Украински бежанци в "Златни пясъци" протестират срещу местенето им

Хотелиери така и не са получили информация, разбират от медии
Обновена: 3 ное 2022 09:16 | 3 ное 2022 09:14, Петя Славова
330
Украински бежанци в "Златни пясъци" протестират срещу местенето им
Снимка: БГНЕС

Отново на протест излизат украинските бежанци, настанени по родните курорти след като държавата реши да ги настани в общински бази. Недоволство от това решение вече изразиха настанените в "Слънчев бряг", този път демонстрацията идва от хора в комплекса "Златни пясъци" край Варна.

Хората там не са съгласни да бъдат премествани и се надяват държавата да вземе адекватно решение, което да им даде спокойствие и яснота както на тях, така и на хотелиерите, които са ги приели.

Още по темата
100 души се намират в трите хотела на Преслав Луканов в "Златни пясъци". По думите му, към момента представители на властите не са се свързвали с него.

"Информацията, която имаме е единствено от медиите. за разлика от предното преместване в края на май месец, сега организацията куца. Поне тогава имаше яснота, че ще има автобуси за извозване, влакове, докато към момента това е напълно неясно как ще се случи", обясни пред БНТ той.

Настанените бежанци са предимно майки с деца. "Проблемът с преместването е фактът, че вече започнахме да се интегрираме", разказва една от тях.

Родителите са намерили работа, много от децата вече посещават български училища, включително имат и лични лекари във Варна.

До момента е ясно, че от 1 до 15 ноември държавата ще се изплати парите за останалите в хотелите бежанци, но има доста неизплатени стари задължения, обясни Преслав Луканов.

Притеснението му е, че заради сроковете на разглеждане на жалбите средствата може да се забавят или изобщо да не дойдат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има значение какво искат българите вие не сте и гости тук натресохте се неканени, а Ръмъния никой не ви гони.
144
13
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бягаш наистина от войната и си в безизходица ще се радваш дори ако те настанят в Полски тръмбеш и спиш и те хранят без пари.Но те с претенции. На хотели на плажа искат.Като искат, да си плащат сами и няма да има проблеми да останат.
143
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези много от тях до преди 8 месеца са били нормални хора с добри професии и доходи то се вижда от джиповете им. Защо обаче се правят, че нямат пари в сметките и трябва най-бедната държава в ЕС да им плаща хотелите?
142
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си плащат хотелите като всички останали.
141
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако са бежанци да отидат пеша до някой бежански лагер(разбрах, че се били засегнали, че ще ги извозват тогава пеше да ходят), ако са туристи да си плащат престоя.
140
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои са тези, че ще протестират, само това не разбрах!!!!!
139
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУТИН Е АНТИХРИСТА
138
13
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са започнали работа да си наемат жилище и да плащат за него. Ще работят, взимат пари и искат безплатно на хотел да са и да ги хранят. Наглоста за тях няма граници. Ако не са намерили работа - да си ходят от където са дошли. Утре и пенсии ще искат да вземат. Навлеци.
137
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейките не искат бели жени и деца!Искат афгани.
136
14
 
33
 
! Отговори
Хотелопосещач преди 1 година
Отивам на златни за рожден ден ...110? нощувката....така и не останах. Тез живеят там и протестират.
135
23
 
4
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Ако *** беше в тяхното положение, щеше да ореве света.
134
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нахалството и безочието им задмина всякакви граници!
133
12
 
50
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
Вече не помня кога за последно съм ял месо,или кашкавал,или изобщо нормална храна,а тия живеят на хотел,ток не плащат,храна не плащат...Събудете се,БРАТЯ БЪЛГАРИ!България е наша,а НЕукраинска!!!ХОДЕТЕ СИ В СВОЯТА РОДИНА,УКРАИНЦИ И ТАМ ВИКАЙТЕ СЛАВА НА УКРАЙНА.GO HOME!!!
132
19
 
12
 
! Отговори
999 преди 1 година
В публикацията липсва информация колко от протестиращите украинци са започнали работа и децата им учат в българско училище.Имам съмнения в твърденията за интеграция поради това,че не владеят български.А иначе са прави,че трябва да бъдат информирани предварително за позицията на държавата по отношение на условията,при които ще пребивават в България.
131
8
 
44
 
! Отговори
мак преди 1 година
Хора, не се чудете. Бг политиците им вмениха, че са специални, затова гостите станаха нагли. България хем козирува пред Европа, хем се подигра на Путин като се мазни на тези, които бягат от него. Ако бягаха от друг, нямаше да получат такава грижа, щяха да живеят във фургони или лагери и щяха да са доволни.
130
8
 
39
 
! Отговори
хм преди 1 година
Хайде в скъпите колички и обратно в Украйна! Никой тук не е заревал за вас! Като не можете да се оправите ,да си намерите квартири - хоп и в къщи. Даже да плаща нещо ЕС от издръжката ви ,то ние не сме длъжни да ви търпим!
129
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пратете ги на Малдивите тогава щом толсова са претинциозни на някой изгубен остров там да се преселят ние нямаме толкова възможности за глезотиите им ама,че нахалство
128
5
 
30
 
! Отговори
Авнонимен преди 1 година
Да си плащат като всички българи няма да ги местят .Две години безплатна почивка в България, къде дават и ние да отидем
127
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пострадалите от наводненията в Карлово,ще бъдат ли настанени в хотели?Защо им е на украинците да стоят по курортите?Транспортът е неудобен през зимния сезон.Защо не отидат в София,където има най-много възможности-магазини,педиатри,болници, училища и тн?И как така протестират?Като не им харесва, да отидат в друга страна.Незнам дали всички имат бежански статут.Те са нуждаещи се,т.е,каквото им се даде-това е.Без претенции.Отдавна се знае, че срокът е31.10.Имаха време да помислят за алтернатива.
126
5
 
41
 
! Отговори
В такива моменти преди 1 година
си личи има ли държава. Идват тълпи навлеци в България и започват да се разпореждат като у дома си, а БГ властите превиват гръб и се подчиняват безропотно. Колко смешно и жалко беше преди няколко месеца, когато обявиха край на настаняването в хотелите по Черноморието. Тогава вицепремиерът на България уж категорично заяви, че държавата повече няма грижа за бежанци, които отказват да бъдат настанени в държавни бази. Но само 2 дни след това им се извини и... останаха на морето. И сега ли ще е така?