Украински бежанци в "Златни пясъци" протестират срещу местенето им

Хотелиери така и не са получили информация, разбират от медии
Обновена: 3 ное 2022 09:16 | 3 ное 2022 09:14, Петя Славова
330
Украински бежанци в "Златни пясъци" протестират срещу местенето им
Снимка: БГНЕС

Отново на протест излизат украинските бежанци, настанени по родните курорти след като държавата реши да ги настани в общински бази. Недоволство от това решение вече изразиха настанените в "Слънчев бряг", този път демонстрацията идва от хора в комплекса "Златни пясъци" край Варна.

Хората там не са съгласни да бъдат премествани и се надяват държавата да вземе адекватно решение, което да им даде спокойствие и яснота както на тях, така и на хотелиерите, които са ги приели.

Още по темата
100 души се намират в трите хотела на Преслав Луканов в "Златни пясъци". По думите му, към момента представители на властите не са се свързвали с него.

"Информацията, която имаме е единствено от медиите. за разлика от предното преместване в края на май месец, сега организацията куца. Поне тогава имаше яснота, че ще има автобуси за извозване, влакове, докато към момента това е напълно неясно как ще се случи", обясни пред БНТ той.

Настанените бежанци са предимно майки с деца. "Проблемът с преместването е фактът, че вече започнахме да се интегрираме", разказва една от тях.

Родителите са намерили работа, много от децата вече посещават български училища, включително имат и лични лекари във Варна.

До момента е ясно, че от 1 до 15 ноември държавата ще се изплати парите за останалите в хотелите бежанци, но има доста неизплатени стари задължения, обясни Преслав Луканов.

Притеснението му е, че заради сроковете на разглеждане на жалбите средствата може да се забавят или изобщо да не дойдат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Да се махат- нахални укри! На море - другаде не щът!
224
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
проверете им регистрацията, 80% от тях живеят в градове, където няма война.
223
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да останат, но да си плащат. Който не иска да плаща - в бежански лагер както е по цял свят!
222
2
 
4
 
! Отговори
niki преди 1 година
предлагам да се приеме закон за настаняване на украинките в 5 звездни хотели целогодишно с шветски маси закуска обяд и ве4еря през летния сезон да не плащат 4адър и шезлонг и по 1000 лв помощ мес4но !!
221
0
 
0
 
! Отговори
А пък преди 1 година
Във Варна, на бул Сливница 166А , от някоя от фирмите от 6 или 7 етаж идват *** и мравки по долните етажи. Нещо санитарен контрол, кой отговаря за това?
220
2
 
1
 
! Отговори
Jordan Jordanov преди 1 година
НА снимката ПОТОМЦИ НА СВЕТИЯ ДУХ/ДУ СВЕТОЙ на почивка в Слънчева БОлгария..Светия дух в момента е на почти три години и е прогонен от Источна Украйан след нагла военно терористична диверсия през подставени на власт предатели в Кремъл..
219
2
 
1
 
! Отговори
ОПтимизация нужна преди 1 година
Организирани престъпници на власт в София/издържани с ограбвнаи милиарди от БЪлгарския народ през бюджета от ЗАПЛАТИ,ПЕНСИИ ,и издръжка на бежанци не могат да КРАДАТ МИЛИАРДИ.. Затова скачат яко.Пълна ЛИКВИДАЦИЯ НА ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПНИ МИНИСТЕРСТВА И ВЕДОМСТВА ВКЛ ВСИЧКИ В СОФИЯ...
218
7
 
0
 
! Отговори
Слава преди 1 година
ДА се обезпечи номрален живот на поне 5 000 000 наши братя и сестри прогонвани от Украйна.. Благодарение на Киевска РУСь Великоправославна България от 10 век защитава огромни територии с Кирилица и Руски език../Потомък на Черковно славянския..
217
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наскоро се чух с една колежка от университета, рускиня. тя абсолютно хе харесва техните управляващи, но ми каза нещо, за което на запад не се говори - защо никой не споменава 4 милиона бежанци от украйна, които русия приюти? те не са само руснаци, има украинци, гърци и други етноси.
216
1
 
8
 
! Отговори
довиждане преди 1 година
-айната ви, бе оправяйте, се, 8 месеца само с вас се занимаваме, сякош си нямаме други грижи работа. Айде холан! Чупката!!! Всяка коза за свой крак, това е.
215
1
 
27
 
! Отговори
123 преди 1 година
Лятото на над 2000 бг. семейства им се провали почивката, защото настаниха украинските бежанци в базата на Слънчев бряг. и бяха недоволни.Сега пак да с претенции. В България не ги третират като бежанци, а като гости. Не са по бежанските лагери, живеят по хотели, свободни са да си ходят където си искат, плащат им за престоя. Ами след 6-7 месеца трябва да могат да се интегрират и да започнат да се издържат сами.
214
2
 
25
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Урките трябва да се натикат в Арена Армеец на походни легла !
213
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами много им се получава на украинците да командват правителство в чужда държава. Ами че те утре ще поискат южното черноморие да се обяви за украинска територия, щото така им е добре, и наште управляващи ще клекнат, разибра се.
212
1
 
35
 
! Отговори
Рв преди 1 година
Разбира се че можете да останете в хотелите, дори и в по скъпи можете да идете. Но ще трябва да си плащате нощувките. Щом работите, щом имате коли за по 100к, значи можете да си позволите хотел или жилище. Ние с нищо, ама с нищо, ама с нищо не сме ви длъжни.
211
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
лЯТОТО НА зЛАТНИ ПЯСЪЦИ БЕШЕ ПЪЛНО С УКРАИНЦИ. Толкова нагли арогантни надути във връзка с работата ми и с тях.. богати със скъпи коли с гоеми претенции маниери че тя Английската кралица беше по скромна. Какви са тея имат се за велики за красиви а са отвратителни като държание и народ.
210
4
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Е това просто не е за вярване. Сега пуснах руска телевизия, интервюираха пленен украински войник. Той каза, че в украинските танкове влизали четирима танкисти, и след като танкът тръгне на бойни действия... му заварявали купола. Демек, бий се, докато те убият, нямаш право да излизаш! Видял го бил с очите си. Дори водещият се впечатли и каза - Никога не съм си представял, че такова нещо е възможно!
209
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно руснаците от Европа, помагаха на първите украински бежанци, кой с каквото може им помагаха.
208
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези хора, живяха години наред в ужаса на Киевския фашиски режим, глад и лъжлива пропаганда, може да се намира и *** сред тях, но не всички хора са еднакви, нищо, че са от една народност, оставете ги на мира, постарайте се да ги интегрирате, а не да ги обиждате, не всички хора са еднакви! Ще се интегрират бързо, защото езика им е славянски и е близък до българския.
207
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНормално. На морето и в градовете , ще имат повече шанс да започнат някъде работа тези хора, а децата им, да посещават детски градини и училища, но почивните бази в България, са обикновено извън населените места, по планините и до минерални извори и е естествено, да не желаят да са откъснати от всичко!
206
1
 
23
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Лошото предстои. Ромската Общественост крещи, че вземат от залъка на ромчетата. Заплашват с Ромско-Украинска война, вече яка, а не на Путин глезотиите.