Дядо – "златна кокошка" за апаши: 20 дни им дава пари!

Рекордьорът им дал над 40 хил. лв, "съдействал" за залавянето им
Обновена: 23 авг 2016 12:32 | 23 авг 2016 10:37,
53
Дядо – "златна кокошка" за апаши: 20 дни им дава пари!
Снимка: Gettyimages

Въпреки многобройните предупреждения и публичното разкриване на схеми за ало измами, всеки ден списъкът с ужилените възрастни хора става все по-дълъг, а сумите – все по-стряскащи.

Новият "рекордьор" е дядо от Поморие, който се превърнал в "златна кокошка" за мошениците.

На 22 август около 10:40 ч. в РПУ - Поморие е получено съобщение от 81-годишния мъж за това, че на няколко пъти е давал големи суми на непознати хора, като общата им стойност надхвърля 40 хил. лв.

Още по темата

Преди около месец възрастният човек получил телефонно обаждане от мъжки глас, който оприличил на племенника си, живеещ в София.

"Племенникът" заявил, че му изпраща колет с хапчета и други ценни вещи, но за да го получи трябвало да плати сумата от 1 500 лв. на преносителя. Помориецът дал парите на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес.

Така мошениците надушили, че дядото е податлив и бързо го вкарали в друга, но актуална схема "съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници", пише "24 часа".

За периода от 15 юли до 03 август ужиленият теглил три пъти пари от банков клон във Варна, тъй като служителите от поморийския клон го разубеждавали и отказвали да му изплатят исканата сума. Установено е, че за посочения период помориецът предал на измамниците сумата от общо 22 000 долара и 6 500 лв.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Припомняме ви, че полицията в Бургас също работи по уникален случай – възрастна жена толкова се вживяла в ролята на "под прикритие", че четири пъти давала пари на телефонни измамници преди да се усети, че е станала жертва на престъпление.

Схемата е много популярна напоследък - "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници".

Като начало бабата хвърлила 2 500 лв. през терасата на дома си. Впоследствие на три пъти жената теглила пари от банка, като първия път дръпнала 7 000 лева, който оставила зад ел. табло на ул. "Св. Св. Кирил и Методий".

Вторият път изтеглила сумата от 5 400 евро, която отново оставила зад същото ел. табло, а третият път - 7 000 евро, които оставила на земята до кофа за боклук, разположена на ул. "Св. Св. Кирил и Методий".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя умирал от глад, нямал пари за лекарства и разказвал с носталгия за ТКЗС-тата
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напразно се връзвате . Информацията е кьорфишек .
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 18Не е всеки! Моите баба и дядо нямат такива пари и за много други хора се сещам които нямат.
18
4
 
16
 
! Отговори
Бай Ставри преди 8 години
Българския пенсионер се оказа основния инвеститор в леката индустрия - доста кръчми и барове въртят оборот след такъв удар. Пък за производителите на салам и бира да не говорим
17
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредно доказателство, че бедността сред българските пенсионери е мит. Всеки пенсионер в България притежава по над 40- 50 000 лева/евро. Българския пенсионер е пионер в дисциплината хвърляне на пари от височина
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бай СтавриНе бъди толкова убеден, ще стане пак турско !
15
1
 
12
 
! Отговори
:=) преди 8 години
и изобщо не е до възрастта - така са научени.. на тия балъци и преди 30-40 години да им ги правеха тия номера.. пак щяха да се връзват
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мамят бедните, които са спестявали цял живот определена сума пари, за да уставят наследство.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно вече трябва да приемем, че това е нормално ежедневие?
12
2
 
14
 
! Отговори
:=) преди 8 години
типично за това поколение, което днес е на възраст - овце и евтини авантаджии от соц епохата - и какво значи "ужилени" та те са си дали парите доброволно.. някой ги нападна в дома им ли
11
11
 
13
 
! Отговори
Бай Ставри преди 8 години
Тука разни *** се опитват да вменят че управлението не герп е бетер геноцид. Искам да ви питам драги червени тролчета при тройната коалиция кое беше по-добре? Нямаше престъпници на свобода, имаше работа по малките села и градове? В болниците лекуваха безплатно и качествено? Нямаше далвери с държавни пари и заменки на имоти? Бегом марш в калта, няма да допуснем червените мошеници да се върнат на власт, по скоро пак турско ще стане!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе това българския пенсионер много изпляскал ?!?!?
9
7
 
14
 
! Отговори
Ай наздраве преди 8 години
После се чудим защо има хора , които гласуват за Герб !Ами ето колко му е мозъка на матриала , малко психоатаки , малко интрвюта на Тиквата в които се хвали и ето ти хиляди шарани!Ние за какво тъпчем на едно място вече 26 години? От такива гласоподаватели дето гласуват за едни и същи лица , за статукво , за стари мошеници!На Боко Тиквата му се услади статуквото , купи и опозицията и сега си джитка бизнеса с обществените поръчки, златна мина!А матриала хем го крадат хем гласува!
8
5
 
7
 
! Отговори
Xxxx2 преди 8 години
Да и на мен така ми се струва
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен ми се струва,че днес.бг си измисля тези новини ...
6
0
 
7
 
! Отговори
Психодиспансер преди 8 години
А защо възрастни хора, които явно вече имат достъп до такива средства ?
5
1
 
15
 
! Отговори
Доктор преди 8 години
Деменцията незабележимо напредва при всеки пенсионер и неумолимо се стига до момента в който човек не може да мисли критично за случващото се около него. Престъпниците просто правят скрининг по телефона, кой вече е изглупял достатъчно и му вземат парите, преди докторите да са му поставили диагноза и близките да вземат мерки за "опазване" на семейното богатство. Скъпи сънародници действайте превантивно, не оставяйте родителите си с излишни пари в гардероба или банката.
4
0
 
22
 
! Отговори
един друг преди 8 години
Вчера онзи човек, на който му изчзнали 35000 лева от колата го обявихте за престъпник, че имал толкова пари. Този дядка с тези 40000 лева какъв е? Нека отгатна - завалийката цял живот ги е спестявал за погребение. Бая голямо погребение ще да бъде. Яко промити мозъци, то затова на никъде не върви тази страна...
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И после тия дедовци ще ходят да гласуват познайте за КОЙ ? :) Да живее БСП-то.
2
0
 
24
 
! Отговори
RAD преди 8 години
Поредният пример за "беден" и "умен" електорат...