Един ден с Galaxy Z Fold5

Намирането на устройството, което да е подходящо както за работа, така и за отдих, не е лесна задача
Спонсорирано съдържание | Обновена: 25 окт 2023 14:36 | 25 окт 2023 09:00, Анисия Иванова

Отдавна търся смартфон, който да пасва добре на ежедневните ми нужди от гледна точка на работата и свободното време. Нуждая се от устройството, което да е едновременно издръжливо, с добра производителност и удобно за водене на бележки и срещи. Най-сетне намерих златната среда с Galaxy Z Fold5. Устройството, което компанията представи през лятото заедно с Galaxy Z Flip5, съчетава красив дизайн и функционалности, които пасват добре на ежедневието ми.

Обичайно със събуждането сутрин поглеждам телефона, за да видя данните за качеството на съня, който е записал новият Galaxy Watch6 Classic. В приложението Samsung Health часовникът събира ключова информация за важни здравни показатели. Всичко това е част от усилията ми да си изградя по-добри навици по отношение на съня. Разбира се, сутрините ми са белязани от колебания какво да облека и как е най-подходящо да изглеждам през деня. В това отношение сгъваемият Galaxy Z Fold5 е чудесно допълнение към визията ми с естетически балансирания си и солиден дизайн. Устройството лесно пасва на стила както на онези, които държат на строгото бизнес облекло, така и на тези, които предпочитат по-голяма свобода.

Докато се придвижвам към офиса, често използвам времето в градския транспорт за гледането на видеа. Тук е моментът да споделя, че телефонът има два екрана – външен, който е 3,4-инчов SuperAMOLED и който ми служи за неща като преглеждане на социалните мрежи и отговаряне на съобщения. В случаите, в които искам да гледам видео, далеч по-удобно е да ползвам устройството разгънато, защото вътрешният Infinity Flex Display е по-голям (6,7 инча) и има 120 Hz адаптивна честота на опресняване. Отбелязвам последното като човек, който гледа видеа и играе игри и държи да няма смущения в изживяването. Същевременно съм изключително спокойна за дисплеите, защото основният екран е със защитен протектор срещу удари, а Flex пантата е много по-издържлива от предходната. Компанията е включила двойна шина, която да намали ефекта от външните въздействия, а това ми дава свободата спокойно да ползвам вътрешния екран по-често и без да се притеснявам.

Вътрешният дисплей ползвам по-често и за преглеждане на графика в Google Calendar. Подобно на много хора, работещи в корпоративна среда, и при мен срещите – виртуални или на живо – са обичайна част от работния ден. В моментите, в които се налага да съм в движение, но трябва да присъствам на онлайн среща, разчитам на Google Meet като решение за връзка. С Galaxy Z Fold5 това е още по-лесно, защото телефонът ми дава възможност да участвам във виртуален разговор и същевременно да си водя бележки на телефонасъс стилуса S Pen, благодарение на функцията Multi Window. Тя позволява ползването на повече от едно приложение едновременно.

App Continuity пък е друга функция, която дава възможност, ако съм започнала разговора през малкия екран на смартфона, отваряйки устройството, приложението директно да се прехвърли на големия вътрешен екран, без да прекъсва връзката.
Всъщност Google и Samsung си партнират отдавна, благодарение на което са осигурили full high definition (FHD) качество на видео разговорите в Google Meet. Сред другите големи предимства за мен е възможността за организирането на видео конференции с до 32 участници – чудесно решение за планьорките, които екипът ни си прави от дистанция. Освен това имам 5G свързаност, която ми гарантира, че качеството на видео разговорите ще е перфектно и няма да има прекъсвания поради слаба връзка.

Едно от големите удобства, които ми носи Galaxy Z Fold 5, е възможността за ползване на две SIM карти – една електронна и една традиционна.

Докато съм на събития, често ми се налага да правя и снимки. В тези ситуации разчитам на 10-мегапикселовата телефото камера с 3 пъти оптично увеличение, на 50-мегапикселовата широкоъгълна камера или на 12-мегапикселовата ултраширокоъгълна камера. Особено удобно е, че освен да снимам, мога да презаснемам, мащабирам и редактирам кадрите според нуждите в конкретния момент. Ако се налага да снимам нещо от разстояние, спокойно мога да разчитам на 30-кратния Space Zoom.

В края на деня, след купищата срещи и работни задължения, често се разтоварвам със спорт и следя здравните си показатели в приложението Samsung Health. Любимото ми в по-студените есенни и зимни вечери е да сваля напрежението от деня с някоя приятна игра. Страхотният 7,6-инчов вътрешен дисплей позволява пълно потапяне в изживяването. От Samsung гарантират, че при игрите няма да има излишно времезакъснение, което да попречи на играта, като залагат на мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy. За динамичния гейминг се грижи изкуствен интелект, а графиката е подобрена, така че играчът да не се разсейва излишно.

Дори след множество разговори и интензивно ползване на смартфона през деня, вечер имам достатъчно заряд, за да се отдам на тези занимания. Батерията е с капацитет 4400 mAh и поддържа бързо зареждане. С кабел може да се достигне 50% заряд на батерията за около 30 минути, като се ползва 25-ваторият адаптер, т.е. не се нуждая от много време за презареждане. Още по-хубавото е, че Galaxy Z Fold5 позволява и по-дълги геймърски сесии, защото ползва подобрена охладителна система спрямо предното поколение устройства. Чрез нея топлината се извежда по интелигентен начин, така че да се избегне какъвто и да е спад в производителността на смартфона. За мен това означава повече часове за игри, без да се налага да мисля за състоянието на смартфона.

Независимо дали става дума за работа или за ползване в свободното време, Galaxy Z Fold 5 категорично пасва на всеки, който води по-динамичен начин на живот. Това е устройство за хора, които са активни, правят много неща всеки ден и не са готови да направят компромис с качеството на технологиите, които ползват на ежедневна база.
 


Още по темата: Galaxy Z Flip 5
Още от

Спонсорирани публикации