОВА. Е ДЪРЖАВАТА. НИ, ПРОДЪНЕНА МИРИЗЛИВА. КАЦА ПЪЛНА С ЕДНА. ЕДИНСТВЕНАОТРОВА ** КОРУПЦИЯ**
12
0
 
6
 
! Отговори
Новинар преди 3 месеца
Този на снимката , кой номер джудже е ? Нали има разследване за "Осемте джуджета" , защо няма информация докъде е стигнало ? Или замесените джуджета са все мастити плУтици , магУрстрати и стражари ?
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
значи на тоя трябва да благодарим, че почти всички паркинги и междублокови зелени площи се превърнаха в жилищни сгради с по 100 апартамента
10
1
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 3 месеца
Да подадат сигнал до протойерей Храч Мурадян.
9
8
 
8
 
! Отговори
Друго си беше преди 3 месеца
При бай Тошо.Като ни взеха къщата ,за да строят блокове,даже нямаше къде да се оплачеш.
8
0
 
2
 
! Отговори
Бой по кратуната преди 3 месеца
Дамо така, не че бизнесмените са безкоруптни!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само да ви кажа, че не всяко нещо е престъпление. В Бг, всеки сееелянин търси прокуратурата. Това че някъде нещо ще се строи, а на друг не му изнася е от компетенцията на административния съд.
6
1
 
9
 
! Отговори
опа преди 3 месеца
.......зад това стои корупция", твърди бизнесменът Иван Къндевбре, не думай.....такива честни и почтени хора ни ръководят.
5
3
 
10
 
! Отговори
Славчо Атанасов преди 3 месеца
Пореден мандат на ГЕРБ? ;))) Не! Никога! Баста! Но, както са казали римляните: Чрез страданието към звездите!;)))
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ни Гешеф, ни Сарафоф ме защитиха и се наложи, да се защитавам сам. А сега се говори, че ще ме съдят, ако ме хвант, че съм се защитил ... АЙ СИКТИР!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 1:По голям и *** *** от теб няма...!
2
1
 
13
 
! Отговори
Баба Радка преди 3 месеца
Населението в тези жилища са предимно високопланински жители с 5 букви.
1
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да ходят на село да бачкат фирмите :)))