БГ актьор в Германия се връща и става земеделец

“Завърналите се с Петя Кертикова” с нов сезон и истории
3 окт 2024 21:45, Инна Ангелова
20

“Завърналите се с Петя Кертикова” отново е на екран с нов сезон. Първата история е на Марк Цеков, актьор в Германия, качвал се на престижната театрална сцена "Щатсопер Берлин”, преживява своя катарзис.

"Разучих Марк Цеков и с екипа се озовахме край Ботевград, където между крушите, ябълките и билките, един 26-годишен човек решава да замени театралната сцена, за да стане земеделец. Казва, че когато едно време, когато е искал да замине, е търсел западния модел, мислел си е, че тук нищо не става, но след като завършва Бакалавър по "Бизнес мениджмънт", решава да се прибере у дома и да запази това, което неговият баща е започнал", каза авторът на поредицата Петя Кертикова в студиото на "България сутрин".

Така от актьор, Марк става земеделец. Споделя, че никога не се представял, че така ще се развие животът му.

"Днес това го изпълва и го кара да прави все повече и повече в името не само на "семейния герб", но и на това земеделците да могат да се развиват в България. Неговата основна цел е България да стане отново градината на Стария континент - така, както е било преди. С болка ми разказва, че сега внасяме зеленчуци и плодове. Казва, че в Германия, когато свърши немската стока в магазина, тогава идва ред на вноса", допълни Петя Кертикова.

"Завършвайки 12 клас, заминах да уча "Бизнес мениджмънт" в Берлин. Светогледът ми беше в друга посока. Всеки млад човек иска да живее в космополитен град, играх в театър. Само преди 3 години дори не съм си представял, че в момента ще се занимавам със земеделие", разказва Марк пред микрофона на Bulgaria ON AIR и признава, че семейните градини са последното място, където е искал да бъде, когато е бил по-млад.

За завръщането си казва, че тук са неговите корени и се чувства най-добре.

Всеки път щом се прибере, 26-годишният българин сяда в ствола на един дъб с 200-годишна история. Там споделя, че се зарежда емоционално и се свързва с корена си.

Гледайте целия разговор с Марк Цеков във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Страната
Липса на финансова култура: Българите не влагат активите си на правилни места
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Всичко хубаво, но преди 9 часа
освен да е качествена продукцията, трябва да е и достъпна за българите, иначе и сега първото качество заминава в чужбина, не само от храните, но и от конфекция, остатъците от машиностроене и др.
15
0
 
1
 
! Отговори
Ако успе да възроди преди 11 часа
производството на нашенски зеленчуци (особено розовите селски градински домати) и някогашните ни сортове плодове, този наистина може да стане милионер. Потърсете в мрежата материали за Тевекелиев, за да разберете какъв е бил авторитетът на България като земеделски производител по времето на Царство България. Тевекелиев е диктувал цените на Европейската борса за земеделска продукция.
14
0
 
1
 
! Отговори
Не злобейте преди 11 часа
Ако и вие сте на 26 г., какво бихте направили? С диплома, получена в чужбина и с реални шансове да работите в добре уредена държава? Бихте се върнали, само ако имате наистина основоположен печеливш бизнес. Освен това, той има живи и вероятно все още трудаво активни близки хора, които ще гонаучат на всичко необходимо. Но ако бяхте такова момче с диплома и възможност за работа в цивилизована западна страна, а тук нямате нищо, тогава щяхте ли да се върнете?
13
0
 
0
 
! Отговори
Извинявайте преди 12 часа
Какъв земеделец е този? 2 хил. декара наготово засадено, с поливането , с базата и тоя бил земеделец! И аз така мога. Дори няма да го гледам. Еваси измислените герои. Дори ми е под съмнение дали знае мотиката от кой край се държи. А, да, забравих той се занимавал с онлайн продажбите- глупости на търкалета. Покажете някой, който се е завърнал и е започнал от А и Б, не разни мамини синчета.
12
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 18 часа
още един *преуспял* се върнал
11
0
 
3
 
! Отговори
Знае къде е преди 19 часа
Далаверата с субсидиите
10
1
 
3
 
! Отговори
Актьорът преди 20 часа
Бизнес мениджмънт и накрая земеделец....объркана история
9
1
 
4
 
! Отговори
Не съм учил някакъв преди 21 часа
Бизнес мениджмънт, а просто физика и въобще не ми идва в главата идея да живея в България, освен в пенсионна възраст, но в момента се колебая! Причината е огромната инфлация, която дори при западна пенсия за 3-4 години ще бъде неутрализирана!
8
1
 
4
 
! Отговори
нн преди 21 часа
Не казва истината. Германия не е това което беше преди, рай за живене. Промени има и явно не са му по нрава. Няма лошо, тук може би ще му е по-добре.
7
1
 
10
 
! Отговори
@@@ преди 22 часа
В превод, свърших кинтите в Швабия, не ми се бачкаше, претърпях катрзис и обратно на село при дъба за зареждане
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Да копа с мотиката на село - явно за артист не става :)))
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
С тия дебели субсидии това е логичен ход.Един комбайн струва повече от нов ролс-ройс.А бг земевладелцоте като стачкуват изкарват по 40-50 комбайна на калпак. С къф друг бизнес освен незаконен ще работите 10 год и ще изкарате пари за 30 ролса?
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Бойко нали така каза - ставайте овчари
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
може да го назнамат по схема в селския театър да припечелва.
2
2
 
15
 
! Отговори
медковец преди 22 часа
"сяда в ствола на един дъб и се зарежда"?! Тоа верно ще да а голем артист!!
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
И на тоя актьорското майсторство се е оказало ялово. Какво гонят българите от немските сцени та се връщат сред крушите не разбирам. Тоя е вторият сред крушите за тая седмица. Сред малинака няма ли завърнали се или сред кайсиите и сините сливи ?