До 1000 евро за кв. метър струват имотите в Слънчев бряг

Купувачите на имоти край морето са основно българи
15 окт 2024 13:16, Анисия Иванова
16
До 1000 евро за кв. метър струват имотите в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

Апартаментите в района на Слънчев бряг най-често са с цени между 800 евро и 1000 евро за кв. метър, показват данни на компания за недвижими имоти. Малко по-скъпо е в Свети Влас, където средната цена е малко над 1000 евро за квадрат.

Край морето конкретната цена за всеки имот зависи от това дали жилището е обзаведено, от локацията и от типа строителство. Колкото по-близо до брега е един имот, толкова е по-скъп. Но цените на квадрат на ваканционните имоти край морето до голяма степен зависят и от площта на имота. Най-евтино на квадратен метър излизат големите апартаменти с поне три стаи.

Заради голямата квадратура цените на тези имоти излизат доста високи и търсенето им е ограничено до хора с по-високи финансови възможности. Затова цената на квадрат излиза доста по-ниска от по-малките жилища с една или две стаи, интересът към които е доста по-голям.

При покупката на ваканционен дом хората най-често искат място, където да прекарат няколко седмици от годината и нямат нужда от толкова голямо пространство, както в основното си жилище, пише "Труд".

Купувачите на ваканционни имоти край морето са основно българи, но има и чужденци. Предлагането на жилища в населените места до морето се състои както от завършени и обзаведени апартаменти на вторичния пазар, така и от жилища в сгради ново строителство, които се предлагат в степен на завършеност на шпакловка. Цените на апартаментите в населените места до морето нараснаха значително през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Страната
Как бизнесът да направи работното място привлекателно за Поколението Z?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 2 дни
До АнонименВ цялата агломерация Несебър - Равда - Слънчев Бряг - Свети Влас цените са сравнително прилични все още (в сравнение с големите градове) и си заслужава да се купи ваканционен имот. Естествено ако човек открие това, което харесва. Даже заради голямо предлагане от руснаците (които на практика не могат да си ползват имотите и са само в разходи от тези тях) - готовите и обзаведени са по-евтини от тези, които още се строят.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анка преди 2 дни
Зетя купи два ама на чаветата много шумно
9
2
 
4
 
! Отговори
Айше преди 2 дни
Слънчака е кат Столипиново не се различават ич
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В Равда добре ли е да се инвестира в имот?
7
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 дни
Слънчев бряг го направиха като градски квартал.Дали ще си в софийския "Люлин" или там особена разлика няма.Май сделки няма и с тази статия се цели да се подгрее някакъв интерес.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ако нямерите някой да даде 1000 евро на квадрат на Слънчака , ще ви черпя . Никой не купува и няма такива цени , по ниски са .
5
2
 
6
 
! Отговори
Цанко преди 3 дни
Много малко,като цена за Слънчака Към 3 000 монголски тугрици цена за цял апартамент е точна цена!Главен експерт на хубавеца 800 дни,финансист и гл.счетоводител на държавата. вече не юпи , Милен Велчев!Този крадец забучи държавата с 500 милиона лева,от тънка облигация! Няма да гласувам скоро.Изедници!
4
0
 
6
 
! Отговори
@@@ преди 3 дни
До Анонимен, 5 и 6 цифрени, ама започват с 0
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 1 Щото в София заплатите са 5 и 6 цифрени. Само балъците работят за по-малко.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Цемент не купувам!
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А защо у Люлин са по 3000 евро :)))