Нощувки, колкото цената на хотдог по Южното Черноморие

Сметката се трупа от ресторанти и атракциони
7 юли 2020 07:10, Петя Славова
164
Нощувки, колкото цената на хотдог по Южното Черноморие
Снимка: БГНЕС

Квартира на морето може да се намери и за 5 лева, колкото е и цената на един хотдог на плажа, съобщава "Телеграф", имайки предвид курорти на Южното Черноморие. Хазяи и собственици на кръчми в Несебър, например, твърдят, че са тотално отчаяни от липсата на туристи.

Още по темата

Затова непретенциозните гости могат да се уредят с нощувка срещу петачка. Викачите пред кръчмите пък молят хората да вечерят при тях с думите: "моля ви спасете ни от фалит".

Плажовете обаче вече не са празни, а заведенията край морето бачкат на пълни обороти. Някои от хотелите също се радват на доста клиенти. Сметката на плажа за четиричленно семейство надвишава 50 лева, ако то ползва чадър два шезлонга, хапва и пийва. Заведение на Южния плаж в Несебър таксува клиентите 12 лева за шезлонг и чадър, но иска и консумация от 25 лева. Разбира се за няколко лева по-малко се прави компромис.

В плажния бар се предлага само пиене, като бирата е по 4.50 лева колкото и фрапето. Малката мента също е на тази цена, а за коктейл трябва да дадем двойно. Едно кафе е 3 лв, а лимонадата върви по 6 лв. За разлика от празните кръчми, плажните капанчета се радват на клиенти. Принцесите там вървят по 4 лв., пържените картофки са 3 лв. Ход догът е 5 лева, цацата също. Така един плаж на семейство с две деца, които трудно могат да минат без почерпка излиза солено. За разлика от квартирата, която може да им струва 10 пъти по-евтино.

Аткракционите също са скъпи. Разходка по вълните с надуваем банан е 20 лева, като кефът трае не повече от 6 минути. Посещение на лунапарк излиза колкото един обяд. Само една врътка на виенското колело е 5 лв, а атракциите са много. Всяка от тях трае по няколко минути, а за да са доволни децата харчим от семейния бюджет поне 30 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
22
 
! Отговори
Лора преди 3 години
До Атанас ВелмазовАтанасе, Атанасе - и къде на нашето черноморие видя хотели или заведения за богати хора. Всичко е за бедняци. Бедни англичани и германци - най-долните работници са тук. И бедни българи естествено. Богатите нокога, ама никога няма да дойдат при теб в твоето заведение или на булгарският черноморски бряг. Най-много някоя мутра да се изхвърли с малко повече пари за един обяд - ама те са толкова прости, че нямат акъл за хубавото.
110
16
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
До 119, ахахахахаха заболя ме корема от смях, аз няма как да гладувам, бедняче !!! Такива като теб дето на обяд сядат на по супичка и пържени картофки им слагам по една изненадка в чинията и после с шутове ги ритам от заведението ми, не понасям бедняци с претенции...и да, има хора които правят сметки за 12к и повече за един обяд, но ти толкова пари няма да видиш докато си жив. Бегай сега наглеждай доматите и сиреньето в хладилната чанта, че у тея жеги ше дадат фира ....
109
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4,50 бирата, 3 лева кафето, 6 лимонадата, а мерси нема нужда, пийте си ги Вие
108
1
 
12
 
! Отговори
МКII преди 3 години
Още ли ги няма чужденците, че пак ни занимават, да има спасяваме туризма?
107
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нощувка за 5 лева,айде нема нужда.За какво да дават 5 лева хората и да спят в някакви вмиристани коптори пълни с хлeбарки ( щото за тия пари няма как да ти прдложат повече) По добре да спят в палатка.
106
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовЛеко, селски бек, да не се задавиш с плюнка. То пък в умрялото ти полунелегално капанче се прескачат богаташи и големци всякакви, с мазератита пристигат и правят сметки по 12 000 лв. за един обяд. В Гърция е по-скъпо, отколкото в България. И все пак *** бедняка не може да се насили да дойде при теб, за да го цакаш и отвращаваш с простотията си. Замисли се що за качествена услуга предлагаш, щом всички бягат от нея. Желая ти да гладуваш усилено и оцеляваш трудно.
105
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"моля ви спасете ни от фалит" Благодаря за предложението, но ще се въздържа. Фалирайте на воля.
104
2
 
4
 
! Отговори
До 109 преди 3 години
Дано ти хареса!Кос е най-тъпия гръцки остров на който съм бил!А викачи на гироси съм виждал на Родос - двама дъртаци се надвикваха, явно си правеха сечено! С тези цени и почивки ставаш смешен! *** на плаж около Атина, а вероятно си бил - плъховете се прескачаха между храстите и пясъка! Хубаво е на Кефалония и отчасти на Родос! И Тасос става! Ама няма какво да ти обяснявам, ти знаеш! Не бъди злобен, наслаждавай се на свободата да пътуваш! Кало таксиди!
103
1
 
11
 
! Отговори
иванова преди 3 години
ако на някой от бранша на хленчещите ресторантьори не му е било ясно че с тези "мерки" да им свалят ддс като продължават да дерат клиентите си, ще си осигурят слаба посещаемост, е сега вече би трябвало да го е разбрал
102
6
 
1
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
До114, Ами да направи нещо по въпроса за да не е беден, да поработи, да изкара пари..
101
1
 
10
 
! Отговори
До Атанас Велмазов преди 3 години
Ами да беден е, много беден - и не е виновен за това. Обаче лютеницата предпочита да я носи чак до Гърция, отколкото до кафява България... А това говори много...
100
3
 
18
 
! Отговори
малко проз преди 3 години
И за къф *** да ходя в клозета наречен Черноморие? Щот водата чистичка, чисто кафевичка,щот пълно с дезинтерия и солмонела ли, или щот да ме дерат като агне на курбан или щот нема да ме гледат алчно като развален банкомат. Ще взема да ида ей тъй да ме гледат ресторантьорчетата, що не съм си поръчал половината меню или на плажа що н е съм платил 5 шезлонга и 10 чадъра. Иначе къде да намериш такава тръпка ве ей?
99
2
 
20
 
! Отговори
До Атанас Велмазов преди 3 години
Атанасе Атанасеее, Атанасе! Разбираш от туризъма толкоз колкото разбираш и от мислене и от писане! *** ко да се прай, ни можи сички да сми умни! *** аз да тъ светна Гърция и Турция ни съ само ценити! Там е и удоволствието и кефа и чистото море и обслужването и мерака и почивката ... Абе въобще неща дето тука на "нашто" море няма как да получиш! А цените особено в турция са мнооого по ниски! А обслужването и в Турция и в Гърция, момче наще и срещу тях да бягат след 1500г може и да ги видят! Така!
98
1
 
17
 
! Отговори
Барни Ръбъл преди 3 години
От заглавието оставам с впечатлението, че цената на хотдога по Южното Черноморие е скочила...
97
12
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Ф.С.В. , Защото ***.ю е бедняк, много просто защо ! ''На Гърцията'' му е евтинко......доматите, лютеницата и пленясалия хляб по-трудно ще ги пренесе до малдивите....
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 105От 16-ти имаме резервация за 15 дни на Кос за 5 500 лева с две деца.Дали ги гледам през стъклото на тира а,с м е шко?
95
0
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Абе защо никой не говори за Малдивите?? Аз мисля че е време българите да почнат да ходят на Малдивите- Стига с Тази Гърция и БГ Черноморието!! С този Стандарт на живот при борисов -е съсвем нормално Малдиви Хавай Куба --Дори Канарските острови са евтина дестинация за нас,, а Вие тука само Гърция та Гърция
94
0
 
15
 
! Отговори
Тръба преди 3 години
Два лева, пет лева... брои ми залците пишман капиталиста. Нощувка за пет лева, дъвка за двадесет лева. Няма начин *** да не те прецака нещо. Сън няма да го хване предприемача. Онази пък странна субстанция дето се излива в морето я наричат "кална вода". :)
93
6
 
0
 
! Отговори
До 105 преди 3 години
Това дето го виждаш през стъклото на тира не е това, което се случва по оживените улици и крайбрежието!
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 100Ако за теб Гърция е само селата до границата значи много ги разбираш нещата да знаеш.Казва ти го човек който посещава Гърция по няколко пъти годишно от 1992-ра. Обиколил съм я цялата,викачи пред заведение не съм видял.