Клаудио Раниери се пенсионира

Треньорът така и не стана селекционер на Италия
22 май 2024 11:36, Инна Ангелова
1
Клаудио Раниери се пенсионира
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Каляри Клаудио Раниери напуска клуба, а с това и футбола. На 72-годишна възраст италианецът ще се пенсионира, слагайки край на забележителнта си футболна кариера. Той слага след 38 години работа, която започва веднага след края на кариерата си на играч, пише в-к “Труд”.

"Г-н Раниери се сбогува с Каляри. В двата си опита с клуба той винаги успяваше да поведе отбора към постигане на крайната цел. Той вече е автор на две промоции в миналото (от Серия С до А) и селекция за оцеляване в елита. През последната година и половина той постигна още един шедьовър, като спечели плейофите и остана в Серия А. Каляри е и винаги ще бъде Ваш дом, винаги благодарен, сър…", пише в изявлението си клуба.

Треньорската кариера на Раниери започва през 1986 година, когато е нечело на Вигор Ламеция. След това продължава работата си с Путеолана и Каляри. През годините специалистът работи с едни от най-познатите и титулувани отбори - Наполи, Фиорентина, Валенсия, Атлетико Мадрид, Челси, Парма, Ювентус, Рома и Интер до 2012 г. След това е в Монако до 2014 г.

През 2016 година Клаудио Раниера е мениджър на английския Лестър, с който печели историческата титла във Висшата лига. След като си тръгва от Лестър, Раниери работи още с Нант, Фулъм, Рома, Сампдория и Уотфорд.

През 2023 година треньорът се връща повторно в Каляри.

От богатата си биография на треньор, Раниери не получи единствено шанс да води националния отбор на Италия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Спорт
Пеп Гуардиола е мениджър на сезона във Висшата лига
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
A Бойко Банкиери преди 3 седмици
Кога ше се пенсионира?