ПП викат Сарафов в парламента заради Нотариуса

Искат и парламентарна комисия
6 фев 2024 10:25, Стела Стоянова
14
ПП викат Сарафов в парламента заради Нотариуса
Снимка БГНЕС, архив

От "Продължаваме промяната" предлагат изслушване в НС на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов във връзка с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса. От партията пишат, че се е случило: "поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят".

Ето целия текст на фейсбук публикацията на ПП:

Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт.

Показанията и разкритията, които впоследствие съдия Владислава Цариградска направи в национален ефир, ни дават силно основание за безпокойство.

Още по темата

Затова предлагаме в Народното събрание на основание чл. 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, както и съгласно предложението на Антикорупционния фонд - да бъде създадена парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи.

Предложението ще бъде обсъдено в подробности на редовното заседание на ПГ на Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" днес, и внесено по съответния ред в Народното събрание.

Припомняме, че Мартин Божанов, известен с прякора си Нотариуса, беше разстрелян на 31 януари в София. Трупът му е бил открит до кола в затворен комплекс край дипломатическите кортове в Горна баня.

От години той е подозиран в крупни имотни измами и изнудване на магистрати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Загубено време арест преди 3 месеца
Ще разкаже няколко приказки от Андерсен и Шехерзада в комбинация!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цариградска, Рашков, Божков, Бобоков, Мата Хари
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
УЖАС!! Проверявайте си информацията. Прочетете малко преди да пишете и публикувате. Тая работа е малко присмял се хърбел на щърбел. Въпросната Владка ЗАЩО ИЗОБЩО Е ОЩЕ СЪДИЯ. ТОВА Е ЖЕНАТА НА МАРИО БОКСА ОТ ПЛЕВЕН. ЧОВЕКА Е ИЗВЕСТЕН КАТО СВЪРЗАН С ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ЦЯЛА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ. ТАЗИ ЩЕ МИ ГОВОРИ ЗА КОРУПЦИЯ. ВЕРНО НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изнудване на магистрати? Че то магистратите сами се натискат да ходят в тайния му клуб да правят оргии, а после били изнудвани. Като го знаят кой е и какъв е Божанов защо ходят там? Или пак ще играят ролята че са изненадани от действията на този почтен човек. Не може да се бориш с корупцията като чакаш с нетърпение някой да те корумпира.
8
5
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
А аз предлагам НС да привика и изслуша Кирето Петков и Асенчо относно обезпокоителния запис, показан от Руди Гела. Справедливо е, нали?
7
1
 
20
 
! Отговори
срам преди 3 месеца
Мафията направи деветото джудже Гл. Прокурор , и сега ще дава обяснения на гуровците.
6
0
 
15
 
! Отговори
хаха преди 3 месеца
И Гешев да викнат, Пеевски също, а ... той Пеевски си е там.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 1 Точно! Приятел на Пепи Еврото, който пък е приятел на Нотариуса, няма как да разкрива истината за схемите им.
4
0
 
16
 
! Отговори
Kuncho преди 3 месеца
Кога ще избират главен прокурор или ще си карат с ИД Главен прокурор години?
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига глупости, стига мимикрия, или сте за ред и справедливост, или не сте! За сега само говорите,къде е Х.Иванов къде се крие? Руски шпиони, частни клубове на съдий и прокурори за прикриване на престъпления. ПП ДБ да поставят условие на Пеевски и Боко, или кардинално промяна в съдебната система като в Албания където всички прокурори и съдии минаха тест за пригодност и интегритет и всички които не го издържаха бяха уволнени, само това е спасението да се прочисти загнилата и корумпирана съдебна с
2
1
 
10
 
! Отговори
Инквизиция ето я преди 3 месеца
Прокуратурата е Инквизиция, поддържат незаконни затвори за изтезания в цяла България !
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредната пунта мара деветото джудже ще дава обяснения за нотариуса, че те са двете страни на монетата.