Шарапова за допинга: Не са ме предупреждавали!

Това е лъжа, категорична е рускинята
Обновена: 12 мар 2016 19:53 | 12 мар 2016 19:51, Веселина Йорданова
67
Шарапова за допинга: Не са ме предупреждавали!
Снимка: архив, Ройтерс

Руската тенисистка Мария Шарапова категорично отрече появилите се в медиите информации, че е била предупреждавана поне пет пъти заради употребата на забравеното вещество "мелдоний".

Още по темата
28-годишната Шарапова е със спрени права заради положителна допинг проба от края на януари на Откритото първенство на Австралия и е заплашена с наказание до четири години.

Субстанцията "мелдоний" влезе в списъка на забранените препарати на Световната антидопингова агенция (УАДА) от 1 януари тази година.

Метаболитният бустър се използва главно за лечение на проблеми със сърцето, но според УАДА той повишава физическата и психическа издръжливост на спортистите.

"Информациите, че съм била предупреждавана пет пъти, че ще бъда наказана заради лекарството, което приемах, са неверни. Такова нещо не се е случвало", заяви петкратната шампионка в турнирите от Големия шлем и бивша номер 1 в света.

"Не искам да го използвам като извинение, но е неправилно да се говори, че са ме предупредили пет пъти", допълни тя.

Шарапова обяви, че е ползвала препарата с "мелдоний" в последните десет години превантивно, тъй като се е опасявала от фамилна обремененост за проблеми със сърцето и диабет.

"Горда съм от начина, по който изиграх играта. Бях честна и откровена. Очаквам изслушването в Световната тенис федерация ITF, на което ще представя детайлно данните от медицинския ми картон. Надявам се да получа право да играя отново", каза още Шарапова, която обяви на специална пресконференция в началото на седмицата за положителния си допинг-тест.

Шарапова уточни, че е приемала лекарството с "мелдоний" по указанията на производителя и то в най-малката доза.

"Препаратът се използва два или три пъти годишно за определен период, според предписанието на лекар. Точно това направих и аз. Не съм приемала лекарството всеки ден. Взимах го според предписанието на моя лекар и то в най-малката препоръчителна доза", обясни рускинята.

Още новини по темата четете в Gol. bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: допингМария Шарапова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
1
 
! Отговори
истина е! преди 8 години
До tt - тая дама ще се окаже голяма овца.ми голяма овца е! Още не може да повярва, че на лъжата краката са къси и много далеч не може да отиде. Държи се сякаш казва: Ти ли ме бутна или сама паднах!
11
4
 
18
 
! Отговори
само минавам преди 8 години
Шарапова е много точна и коректна, всички го твърдят. Даже и враговете й. Напълно й вярвам в случая.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неможе да се снимаш в хиляди реклами да играеш непрекъснато и да следиш всички новости в бюрокрацията, винаги нещо се обърква,когато се схванеш на подобно хоро.Шарапова доскоро беше пример как може , но явно не. Не знам, за Шарапова, но урока и, е и за нас самите.Ние сме по важни сме по важни от нея, и това ече ако правим много работи нормално е нещо да изпуснем и то важно за нас.
9
4
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Тя, милата, докато се обърне да види какво става и *** са й го сипали в самогона. :(((
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аналгина да го спрат ,спортистите са длъжни да го спрат, това е вярно.Всеки спортист е длъжен да проверява списъците, това е задължение на спортиста.Да са я предупредили , се съмнявам, защото от това няма полза никаква и не и дава предимство.Просто не си е свършила работата ,докато место да преглежда списъците се е снимала някоя реклама.Просто е решила да не отдели време за това.
7
5
 
16
 
! Отговори
СССР преди 8 години
Да живееее Великата Братска РУСИЯ,БГ народ е с вас Шарапова в тези тежки политизирани моменти и горе главата
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оф, айде стига сте ни занимавали с тая. Допинг, недопинг - все едно. Нито е първата, няма и да е последна. През два часа само за Шарапова статии, даже и в Русия не и обръщат чак толкова внимание.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ABE SHTOM SE BESHE HVANALA S NASHIAT ZAGUBENIAK YASNA MI E RABOTATA--IZIADE MU PARICKITE NA BEDNOTO MOMCE I TO SEGA SE DVIGI SAS STARA BABA.
4
13
 
7
 
! Отговори
tt преди 8 години
тая дама ще се окаже голяма овца. Какво означава..."не са ме предупредили че ще ме накажат".Тя какво е очаквала- с локум ли да я черпят??? Егати кифлата проста.
3
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази ли е красива?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милдронат-купете си нещо,което най-скъпоплатената спортистка в света не може да си позволи
1
17
 
9
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Как увърта само дъртата дрога! Лъжливите yшанки винаги са невинни. Те просто са с вродена невинност.