Новак Джокович с рекордна седма титла във финалите на ATP

Световният номер едно изравни по победи Роджър Федерер
19 ное 2023 22:01, Анисия Иванова
15
Новак Джокович с рекордна седма титла във финалите на ATP
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович спечели рекордна седма титла от финалите на ATP, след като победи италианеца Яник Синер с 6:3, 6:3 в Торино.

Световният номер едно Джокович изравни по победи оттеглилия се Роджър Федерер в заключителния турнир на сезона, след като не позволи на италианеца Синер да триумфира на родна земя.

Джокович се включи във финалите в края на годината, която му донесе три Големи шлема, с което увеличи общия си брой до 24, и 40-та титла от Мастърс 1000.

Джокович пое контрола в началото на мача, като проби Синер при първата възможност в четвъртия гейм и след това спокойно сервира за откриващия сет. Той отново проби при подаването си в началото на втория сет.

В крайна сметка обаче Синер не успя да се справи с Джокович и накрая загуби мача по разочароващ начин с двойна грешка.

Новак Джокович увенча невероятния си сезон - в който достигна и до финала на Уимбълдън - с още един рекорд, като се справи с двама от най-добрите млади играчи.

Синер се стремеше да стане първият италианец с корона от финал и изглеждаше близо да го направи след впечатляващата си победа над Джокович в груповата фаза.

Но 22-годишният играч, подобно на Карлос Алкарас в съботния полуфинал, просто не можа да победи с Джокович, който достигна най-добрата си форма в точния момент на турнира, съобщава БГНЕС.

Доказателство за това колко далеч е стигнал Синер през изминалата година обаче е фактът, че той държеше в ръцете си съдбата на Джокович в края на груповата фаза, когато поражение от Холгер Рюне щеше да изпрати сърбина у дома по-рано.

И все пак изглежда, че Синер ще бъде претендент за титлата от Големия шлем през следващия сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: тенисНовак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 12 Говори и немски Джокович. Няма такъв полиглот в историята на тениса.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ха ха ха Допингал ха ха ха Вреденер, ха ха ха ха
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Басииии човека е Новак...снощи говори на италиански. Не знаех че и италиански знае. Поразрових се в нета и се шашнах. Знае освен родния си език и английския и френския които знаем че ги знае, а и испански, руски, италиански. Откачено коооопеле!
8
3
 
2
 
! Отговори
До Деветката преди 5 месеца
9-ти, ти написа: "до 5 Муахахахаа...Тенисфен, Джокович срещу Федере", не им гледай кой кого кога как. Приходите на тримата според Викепуткията са: Допингал почти 135 мильона, Вредерер - почти 150 Мильона. . . Джоко 180, сто и осемдесет милиона $. До тука всичко бе ясно. А ГигоДришко е супер с неговите 3 000 000 , а можеше да бъде над 100, но сам избра и си получи кза каквото имаше мегдан да получи. Каквото и да е - Гришо винаги ще кефи за неговите неочаквани и весело спечелени точки. Брааво ГД
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
от 24 Исках да кажа 24 титли от Големия шлем..
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 5 Муахахахаа...Тенисфен, Джокович срещу Федерер има повече победи отколкото загуби, Джокович срещу Надал има повече победи отлколкото загуби. Аре замисли се тогава кой е по-добрият от тримата? Да не говорим че има рекордните 24 шлема от Големия шлем и рекордните 40 титли Мастърс 1000, където Надал няма как да настигне. Най-великият в историята на тениса до момента - НОВАК ДЖОКОВИЧ!!! Аре у лево, разбирач!
5
1
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 5 месеца
Успех!
4
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прекаленото спортменство не е здравословно.Ако италианчето си беше запазил силите и загубил последния мач в групите щеше да е шампион.
3
25
 
4
 
! Отговори
ТЕнисфен преди 5 месеца
Остана да се състезава срещу деца и да ги бие, като си надува изкуствено резюмето. Федерер и Надал играха един срещу друг на практика през целите си кариери, в допълнение от Джокович. Няма база за сравнение. ЕФФтина имитация.
2
1
 
21
 
! Отговори
Непозната преди 5 месеца
Световният номер едно излезе с една победа пред Федерер. Федерер има шест.
1
3
 
18
 
! Отговори
малкият магьосник преди 5 месеца
А Илиан Илиев класира Унгария и Сърбия за три дена.