Незаконни къмпинги превръщат Черноморието в бунище

"Природозащитници" се настанили на над 20 плажа от Дуранкулак до Резово
31 авг 2014 15:47, Анисия Иванова
82

Снимка: Национална асоциация "Българско Черноморие"

Повече от 20 плажа от Дуранкулак до Резово са превърнати в незаконни къмпинги. Това съобщиха с писмо от Национална асоциация "Българско Черноморие" след приключилия проект за преброяване на незокнните къмпинги по Черноморието. 

"Установихме, че картината е страшна. Върху дюните, плажните ивици и до тях са изникнали над 20 незаконни къмпинги. В момента в тях къмпингуват или по-точно "дивакуват" над 5000 активни "природозащитници". Това са същите "еколози", които непрекъснато протестират. Така наречените диви къмпинги тънат в тонове боклуци, произведени от "природолюбителите". Отсечени са хиляди дървета за нощни огньове и скари с кебапчета.

Псевдоеколози, които уж се борят за опазването на българското Черноморие унищожават безмилостно последните девствени плажове. Цялото крайбрежие от Дуранкулак до Резово е превърнато в смрадливо бунище, .

Според изчисленията на Българско Черноморие около 5 хиляди човека са били завзели частни, общински и държавни земи и в противоречие на всякакви законови и нормативни актове на воля унищожават и заразяват природата по Черноморието.

„След приключване на първия етап на програмата „Да картираме дивакуващите” и събраните над 1000 фотоса с доказателства за отрицателното въздействие върху природата, Национална Асоциация „Българско Черноморие” ще реализира втория етап от програмата. Този етап включва нанасяне на координатните точки от нелегалните къмпинги върху актуална кадастрална карта и върху картите на МОСВ, включващи защитени зони и защитени територии.

Третият етап е изготвяне на доклад от събраните данни, който ще бъде изпратен в Европейската комисия и
Европарламента. Тези институции вече са сезирани и очакват с интерес документа”, допълват от асоциацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
34
 
! Отговори
интересно ми стана преди 10 години
на снимка 1 се виждат няколко човека, никакви коли и никакви ***. снимка 2 - даже няма хора, 3 изсъхнали ствола, които категорично не са 'отсечени'; снимка 3 - каравана и *** е събран на едно място. как точно става 'заразяването' на плажа? с бетона, помията от мутренския хотел, изливаща се в морето, нашмърканите силиконки, 'еко-джетовете и скутери', пластмасовите шезлонги и литри помади върху дюните; кабелите и 'временните постройки' или от нечия палатка? моля да ми обясните!
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изгря жълта тикваЗелени октоподи изпълзяхаКотараци тихичгко мяукат
42
20
 
4
 
! Отговори
Пънкар преди 10 години
Крайно време е хипита, битници и разни други медитиращи по плажовете под неясната формулировка за "свързване с природата", но всъщност се.ящи, пик.аещи, пов.ръщащи и пър.ящи по Крйбрежието, да бъдат натикани дълбоко в морето и издавени!
41
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мариз за "еколозите". Смрадливи въшкари, които си крият неспособността да се справят с живота зад еколозунги. Екология става, ама с много пари - затова, като печелиш, отиваш на петзвезден хотел, той плаща данъци, а с данъците държавата оправя екологията. Просто е. А нашите лузъри, като нямат кинти, няма да ходят на море.
40
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ооопс. Кебапчетата заедно с Луна, Муна и бат Милко май са в Синеморец. Искате да играя голф на морето срещу 300 евро дневна такса? Или да плащам 7 лв вход и 20 лв шезлонг за Албена, без кьораво дръвче? Викате 5000 къмпингуващи на 250 км ивица:) Ами само в Сл. Бряг дрогираните англичани, чупещи бутилки, на вечер са двойно повече. Или да избягам от панелките и да си 'почина' в панелките на Св. Влас и Равда, простирайки в комшията? Браншът да вземе да се гръмне, и без това за друго не стават!
39
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я МИ КАЖЕТЕ КОЙ МОЖЕ ДА СЕ ОПЛАКВА ОТ КЪМПИНГИ И ПЛАЖУВАЩИ БЕЗ ДА СИ ПЛАЩАТ А МИ Я СИ ПОМИСЛЕТЕ КОЛКО СЕ ПЛАЩА ЗА ПАРКИРАНЕ НА ЕДНА КАРАВАНА НА БРЕГА НА МОРЕТО ЗА 3 МЕСЕЦА?? ЦЕЛИ 5000 ЛВ,,И НА КОГО СЕ ПЛАЩА? НА КОНЦИСИОНЕРА,,ДЕМЕК НА ХАЙДУТИТЕ И ГРАБИТЕЛИТЕ,, И ЗАЩО СЕ НАДИГА ТОЛКОВА ВОЙ ЗА ВСИЧКО,,ЗА ДА МОГАТ ДА ЛАПАТ ПО 20 ЛВ ЗА ЧАДЪР И ШЕЗЛОНГ КОИТО СА РАЗПОЛОЖИЛИ ПО НАЙ ХУБАВИТЕ МЕСТА НА БРЕГА ,И СИ СЕДЯТ ПРАЗНИ НАРОДА ТЪРСИ БЕЗ ПАРИ ,,ЗА ТОВА РЕВАТ УЖКИМ НЕЗАКОННО,АМИ ДА ИМ ПЛАЩАТ
38
0
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 10 години
400 ли?Да не са и повече.Тва дето ни го драскат за зелна енергия е от там.Ама за това мълчат журналята щото знаят на кого са
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"от бранша"могат да кажат че имат и 200% намалени приходи и гости,статистиката обаче и то официалната до юли говори друго повече чужди туристи са посетили България а и сезона още продължава,освен това идва зимен сезон,освен това все повече туристи посещават България не с цел море или ски а с цел културен,спа,религиозен туризъм и всички се хвалят Търново,Пловдив най-вече а и София ми прави впечатление че е повече посещавана и то от млади хора ,но много "еколоз"са си платени екоталибани...знае се
36
1
 
37
 
! Отговори
тъй, тъй, тъй :) преди 10 години
Току-що се прибирам точно от т.нар. 'къмпинг' на Дуранкулак, дето се вика - от другия край на България. 1: Къмпинг, където спахме - няма. Има плаж, малко хора с чували и палатки. Всички до един си прибират *** в чували, обрахме даже и нечии фасове. 2: Намерихме малко *** - на ден тук влизат 20.000 румънски коли, които неминуемо цапат; кебапчета и скари нямаше, понеже хората ядат в селските кръчми. За сметка на това, мутрите са построили 400 ветрени централи, убиващи птиците, и кой цапа?
35
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абсолютната истина,е заради такива екоталибани София която е между две планини има почти нулево развит зимен и ски туризъм,е заради такива дето искат да се...ат и се е...бат на воля под звездите огромен брой проекти се провалят или бавят с години заради "протестите"на 10,15 оръфляка което спира развитието на цели региони а иначе обикновено и около местата където живеят е бунище а къщите им бардаци особено ако са софийски *** от центъра защото баш централна София е пълна с коптори
34
2
 
21
 
! Отговори
kvazi преди 10 години
Някой пак иска да строи хотелчета и се хваща за 5 PVC-та бира.
33
1
 
6
 
! Отговори
zip преди 10 години
uha...:)))) i vsichkite bulgarski prorodozastitni divaci kupuvat bg hrana, bg napitki, bg benzin, bg gaz, bg koli, bg banski, bg japanki, bg kapeli... i plastat divashki bg danak 20%DDS za bg vazduh?! a pri komshiite e 50% po-malak DDS i e 200% po-chisto na divite im mesta - ama rabotyat tehnite patrioti
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно ми е какво ще бъде реакцията на национална асоциация "Българско Черноморие" когато решат да строят бетонни джунгли в Карадере, Иракли, Шабла... Дали тогава ще реват, че "безмилостно се унищожават последните девствени плажове" и че "унищожават и заразяват природата по Черноморието"?
31
1
 
3
 
! Отговори
pai преди 10 години
a v tova vreme v chujdite medii ima velikodushno izobilie ot podobni "reklamni" snimki i video na interiora i zadnite vhodove na bg civilizovani hoteli i kurorti - i chim. testove na higienata po matracite, dushkabinite, mivkite i kuhnite, kakto i na ulichnite magasini i masi za hrana i napitki...ama tova ne e interesno za publikuvane v bg medii?!
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хиляди дървета изсечени за кебапчета.Хахахахаха.Тъпоооо.Бъдещето е в къмпингите.Къмпингувай народе и хич да не ви пука.И си чистете.После да видим за какво ще се заяждат с народа
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ме кефи определението "еколог". А бе пичага, дето си писал статията, ти знаеш ли какво е "еколог"? Ако не - провери в речника, за да не се излагаш.Само да спомена, че и аз съм виден "еколог". Тази година ходих 6 пъти до Витоша, 1 път на Рила и 2 дни бях в Резово.
28
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютно поръчкова статия! Понеже от брашна констатират 20% намаление на приходи и много ги е яд, че почиващите вместо да ходят в техните хотели, ходят да спят на палатка и каравана.А твърдението, че къмпингарите "унищожават и заразяват природата по Черноморието", е просто абсурдно. Черноморското крайбрежие беше брутално "изнасилено" - всички зелени площи бяха застроени и презастроени - ето на това аз казвам унищожено Черноморие.
27
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Унищожиха всички къмпинги, разпродадоха ги на мутри и свои хора, застроиха цялото крайбрежие. Не остана местенце за хората, които обичат да летуват по-близко до природата. Защото корумпираните кметове и общинари предпочитат срещу рушвет да отредят свободните терени край морето за бетонно строителство, голф-игрища, спа хотели и басейни, от които се изливат тонове отпадни води в морето. Пред такива хотели морето мирише на помия и сапунена вода. Статията е позор за автора си.
26
1
 
35
 
! Отговори
Сашето преди 10 години
Днес.бг как не ви е срам да изпълнявате поръчките на разни мутри и негодяи, които заграбиха Черноморието и без да питат никой настроиха хотели и селища без да спазват никакви планове. Черноморието не е тяхно, а това, че на хората им харесва така да почиват - тяхно право. Морето и прилежащата ивица са на всички нас, а не на няколко бандита. Не всички, които почиват така са природозащитници. Много хора могат да си позволят само така да почиват, защото нямат никакви средства. Заради бандитите
25
0
 
29
 
! Отговори
5kov преди 10 години
Доста преекспонирана статия, явно написана от някой който има апетит за някое плажче да си построй хотел. Колкото пъти съм бил на такъв ''къмпинг" никога не съм а и не съм виждал някой да реже живо дърво за да си прави огън, използва се само паднали клони. Статията е ПОРЪЧКОВА най вероятно от тези който искат да строят нещо покрай плажа, примерно - КОРАЛ