МВР хвана 19 шофьори за деня, употребили алкохол

15 са управлявали след употреба на наркотици
12 авг 2023 19:34, Анисия Иванова
25
МВР хвана 19 шофьори за деня, употребили алкохол
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 19 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 7 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 12 - с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 водачи, петима са отказали да бъдат тествани, съобщиха от МВР.

Общо 8446 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 662 водачи и пътници. Съставени са 2346 фиша и 604 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни по метода "линеен контрол" са проверени 1968 МПС и 2473 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 667 фиша и 167 АУАН. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, четирима - с над 1,2 на 1000. Двама са засечени да управляват под въздействието на наркотични вещества или техните аналози.

 

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени към 16:00 часа днес, уточняват от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: акцияМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак гласувайте за Киро и боко!
22
3
 
14
 
! Отговори
До Въпрос преди 9 месеца
Като има такива,които пият и карат,ще има и милионери.Просто е.Не шофирайте ,когато сте пили и няма да плащате рушвети.
21
1
 
7
 
! Отговори
Конфискация? преди 9 месеца
Или пак ще има : тия са от наштЕ ора?!? А друсаните и пияни дупедатници от интимната коалиция ще ги проверят ли?!? Или не моЕ, баце?!?
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съдия Гьонева от СЗОС може да ви консултира, г-да от КАТ, какво да правите. Депутатите от НС са в отпуск, мин.Калинов е зает с освобождаването на началниците на ОДМВР, а Прокуратурата гони извършителите на поразии в интимните връзки. Почакайте до края на август с вашите въпроси. Дотогава водачите на МПС ще си пият алкохол и ще се зобат с опиати на воля.
19
1
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 9 месеца
Жълтите жилетки на колко си вдигнаха тарифата за почерпка-чорбапарасъ?Каква е котировката за днеска?До нова година ще има още нови милионери в ***!
18
2
 
11
 
! Отговори
Бас преди 9 месеца
Айде на бас че са пуснали още толкова Семерджиевци с милиционерски чадър!
17
2
 
2
 
! Отговори
Приберете си ги моля преди 9 месеца
МВР ПЕРНИК се занимават с поръчкови убийства, пращат банди в ЕС да убиват Българи, моля приберете си Пернишките главорези от Австрия Виена!
16
5
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Хаха, все едно САЩ да направят акция в училища, която да предотврати масовите убийства :) Абе смешнициии, скрийте се бе, ммто ви пррсто да еа
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Холандия е легално да пушиш марихуана. Защо не умират толкова много хора по пътищата? Не, не е защото чакат по две седмици след напушване, преди да шофират. Няма корупция, заради което пътищата са в добро състояние и законите са еднакви за всички. Тук ви баламосват с разни промени в закона. Пребори ли се корупцията, дори и без по-сериозни наказания, нещата ще се подобрят значително, но нито тълпата има капацитета да го проумее, нито управляващите имат желанието да я премахнат.
14
4
 
9
 
! Отговори
До Пешо преди 9 месеца
Заради такива прости едноклетъчни амеби като тебе / най вероятно и ти си милиционер / ,цялата ни държава е на такива ниво. Въобще не можеш да вникнеш в същността на проблема и за това се изказваш като абориген милиционер какъвто си .Както и останалите милиционери в тази държава.
13
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хванати е за дали тест. Те си работят. Не гонят шорти с псевдотест, но има хитри , но бедни на хапчета. Не е някой кмет, моряк, а сигурно не ги пишат. Безименния е нарушил.
12
6
 
13
 
! Отговори
МЕН преди 9 месеца
19 за алкохол и 15 за наркотици!!!!Има ли 34 конфискувани коли?Няма!КАТ нямат достатъчно паркоместа.На следващия ден си ги взимат.СМЕШКИ!
11
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До коментар 8. А защо полицейският синдикат се обявява против тестването на служители от МВР за наркотици с аргумента че дават голям процент фалшиво положителни резултати, но за редовия гражданин няма прошка. Вземат му колата и чака година да излезе резултата от кръвния тест. Което пък от своя страна повдига въпроса, ако полицай даде положителна проба за наркотици какво се случва с него? Вземат му кръв и го пускат една година отпуска докато излезят резултатите?
10
3
 
15
 
! Отговори
Shhen преди 9 месеца
Всичко е като преброяване на дивите зайци, таблички, статистика и стагмистика
9
3
 
10
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 9 месеца
А конфискации няма ли...
8
26
 
10
 
! Отговори
Полицай в РПУ преди 9 месеца
Колегите си вършат работата. Трябва да се върши.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 6 - по една бабалюга :D
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И какво им направиха?
5
4
 
31
 
! Отговори
Анализатор преди 9 месеца
И колко са конфискуваните коли-нещо за това се мълчи,а щяха да ги взимат.
4
11
 
17
 
! Отговори
пожелание преди 9 месеца
Конфискуваните коли ако не се продадат на търг до 3 дена ,да отиват за скрап .Поне няма да убиват !