"Бисеровгейт" тръгнал от Швейцария, твърди експерт

Засекли големи транзакции и се поинтересували за дохода му
Обновена: 15 ное 2013 10:08 | 15 ное 2013 09:33,
69
"Бисеровгейт" тръгнал от Швейцария, твърди експерт
Христо Бисеров. Снимка: архив, Булфото

Финансовото състояние на напусналия политиката и ДПС Христо Бисеров е било обект на интерес от страна на Швейцария.

Тезата бе изказана пред bTV от първия директор на Службата за финансово разузнаване Николай Иванов.

Вече стана ясна, че едната от съмнителните транзакции на Бисеров е от Швейцария към Македония.

Още по темата
Иванов обясни, че политически изявените лица присъстват в две глобални системи и твърде големите транзакции, каквито са в случая "Бисеров" - три превода за общо $315 000 и 130 000 евро от негови сметки към други, са накарали Швейцария да проучи има ли той в България такива доходи, какъв е бизнесът му и евентуално кои са свързаните с него лица.

Експертът допълни, че достъпът до тези системи е платен, но въпреки това в България съществуват финансови институции, които ползват услугата.

"Съществува обаче механизъм, който не им позволява да се самосезират, ако не им е докладвано от т. нар. "задължени лица" – финансовият сектор: банки, финансови институции, финансови посредници и нефинансови бизнеси", поясни той.

Николай Иванов каза още, че по негово време доклад срещу Христо Бисеров не е имало и той не е бил обект на проверка.

Очаква се днес бившата дясна ръка на Ахмед Доган да бъде разпитан в Столичното следствие.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че днес Христо Бисеров ще се сдобие с две обвинения.

По думите му най-малкото, в което бившият зам.-председател на парламента ще бъде обвинен, е подаване на невярна декларация пред Сметната палата.

Другото обвинение най-вероятно ще бъде за пране на пари.

Както Dnes.bg писа, Софийската градска прокуратура вече образува досъдебно производство за данъчни престъпления, документно престъпление и пране на пари срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков.

Това стана 3 дни след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката по лични причини. Оттогава в публичното пространство се появиха различни спекулации къде е Бисеров и дали не е напуснал страната. Оказа се, че е България, но отказва да говори, така му препоръчал неговият адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
БАБА ТОНКА преди 10 години
До Анонимен55:ДПС не е партия,тя е КОРПОРАЦИЯ!!!
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАКА МУ СЕ ПАДА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД КАТО НЕ ХОДИ НА ИЗБОРИ -ИДВА НОВО ТУРСКО РОБСТВО А ТЕ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ ВИЖДАТ .ДО 20 ГОД ТУК НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ НЯМА ДА ОСТАНЕ СВЕСТЕН БЪЛГАРИН САМО КОМУНИСТИ И ТУРЦИ И ПЛЕСЕНИ БЪЛГАРИ
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей този Доган -евала истински стратег и анализатор на политически ситуации-голям мозък има
54
0
 
6
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 10 години
ВСИЧКИТЕ български политици на ЗЛОЩАСТНИЯ НИ ПРЕХОД ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ ! Не е само Бисеров "черна овца", цялата ни крадлива *** от политици, която приватизираше за по 1$, от там да започне Прокуратура и Европата да задейства своята машина, за откриването на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ-богаташи у нас, на фона на цялата мизерия, която оставиха за българина!!! БЕЗ СПРАВДЛИВОСТ, НЯМА ЖИВОТ, ВСЕКИ ДА СИ ПЛАТИ ЗА ДЯВОЛЪКА, това е българското мото!!!
53
0
 
6
 
! Отговори
БГ НА преди 10 години
Бяло но мръсно ;бисерче; нали причините ти бяха СЕМЕИНИ аааааааааааа . Какви лъжи от всички където те покриват наи вече лятви местан. серги станишев чете в нс деклерация а зад него стои зам. прецедател в НС турчин........... СРАМ . и същия призовава от трибуната на НС за митинг но ;о. мост; след като всички от управлението са ЛЪЖЦИ барабар и с бойко борисов. Иде ви времето за бисерчетата в СИБИР---- така казва проф. ЧАКЪРОВ.
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги си задавам въпроса защо толкова българи членуват в ДПС.Казват,че е много добре структурирана и организирана партия.И все пак дълбокото ми убеждение,че там парите много лесно влизат в джобовете им.И наш Ристя,по икономически причини се е завъртял там ,където не му е мястото.Добре си е живуркал бая годинки.Но "бог забавя ,но не забравя".Колкото по-късно,толкова по-мръсно.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама изобщо не ми се вярва твърденията на този чичко да са истина.В швейцария има закон за банковата тайна и публикуването на данни в някакви "системи" е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Това са пълни врели-некипели.По-скоро се опитват да прикрият участието на еврейските тайни служби в разконспириранетона Бисера като помагач на ислямски структури.
50
0
 
8
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 10 години
Я ми го дайте на мен този.Ще му дам топките на кучетата.
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доган за пореден път доказа,че е най умния политик на прехода.
48
0
 
8
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Не го ли оставят в ареста забрави за присъда народа не трябва да го допуска защото може и като Галевите и Маргина да стане
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ристьо,Ристьо няма ли да се намери кой да те застреля
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И познайте какъв ще е резултата - невинен.И нищо няма да му вземат защото съдебната система е една пумия
45
0
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Агент Сава даде курбан - главата на Христо Бисеров. Надява се Всевишният да му прости ограбването на неговия трудолюбив електорат.
44
0
 
9
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Какъв затвор, какаво е това нещо. Този човек е БИСЕР в короната на Българската управляваща класа. Пък може и диаманти, и рубини, и прочие скъпоценни камънчета да се изтъркалят по нататък. Не че ние не си ги знаем, ама нека целийо свет да разбере що за г......на са !
43
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До ИванИване, Иване! Прането на пари ако не е причина - не знам какво може да е причина за теб?! Но, иначе, и аз не вярвам обвинението да стигне далеч - дано не съм прав. Но практиката до сега не ме прави оптимист.
42
0
 
3
 
! Отговори
fjkl; преди 10 години
турско комунистически кьорфишеци пак , какво направиха на масларова дето милиони окраде - нищо. е същото ще му направят и на този
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nqma banka , koqto da 'miri6e' parite.te razsledvaniq ne pravqt , no sa dlyjni da uvedomqvat opredeleni slujbi pri opredleni tranzakcii.slujbite sa tezi , koito posledstvie ra6avat kakvo ste se predprieme ,ako izleze nesto symnitelno.4udno e kak politik ot takav kalibar ste se dade taka leva6ki da go mahnat ot hranilkata,a i za takava suma ..... ima mnooogo neopovestena informaciq po tozi slu4ai.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парис Хилтън му е дала заем. Чък Норис го е изнудвал. Ахмет Доган е поръчител.Сивите извънземни са изпълнители.Летящата чиния трябвало да бъде доставена на Доган в центъра на Вселената-Македония. Бай брадър сменил анти-гравитациония и двигател с този на трабант.Китайски нинджите, турски ханъми и *** ***... Абе сложна работа.
39
0
 
6
 
! Отговори
попа преди 10 години
Аз не знам защо въобще си правя труда да чета тия писаници, абсурд е да влезе в затвора или да му вземе държавата честно спестените от закуски пари. Мисля да се съсредоточа в намаляването на данъчната ми тежест, че не ме кефят тия всички дето са отгоре за последните 24г.
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и този няма да влезе в затвора, стига сте писали празни приказки