Евтим Милошев: Туризмът по морето не е само алкохолен

Най-големият проблем е липсата на работна ръка
22 май 2024 12:28, Стела Стоянова
45
Евтим Милошев: Туризмът по морето не е само алкохолен
Снимка БГНЕС

Всички помним слънчевите брегове и златните пясъци на родното Черноморие през 80-те години, което беше наравно със Средиземноморието и беше най-предпочитаната дестинация, особено за Източна Европа. Всеки, който не е ходил скоро на нашето Черноморие, може да види туристическия продукт, който се развива много позитивно.

Това коментира пред БНТ служебният министър на туризма Евтим Милошев.

"Трябва да отбележим, че сме в ситуация на много сериозна конкуренция от нашите съседи - Турция, Гърция, Хърватия, Кипър - това са държави с много сериозна политика, с много сериозна инвестиция в рекламата на своя туристически продукт. Времената се менят, но доброто, хубаво, наше Черноморие съществува", поясни министърът.

Туристическият продукт, който се предлага, включва всичко - настаняването, храната, легловата база, обслужването, транспортната свързаност.

"Тези съществуващи самобичуващи се констатации, че сме се бетонирали и само с алкохолен туризъм се занимаваме и при нас идват най-евтините туристи, смятам че са много пресилени и много крайни", уточни Милошев.

Според него, не само в туризма, а и във всичко, е въпрос на комуникационна стратегия. По нашето Черноморие може да се предложи продукт за всякакъв вкус за всякакъв посетител и за всеки вид туризъм.

"Ние сме туристическа държава, при нас идват много чужденци и трябва да имаме едно много позитивно отношение към тях. Традиционно имаме много добри специалисти, имаме училища и колежи, където обучаваме кадри. В момента най-големият ни проблем е липсата на работна ръка, не само в туризма, разбира се", каза още Евтим Милошев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
15
 
! Отговори
До 6 Lina преди 1 месец
Това за двата домата и краставицита е добра идея - особено ако са разположени по подходящ начин :)
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАЙ-ХАРЕСВАМ ПИЯНИ ЛЮБВЕОБИЛНИ АНГЛИЧАНКИ ЗА ЩЕДЪР НОЩЕН СЕКС НА ПЛАЖА!!...
12
0
 
17
 
! Отговори
Нямаш 2лв за WC ?! преди 1 месец
Скъпо ти е на морето. Отивай в чужбина за по-евтино.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя па е такава карикатура,че няма накъде повече.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милошев, и още нещо. Министър си, разбирам, че трябва да браниш родното, но бъди обективен. Имаме само перфектен пясък и ТОЙ НЕ Е НАША ЗАСЛУГА!!! Всичко друго ни е на много ниско ниво. Абсолютно всичко друго. В Гърция на Тасос ходя 2 поередни сезона, само гърци работят и успяват. А тук нелюбезни чужденци. Найн, данке!!! И сбогом!
9
1
 
23
 
! Отговори
Статистик преди 1 месец
Защо въобще има служебен министър на туризма, а по-същественият въпрос е защо изобщо съществува това министерство?
8
0
 
35
 
! Отговори
Прав си преди 1 месец
Не е само алкохолен .Има и наркотици.
7
2
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
Ех тази липса на работна ръка. Има има ама трябва кинти, пък нашите мутри са стиснати трябва да спестяват за новото Бентли все пак. Затова тъпата държава ще им разреши да внасят мур гави братя от Бангладеш и Пакистан, че нашите са ни малко да ги издържаме.
6
0
 
19
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Първо - какъв вид, да не играе някаква роля.Второ- ако не е САМО алкохолен, защо цяла Бг е в Гърция, въпреки доста приличните местенца и у нас ? Отг - министерството на туризма не работи КАЧЕСТВЕНО.Препоръка - да се намери рекламната агенция на Турция . ( проблем : скъпа е, може да заложим на два домата и крастаица , за 6 млн, както е и предишната реклама)
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само чалгари, мутри и пияни чужденци има по Бетономорието !
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милошев, туризмът ни е пълна пародия. Пробвай да звъннеш на някой от хотелите на първа линия в Несебър. Не разбират добре български, на ол инклузив едни и същи коктейли никога не са еднакви. Нямам никакво намерение да си припомням руския, за да бъда разбран от украинци, които не полагат никакви усилия да говорят български.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено, че не е само алщохолен. По край войната стана и "екстремен" - от време на време пристига някоя мина на плажа, а сега с новите "обслужващи кадри" от екзотични дестинации, ще се чувстваме като в чужбина !
2
1
 
25
 
! Отговори
Прав е преди 1 месец
Не е само алкохолен. Има и кристали и млади труженички. Питайте Киро.
1
1
 
29
 
! Отговори
Шиши преди 1 месец
Не е само алкохолен, има проститутски и наркомански туризъм също.