Роналдо: Това е последното ми европейско

Предстои ни труден четвъртфинал срещу Франция
2 юли 2024 10:16, Инна Ангелова
33
Роналдо: Това е последното ми европейско
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След трудната победа на Португалия снощи, нападателят Кристиано Роналдо откровено сподели, че това европейско е последно в кариерата му. Португалците спечелиха с 3:0 над Словения след изпълнение на дузпи.

"Никога не съм се страхувал от предизвикателства и да се предам е последното, което можете да очаквате от мен. . Това със сигурност е последното ми Европейско първенство. Този факт не ме притеснява. Още съм изпълнен с ентусиазъм. Стана ми жал за феновете. Винаги ще давам всичко от себе си за фланелката на Португалия", заяви Роналдо, цитиран от A Bola.

В редовното време на мача Роналдо изпусна дузпа, което видимо разклати психиката му. Двата отбора играха и продължения, но пак не успяха да си отбележат попадение. Първата дузпа за Португалия отново я би Роналдо и този път не сбърка.

Вратарят на португалците Диого Коща спаси всички три дузпи на словенците и класира тима си на четвъртфиналите.

"Беше трудно, но това е футболът. Съперниците се защитаваха добре. Показахме ентусиазъм, показахме, че искаме да играем, да се забавляваме и да доставяме радост на феновете - всичко това е нашият живот", коментира нападателят.

За предстоящия четвъртфинал срещу Франция, Роналдо допълни, че очаква труден мач.

Всичко за Евро 2024 четете тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от Спорт
Дузпи пратиха Португалия напред
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
2
 
! Отговори
Абе преди 1 ден
Да не е свършил Гела по магазините в Германия?
29
3
 
0
 
! Отговори
Tенгри кан преди 1 ден
Единствено бългаският национален отбор можеше да вгорчи живота на Роналдо, побеждавайки Португалия, когато не трябва;))) Тогава щехме да имаме страшна драма - българите отпадат, както винаги, но и Португалия не продължава напред;)))
28
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 ден
Истински лидер и голям футболист.Изпусна дузпа,но след това не се поколеба да бие първата дузпа след продълженията.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А нас ни нема в целата схема.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Колко далеч сме от Европейския футбол се видя от думите на някои от гостите в коментар от студио-пошли,назадничави,типично за вечните лузъри,дежурни негативни изказвания ,общи приказки и нищо съществено.Абсурдно високо самочувствие,на хора,които явно си мислят,че те именно ще учат участниците на първенството на футбола
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Когато Роналдо е на терена,Португалия ликува,все пак човекът игра и спечелиха. Невинаги да вкараш гол е единственият ти принос за отбора,ясно е,че двамата с Пепе бяха най-доброто решение за треньора,защото така има приемственост и респект към старите футболисти,а и народът ще му иска оставката,ако не го пусне,както стана с миналия треньор.Жал ми е за нашите набедени разбирачи, които не се пенсионират и разсипват всяка наченка на нова визия във футбола
24
5
 
4
 
! Отговори
Абе ей!!! преди 2 дни
Роналдо изпусна в ПЪРВОТО ПРОДЪЛЖЕНИЕ!!! Какво редовно време ви гони!? Смешно е, наистина! Колкото до него - определено не е същият Роналдо отпреди десетина години, не преценява добре ситуациите, тежи някак си на отбора, всички ги е страх да не би да отнесат гнева му ако не играят с него. Реално опасните им положения идват след като не са комбинирали с него. Но това не променя факта, че е голям футболист и ако беше играл във времената на сър Стенли щеше да играе до 65+. Жива легенда е и сега!
23
7
 
10
 
! Отговори
аз преди 2 дни
Стига сте плюли. Постигнете това, което е постигнал той и тогава говорете!И още нещо - да излезе първи да бие дузпа след пропусната дузпа в редовното време изисква железни нерви, дисциплина и чувство за отговорност!
22
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Трябваше да почне да играе за някой супер слаб отбор да го изведе до челните места и да се откаже покрит със слава. Това щеше да е легендарно.А сега ще остане в историята като един силно надценен футболист който често плаче.
21
9
 
15
 
! Отговори
до гелосаният преди 2 дни
Ами отвратителен е...
20
10
 
19
 
! Отговори
Гелосаният преди 2 дни
Не Моа го Гледам, а за Вас - Не Знам!
19
11
 
17
 
! Отговори
Топ 10 преди 2 дни
Най-великите са Меси, дон Диего и Пеле. След тях се нареждат Кройф, Бекенбауер, Зидан, Ди Стефано и Герд Мюлер, бразилския Роналдо и Роналдиньо. Кристиано беше лансиран от медиите, за да има кой да "конкурира" Меси, понеже щеше да е скучно един човек да доминира навсякъде. Но в действителност конкуренция нямаше.
18
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Най-великия!
17
11
 
23
 
! Отговори
Уалид Реграги преди 2 дни
Тоя и за реклама на Кауфланд не става. Ще му дадат лютеницата, той ще я изпусне и ще се разциври като момиченце и ще каже, че Меси и ФИФА са му виновни.
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тука формумните мишоци склададжии, бусаджии и бачкатори следнали да осмиват двамата най-добри в историята. Айде ходете да разтоварвате, че шефовете ви гърчат, а идва и вноската на Е60-тката и на панелката. Не ги мислете Роналдо и Меси, никой дори не ви знае, че съществувате.
15
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Меси, момченцето на Фифа и тая година ще му подарят златна топка, щото ходи да рита на плажа в Маями с американските бургерджии, бармани и фермери.
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ше продава лютеница у Кауфланд като Ицу кюрда :)))
13
6
 
17
 
! Отговори
Чичо преди 2 дни
Играй бе циврьо, то на Европейско ги няма Мароканците и Меси го няма, пропущай световните само
12
10
 
21
 
! Отговори
до 9 преди 2 дни
Да, точно Меси, който години наред набива комплекси на португалския гонзо и на фенките му. Учете се на поведение от него. Ако не вие, понеже вие вече сте изпусната работа, поне децата си учете. Меси е пример във всяка едно отношение. Португалският медиен балон може да играе още 200 години и пак няма да го стигне нито като играч, нито като човек.
11
7
 
12
 
! Отговори
Брау преди 2 дни
Роналю станал Ривалю, *** за световното нищо не каза, пак ли ша риве като на предното