Баба Атанаса на 102 години: Надявам се децата ни да имат по-добър живот от нас

Тя следи политиката в държавата
13 окт 2024 16:00, Нели Христова
55
Баба Атанаса на 102 години: Надявам се децата ни да имат по-добър живот от нас
Снимка: Pixabay/Pexels

Най-възрастният жител на Община Марица Атанаса Оджакова навърши 102 години. Тя е родена в Труд, но от 19-годишна живее в Граф Игнатиево, където е срещнала любовта на живота си. За да я поздравят за рождения й ден, на гости й бяха заместник-кметовете на Марица Гергана Титюкова и Николай Стаматов, както и кметът на селото Нестор Чочев. Те й пожелаха да е все така жизнена и енергична и да продължава да се радва на внуци и правнуци.

Баба Атанаса посрещна с радост специалните гости. Тя ги попита за кмета Димитър Иванов, с когото заедно са отпразнували 100-я й рожден ден.

"Знам, че има много работа, но му предайте, че ще го чакам да мине да ме види някой ден“, поръча столетницата.

Гергана Титюкова и Николай Стаматов й връчиха поздравителен адрес от кмета на общината, подариха й кошница с плодове, лакомства и парична сума. Тя сподели, че цял живот е била ангажирана в селското стопанство.

"Работихме много в ТКЗС-то. Надникът ни бе 20 стотинки на ден, но бяхме щастливи. Младите хора сега не познават труда, бързо се изморяват“, смее се баба Атанаса.

Тя коментира, че обича България и е загрижена за бъдещето й. "Следя политиката, гледам телевизия и познавам политиците. Надявам се децата ни да имат по-добър живот от нас", споделя тя.

И посъветва младите хора да бъдат отговорни, да не бягат от страната и да обичат родината си.

"Още много щастливи дни и споделени празници с любимите хора“, пожелаха Гергана Титюкова и Николай Стаматов.

А през уикенда баба Атанаса събра за рождения си ден двете си дъщери, внуците и правнуците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Страната
Нов тежък инцидент в Селановци: Кола блъсна 3-годишно дете
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 5 дни
Не мога да разбера как е възможно да си щастлив, когато партията ти казва в какво да вярваш и какво да мислиш, налага ти цензура и цял куп идеологически изисквания, които да спазваш... Не всички искаме селски проостаци и милиционери да ни налагат как да живеем. Ако не харесвам Тодор Живков, Маркс, СССР и комунизма какво правим? Ще съм щастлив ли?
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"До Анонимен 16 - Ти специално, никога няма да си щастлив. " Мани *** мене, важното е ти да си щастлив с минималката. Аз ми е за щастието на другите....
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 16 - Ти специално, никога няма да си щастлив. Търсиш и свързваш щастието единствено с парите. Ами, то не се купува , изживява се.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 30. Бабата ти казва как се е чувствала лично тя. Не знам какво подскачате.
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Е, не е ли подигравка това? 20 ст? Гавра с труда на хората. Били щастливи... Бяхме роби на партията, но бяхме щастливи. Глупости на търкалета. Иначе да е жива и здрава бабата, да даде Бог да доживее до 110.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 18. Ами започвай да затриваш русофилите какво се туткаш още ?
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 26. Щом си рекъл...чекаме.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
За Цомчо евровата сметка и за Волгин дето отиде в Брюксел за да взима евраци ли? Ми гласувайте де кой ви спира? Вие така и на местните избори гласувахте за вгзрждане и колко кмета си избрахте?
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Руското робство в умовете на несъвсемхората, скоро ще свърши и ни чака държава с чисти европейски ценности. На който не му харесва, дгд
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
За по-добър живот трябва да гласуваме за Възраждане
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Русоробите по начало са скарани с математиката и логиката. Мисленето въобще не им се отдава. Затова и все разказват как всичко при Бай Тошо било много "евтино" и "хубаво". Нищо че магазините са били празни и всичко се е купувало с връзки. Нищо че и специалистите с висше образование са блъскали за 200лв на месец в най добрия случай.
23
1
 
1
 
! Отговори
Тенгри кан преди 5 дни
Работиш за 20 ст. в ТКЗС а *** от Политбюро, родите им, внуците им, живеят с милионите от твоят труд. Инак си, щастлив с 20 ст. надник на ден, т.е. 6 лв. на месец? Тва е невъзможно! Поне 60 лв. на месец, значи 2 лв. на ден. Надника през 80-сеттте стана 5 лв. на ден и 9 лв на ден за товарачите. Тогава, обаче, 150 лв - 200 лв. имаха месечна стойност, сега жените ги наместват само с поглед;)))) за секунди;))) И пай, не са щастливи;)))
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Скоро ще каталяса и последният ткзс-ар в България, идват добри времена. Никога повече България с русия
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Надеждата последна умира!
20
2
 
2
 
! Отговори
Хубав виц... преди 5 дни
Кукунелченценценцету сЪ разчуфстфълУ и си мечтаелУ да стигне годините на баба Атанаса,докато пр0дава душицата си за шепа грантове в гривни в донос.бг за разпространение на ГнYсната неолибера3тфашистка пропаганда и и33вратени трансатлантически ценности за вярна служба при давоските глобаГлистки мьршшши.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дайте жената в лицето!
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Докато не затрием русофилите в България, добро трудно ще дойде. Европейска България, без русофили и децата на ще живеят добре. Русофилията е блян за животни, не за хора. Путараната, като се направи на мъж ви реши съдбата, русофилията е мусор световен
17
5
 
4
 
! Отговори
ПУТИН УБИВА преди 5 дни
И НЕ ПОЗВОЛЯВА НА ХОРАТА ДА ДОЖИВЕЯТ И ДО 20 ГОДИНИ.. БАБАТА ТОВА ЗНАЕ ЛИ ГО?
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И вика, давали им по 20 ст ама били много щастливи. Ми ся спира ли ви някой да изкарвате по 20 лв на ден и да сте щастливи? Не, нали? Ама копейките само мрънкате, че минималната заплата била малка. Ми тя за това е минимална бе копейки
15
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Еее щом вече няма ТКЗС и да лъжат, че са ви плащали нещо...после ми викат билетчето за рейсо било 6 ст и било голяма евтиния, а им давали по 20ст на ден еххх копейки, копейки за това не мърдате от ЕС вие