Apple счупи рекорда

Компанията продаде над 4 млн. смартфона iPhone 4S през първия уикенд
18 окт 2011 09:58,
87
Apple счупи рекорда
Снимка: Reuters

Технологичният американски концерн Apple обяви, че е продал над 4 млн. броя от новия си смартфон iPhone 4S за първите три дни от пускането му на пазара на 14 октомври, съобщи Ройтерс.

В момента новият телефон може да се намери в търговските обекти в САЩ, Германия, Франция, Австралия, Великобритания, Канада и Япония. От 28 октомври той ще се появи в още 22 страни, а до края на годината ще бъде наличен в над 70 държави.

„iPhone 4S е поел грандиозен път с повече от 4 млн. продадени устройства само през първия уикенд“, заявява Филип Шилер, старши вицепрезидент по маркетинг. Това са най-добрите продажби на мобилен телефон и са два пъти по-силни от тези на iPhone 4 при старта на неговите продажби.

За също новата облачна услуга iCloud, която Apple представи заедно с iOS 5 на 12-и октомври, са се регистрирали до този момент около 20 млн. потребители. Безплатната услуга дава възможност на потребителите да синхронизират данни между компютри и устройства с iOS. Филмите засега са сред неподдържаните формати. IOS 5 пък е била свалена от над 25 млн. клиенти на  Apple през първите пет дни след публикуването й.

Стартът на продажбите на новия iPhone 4S през миналия петък се погрижи за дълги опашки пред магазините на Apple. Още преди това смартфонът постави нов рекорд с над 1 млн. предварителни заявки само за първия ден. За сравнение iPhone 4 беше заявен „едва“ 600 000 пъти през първия ден. Все пак е важно да се отчете, че тогава той бе пуснат в продажба само в пет, вместо както сега – в седем, страни и можеше да се закупи в обектите на по-малко мобилни оператори.

Новото устройство има по-бърз двуядрен процесор А5 (който е нов за смартфона, иначе се ползва в таблета iPad 2), 8-мегапикселова камера, която снима в пълно HD видео (1080 точки), и поддръжка едновременно на двата GSM стандарта – HSDPA и CDMA.

Истинската новост обаче е софтуерът на смартфоните и предлаганите услуги, когото Apple нарича "личния асистент" Siri. Софтуерът всъщност е разработен за нуждите на военните, които се отказват от него преди няколко години. Потребителите могат да изпратят съобщения, да проверят времето или пък да потърсят най-близкия ресторант.

Още новини от сектора "Комуникации" в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: AppleiPhone 4S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus 64:Разликите между MacBook и wintel laptop са повече от една:- в индустриалния дизайн. Дизайнът на MacBook Pro и MacBook Air от моно-алуминий е ненадминат, макар, че напоследък има опити да се копира. Външният вид на много нови wintel laptop-и започва да прилича много на MBP и MBA, да не споменавам "ultrabooks"- качеството на изработка и баланса на Apple laptop-ите- Mac OSX! Много си наивен, като допускаш, че като инсталираш Mac OSX на wintel laptop ще получиш MacBook!
64
2
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Ако поне малко разбираш от мобилни процесори и памети или си направиш труда да се ограмотиш, ще знаеш, че:- процесор Apple A5 с означение 339S0130 съдържа два кристала LPDDR2 по 2Gb на Samsung- процесор Apple A5 с означение 339S0137 съдържа два кристала LPDDR2 по 2Gb на Elpida
63
1
 
4
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
AMANДа разбирам ли, че Core i7 и Radeon HD 6750M са по различни от тези в лаптопа избери си марка.Нека т обясня някой неща. На МАК си качваш win7 и на PC си качваш ОС Х само трябва да се направят няколко упражнения с биоса на PC. Къде тогава е разликата?
62
3
 
2
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
Ами много просто, приятелю.Това, че два процесора примерно имат еднаква тактова честота не значи, че имат еднакви технически параметри нали:)? Разбира се функционалността е производна и на софтуера, НО ПРИ ЕДНАКВИ КОЛИЧЕСТВЕНИ измерения на параметрите,охарактеризиращи даден хардуер МАК дава по добри стойности :)Добър ден!
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
57-ми, много фантастика гледаш. В живота и реалността нещата неса както да гледаш в Интернет брошурите на "даджите", "доковете"....А и ми е ясно колко пътуваш..И каква динамика имаш..Тия ги разправяй на хора които незнаят какво е блутоот и подобни..За тях може би ще си много напред в нещата..Там откъдето ти минаваш, някои отдавна са утъпкали :)
60
1
 
3
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
АМАНЯ ми разясни какви са ТЕХНИЧЕСКИТЕ характеристики на МАК и с какво те са по-различни като хардуер от един лаптоп избери си марката ти. :)))
59
2
 
4
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
Чета и не вервам на ушите си! Явно нито сте имали 4ката нито сте имали комп на Епъл! И технически характеристики и визия и удобство са с поколения пред всички останали! От както има телефони винаги съм бил с Нокия и то върховите модели, същото и с лап-топа. Откакто съм с МАК и с 4 ката просто разбрах, защо тази компания е на такива височини!
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Apple счупи рекорда"Последния "Ин Мемориал" напън на сектата в чест на "Месията":-)ЦИРК:-)
57
1
 
2
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Инкогнито,Клипчето съм го гледал и двете части...ананд правят синтетични тестове на двата телефона, като под внимание вземат версия на ОС която е не особенно подходяща (андроид 2.3 все пак е на година) Ако беше прочел внимателно ревюто, щеше да ти направи впечатление че Ананда си го казва, че обективно след излизане на андроид 4.0 голямата разлика ще се запълни и самите тестове ще са по-обективни.Guru3D е моят сайт, за съжаление не правят тестове на телефони.
56
4
 
5
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
До 55Какво "управление на телефона с една ръка докато шофираш", бе? В кой век живееш. ?:-)Първо- това е забранено и рисковяно. Второ - сега хората влизайки в кола си ги слагат в докове и си ги управляват с едно докосване а и джобните уреди изместиха Джи-Пи-Есите.Ти може и да си живееш още в ерата н 3.5" слушалки, скоро никой няма си купува само телефон и да си пълни джобовете с 3-4 джаджи. ЕДНА Е ДОСТАТЪЧНА
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
55Когато iBozata мога да я управлявам само с iK*ра си, тогава ще си я взема. Удобството преди всичко!
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та относно управлението на телефон с едната ръка докато шофираш примерно, лично замен е много важно. Другото което е, консумациата на енергия много зависи от ОС-а и от приложениата, както и от програмиста ! В програмирането при телефоните, нещата са доста по-различни, защото консумацията при дадено цикъл, операции и т.н. е ПЪРВОСТЕПЕННО !Та, затова все още Нокиите държат първо място! Поне натзои етап рпедпочитам удобството и комфорта. п.с.йХХХХ съм ги дал на жена ми и детето.
53
2
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 51: Това е едно от малкото клипчета, които наистина сравняват двата телефона. Обаче... Ти изгледа ли го? :)))Супер субективни "тестове", които изобщо не сравняват производителността на телефоните. Кое отваря Gmail приложението по-бързо? Настройките? Контаките? Сериозно? :))) Кой от двата телефона зарежда клип, разположен нейде из нета (без да има каквото и да било инфо за клипчето)? Ама сериозно? :)))Я сега отвори anandtech и погледни "как го правят" големите момчета :)))
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това което ми е направило впечатление е, че най-големите защитници и фанатици на йХХХХХ в 99% от случаите са хора некомпетентни в областта на телекомуникациите, хардуеъра и ИТ.Само едно ще кажа, че единственият телефон който може да се ползва с ЕДНА ръка е Нокиа. Да фирмата изостана последните години, но те толкова бяха дръпнали в повечето неща че още е трудно да ги достигнат, и то откъм УДОБСТВО и пестене на енергия! Програмирането за телефони не е като уеб или ПС програмирането!
51
2
 
2
 
! Отговори
БМБ преди 12 години
Пак започнахме да си мерим ... "телефоните" (:Ь- Нотбук - 12000 USD- Фотоапарат - 11000 USD- Мобилен - 210 USD - ... НО батерийката държи 7 (седем) дена и хваща там, където "Шареното" даже не може и да си помисли!!!!!Ще си купя "Шарено" (iPhone, HTC, Samsung или др.), когато започнат и да перат, и да гладят!!!
50
1
 
2
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
youtube/watch?feature=player_embedded&v=pp0HlX1ySGgГледай и дерзай, и ДАТА НА КЛИПЧЕТО Е правилната...
49
2
 
4
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Да пуснат бяла плочка с фейса на Стив Джобс и роман в 12 тома за славния му живот плюс мега приноса му за възникването на термина "патентен ***". Ще се продава повече...
48
3
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 47: 1) Изобщо не си запознат. Самсунг и Елпида наистина произвеждат паметта за 4S като целта на Епъл е постепенно да се премине (почти) изцяло към памети от Елпида. В момента само се чака да повишат "добивите" си. (:2) Прегледай внимателно клипчетата в "тубата" и обърни внимание на датите, когато са качвани. ;)3) Приложението Siri в Iphone 4 не е като Siri в 4S. Едно "поколение" по-назад е (ако мога така да се изразя).А да сравнваш Iphone 4S със SGS2 на база опит с Iphone 4 е... Без коментар :)))
47
1
 
3
 
! Отговори
gluposto преди 12 години
nishto ne se prodali ubitacite tova e Pr kampaniq da podvedat stadoto che horata si go kupuvat da otidai i te da si go kupqt 100%
46
3
 
4
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Докажете ми че 4S по-добър от SGS2 с андроид 2.3.7 - а утре моят SGS2 ще е с андроид 4.0. Само да отбележа... иама iPhone 4 имам и СГС2 и много добре мога да направя коментари и за двата телефона и много добре знам къде се намита ябълката в момента. Тубата е пълна с клипове рамо до рамо на 4S и SGS2 и няма кака да са премаркиране драги ми смехурковци...СИРИ??? я нямаше в 4-ката Наблюдателен - елпида??? ти шегуваш ли се или това го каза ей така за спорта.

Спонсорирани публикации