Рязко нарасна зловредният софтуер, насочен към Android

Операционната система стана цел №1 на разработчиците на зловредни програми
Обновена: 23 авг 2011 12:34 | 23 авг 2011 12:34,
14
Рязко нарасна зловредният софтуер, насочен към Android
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Броят на зловредните програми*, насочени към устройства с операционната система на Google - Android, е скочил със 76% през второто тримесечие на годината спрямо предходното.

Това прави Android най-атакуваната мобилна операционна система, отчитат от компанията разработчик на софтуер за компютърна сигурност McAfee.

„Тази година видяхме рекорден брой зловредни програми, особено при мобилните устройства, където подемът е пряко свързан с популярността“, коментира пред Ройтерс Винсънт Уифър, старши вицепрезидент на McAfee Labs.

През второто тримесечие на 2011 г. операционната система на Google е задминала Symbian на Nokia като най-популярната цел на разработчиците на зловреден софтуер за мобилни устройства, отчитат от McAfee, които са подразделение на Intel Corp.

*malware - софтуер, чието име произлиза от "злонамерен софтуер" и е предназначен да нанася щети и да поврежда работоспособността на даден компютър. Такива са троянските коне, червеите и вирусите.

Още новини от сектора "Комуникации" в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
vasil преди 13 години
и какво, определени "вируси" да се оповестени или подобно?!... нищо конкретно, само слухове с цел печелба от рекламите по сайтовете и форумите най-вече...
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Apple strikes back :DSamo che freeware ste gi izmesti rano ili kusno gadnite amerikanski kapitalqgi :P
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мале, ама си ***. На "Болния от рак" и на "Ябълката" им е през интерфейсните кабели за Андроид. Гугъл сами си го вкараха, като избраха java за платформа. Какво да очакват - java много лесно се reverse-engineer-ва и няма никакъв контрол в AndroidMarket. И за посредственият, начинаещ ученик беше ясно, че точно това ще се случи.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те Макафито и вирусите сами си пишат и след това сиги хващат и чистят.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хаха, смешничета! Отивайте да инсталирате ЛайнкаФий сега на Лайндроидчетата си, докато ние си цъкаме iPad-ите !!! То стана съвсем бозаво това ващо ... ;)
6
0
 
3
 
! Отговори
пффф преди 13 години
Евтина реклама .... McАfee продават антивирусна за Android ... Защо ли излизат с такава статия..... мхммм да се чуди човек. Разликата от предишната и новата версия за PC - 2 бутона в опциите и нов дизайн - 80лв. Ако искаш.....
5
1
 
5
 
! Отговори
БГ forever преди 13 години
Така е наистина ! Нека не забравяме , че вирусите все пак се пишат от гениални компютърни специалисти ! А такива не се срещат на път и из път ... Иновативният Андроид, буквално измете от пазара доскорошните величия като Нокия например ! И съвсем естествено започнаха да го атакуват под пояса ! А най- интересното е , че тъкмо тези хора наричат нас " Балканци " ... Явно Балканският синдром , ще се окаже приложим и на световно ниво ...
4
6
 
4
 
! Отговори
хммм преди 13 години
абе хора незнам точно, но имам телефон със Андроид, мн ми харесва, но от няколко дни жестоко започна да се прецаква системата, незнам дали е от това но разработчиците на тия вируси очевидно си постигат с целта, толкова жалко, Андроид е толкова як...
3
5
 
7
 
! Отговори
Попов преди 13 години
Естествено, че Епъл са виновни.. и наистина има само 3 вируса! :DНевежеството е блаженно.. :D
2
5
 
13
 
! Отговори
Деян преди 13 години
Мдааа, вече вирусите от 2 са станали 3!
1
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като знаем колко нечестно и малоумно играя ябълката и болния от рак на пазара нищо чудно да стоят зад разработчиците на подобен софтуер.

Спонсорирани публикации