Прясно мляко, стичащо се на конци. Какво всъщност пием?!

Специалисти коментират качеството на продукта у нас
Обновена: 13 авг 2018 09:22 | 13 авг 2018 09:10, Петя Славова
75

Млечните продукти са традиционни за българската трапеза. В днешно време обаче не можем да сме сигурни какво точно съдържат те.

В клип, разпространен в социалните мрежи, се вижда как прясно мляко, което в срок на годност, се стича на конци, а според микробиологът Сергей Иванов, причината за това е проблем при пастьоризацията му или замърсяване в предприятието.

"Има биохимични маркери за проследяване на пастьоризацията и тези анализи би трябвало да се извършват постоянно от производителите и от контролните органи", каза Иванов в студиото на "България сутрин".

Според микробиолога дори млечният продукт да е обозначен с логото на Български държавен стандарт, това не е гаранция, защото у нас качеството зависи от добрата съвест на производителите.

"Когато производителите спазват технологията, това е една добра храна. Това включва контрол от фермата до търговеца и дали той правилно съхранява млечните продукти", допълни Сергей Иванов.

Диетологът д-р Людмила Емилова дори беше категорична, че млякото може да бъде заменено, защото у нас се търси евтина стока, което значи, че няма как стоката да е качествена и дори препоръча хора с опрeделени заболявания да избягват млякото.

"Казвам, че не трябва да ги консумират тези хора, чиито болести се влошават от тяхната консумация. Това най-често са сенна хрема, бронхиална астма, болки по ставите, екземи, обриви и т.н.", обясни д-р Емилова пред  Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо млякото е по-скъпо в България от много други страни, включително и съседките ни?
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Началото е зърното. Добро зърно с добра крава дава добро млеко. И от начало на веригата задължително добри професионалисти производители на зърно, добър фермер, добър млекопреработвател.Стандарт ЕС.
51
1
 
11
 
! Отговори
Д-р Споков преди 6 години
Пием прясно мляко от мститни крави. ТОВА Е!
50
1
 
30
 
! Отговори
анонимна преди 6 години
Ами то само по вкуса му си личи, че не е истинско мляко, нищо общо с него. За киселото също не знам какво да кажа, дето стои по 1 месец в хладилника и нищо му няма, а би трябвало да вкисне на втория ден. И е гадно на вкус.
49
0
 
18
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
не само прясното, с всички бг млечни продукти, кото тук не говорим за разните заместители, имитатори, полу и цяла синтетика.
48
1
 
21
 
! Отговори
не преди 6 години
хората дето ги произввеждат консумират ли си стоката
47
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масово прясното мляко в България се произвежда от сухо мляко внос от Китай, Полша, САЩ. От качественото истинско мляко от малкото крави и биволици у нас се използва за производството на качествени млечни продукти за износ. А за нас остава отровата, палмата и въображението, че пием мляко и ядем млечни продукти.
46
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соца не е рухнал "с гръм и трясък" ами много елегантно беше подменен, просто добър маркетинги реклама на банани и лъскави западни стоки, виждаме как днес работи това да се продават некачествени стоки. Е, сега имате банани и 20 вида мляко, при соца бяха само 2-3 вида но истинско. Освен това при соца България беше сред 30 индустриално най-развити страни в света и на 27 място по стандарт на живот. САЩ бяха на 19то. Сега САЩ са на 5то а България сигурно на 100тно с африканските държави.
45
1
 
3
 
! Отговори
доктор Ох-болии преди 6 години
До АнонименИ ще бъде пълно с болести: - Бруцелоза, туберкулоза, антракс, туларемия, лимпискина и други ....
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бирено мече 43Първокачествена помия, предлагана за първокачествено мляко.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42 АнонименЗнаеш ли кога ще отида да се унижавам при некой *** на интервю ? Точно никага защото може да ме предизвика и да ме резна зелката..
42
0
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
въпрос с повишена трудност!колко литра мляко се продават в магазините от един литър натурално мляко закупено за 0.40 лв. от фермер?!?
41
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх ли во е от загуба на работното място. В мига в който останеш без заплата и без работа, направо се сриваш в пропастта. Проготвили ли сте си CVта? Готвите ли се за интврвюта, там ще ви питат защо напуснахте предишната работа или защо ви уволниха. И ще ви питата какви езици знаете.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ми то на частника няма контрол защото ако се наложи контрол всички джендарски организации ще ревнат , че демокрацията е в опасност. Пропаднала държава контролирана от со ро сои дни джендар-организации БГто. Е.. съм ви м.....
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Лондон българи си говорят кой какви български храни приготвя на чужда територия.Единия: Кюфтета правим ама каймата не е като в България.Другия: Така е няма ли я нашата менте кайма нещо не се получават кюфтетата.
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Жо до бай ТодарВИСОКИ ЗАПЛАТИ получават хората, които са назначени с конкурс-интервю. Капиталистът не иска некадърници и мързеливци.----------------Браво на капиталиста. А 90% от българите са мързеливци и некадърници, за това не могат да минат конкурсите интервюта и взимат ниски заплати.
37
0
 
17
 
! Отговори
пецата преди 6 години
"капиталистът за 300% печалба ще се реши на всякакво престъпление дори с риск да увисне на въжето "- Карл Маркс
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34654567 34Вече отвикнахме от натуралните вкусове на храните и ни се струват в малкото случай който ги консумираме за странни.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пазарът е най-добрият регулатор. Капитализма с демокрация е най-добрата система."Извадка от Библията на Единната Икономическа Църква с Цел Грабеж.
34
13
 
4
 
! Отговори
Жо до бай Тодар преди 6 години
До бай ТодарВИСОКИ ЗАПЛАТИ получават хората, които са назначени с конкурс-интервю. Капиталистът не иска некадърници и мързеливци. Затова назначава хората на изпитателен срок- да ги види какво и как могат.По времето на СОЦА кадърните и трудолюбивите влачеха на "гърба си" некадърните и мързеливите. Отчитеше се "плана", зададен на "Трудовия колектив" и всички взимаха еднакви заплати. Това демотивираше хората и системата на СОЦА рухна с "гръм и трясък".Бай Тодар беше оплют от своите "другари".