Сигнал от София: Необезопасени саксии летят от тераса при ураганен вятър

В Helpbook ни писаха за изоставени строежи, незаконни постройки
15 юни 2024 20:32, Анисия Иванова
10
Сигнал от София: Необезопасени саксии летят от тераса при ураганен вятър
Снимка: Helpbook

Ураганни бури, силен вятър и градушки се разразиха през вчерашния ден в цялата страна. Щетите са сериозни- потрошено имущество, съсипана реколта и наранени хора.

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал с предупреждение за необезопасени саксии на тераса в район „Красно село“. От изпратените снимки се виждат двадесетина растения, поставени директно на парапетите, а една вече полетяла към тротоара, по който редовно се движат хора. За щастие този път инцидентът се разминал, но е въпрос на време да се случи фаталното. (Целият сигнал - тук)

Получихме и немалко сигнали към ДНСК. В район „Слатина“ повече от 30 години отговорните органи не предприемат обезопасяване на изоставен строеж, в който се подвизават бездомни лица и наркомани, същият е пълен с боклуци и често възникват пожари.

"Общината не прави абсолютно нищо и това сигурно е най-отвратителното място в квартала. Чия собственост е въпросният строеж и защо никой не взема мерки? Защо от страна на собствениците няма действия и защо Столична община не прави абсолютно нищо?“

Друг наш потребител, прибирайки се от чужбина, с ужас заварил новоизградена незаконна постройка, която буквално навлиза в двора му и е завзела част от имота му.

Писаха ни и от град Бургас по подобен повод: „Съседите ни от последният етаж преустроиха терасите в стаи. Вследствие на това некъдърно изпълнение в нашите апартаменти започна да избива влага, изолацията взе да се отлепя, след разговор с тях отказаха да предприемат мерки. Пишем ви за съдействие, знаем, че това преустройство е незаконно и ви молим да извършите проверка и да се предприемат последващи мерки.“

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Страната
Автобус с деца от Добрич катастрофира
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
тия от Бургас какво се оплакват тук, започват едно дело и ще ги обръснат без ***, освен ако Митьо фавлата не е резрешил да се направи. Да отидат първо в общината и да проверят дали има разрешение и ако няма да почват дело, ако случайно има, пак да започват без съгласието на живущите не може да прави промени на арх. облик на блока, а без конструктивно одобрение от инженер не може да се прави вътрешни промени.
9
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 6 дни
Дървета вкоренени в земята летят ,какво остава за саксии.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Какво очаквате от общината, откакто им спряха farm ville вече не са същите, сега за капак и работа ще искате да вършат?!
7
2
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 1 седмица
Ненапразно е казано: Дълга коса, къс акъл. В Българшя е пълно с такива чавки-
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Общината ако тръгне да следи за нарушения ще съберат доста глоби. Но по някаква причина това не се случва.
5
1
 
0
 
! Отговори
Муахаха преди 1 седмица
Донос - Бонус и НПО ДС Платформата им!
4
0
 
13
 
! Отговори
корчо преди 1 седмица
Тази тераса е точно до входа на магазин за хранителни стоки. Изключително опасна е и е като оранжерия...
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Барбекюто го намерих обърнато на терасата, не знам какво е имало днес се връщам от морето.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При ураганен вятър лети какво ли не. Умници жалбари сигнализирват.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те там са дървени шопи . Нищо няма да им стане ако им падне саксия на дървените тикви . Само саксията и отиде зян :)