Държавата дала на Гришо 500 бона. За подготовка

Министерството не дало толкова пари на никой друг спортист
28 яну 2016 11:22,
82
Държавата дала на Гришо 500 бона. За подготовка
Снимка: архив, Ройтерс

Над половин милион лева е получил Григор Димитров от държавата през последните 7 години, става ясно от справка, получена по Закона за достъп до обществена информация от Министерството на младежта и спорта.

Особено силно е било финансирането преди олимпийските игри в Лондон. Друг български спортист е получил подобна сума за подготовката си, съобщава "24 часа".

Григор Димитров отказа да участва на турнира в София, който стартира идната седмица. Като една от причините негов представител изтъкна, че става въпрос за частен турнир, като програмата на тенисиста била готова отдавна.

Баща му Димитър Господинов пък заяви, че Григор въобще не знаел, че ще има турнир в София, а никой от организаторите не се бил свързал с него, за да му обясни за какво става въпрос.

В същото време в парите са включени и средства за международен спортен календар, който включва и турнирите, които не са държавни.

Министър Красен Кралев изрази надежда, че поне за следващите две издания на турнира Григор ще намери време да дойде до София. Договорът с АТП е за три издания.

Най-добрият ни тенисист се прибра в Лос Анджелис, където започва подготовка за сезона в САЩ.

Първото му участие е на турнира в Делрей Бийч, Флорида, а след това отива в Акапулко, където спечели втората си титла от професионален турнир.

Григор отпадна на откритото първенство на Австралия, след като срещна Роджър Федерер. Той има само два спечелени сета срещу швейцарската легенда.

Жребият за турнира в София ще бъде теглен в събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
9
 
! Отговори
Spacer преди 8 години
Ето това е резултатът когато плановете на мишките са пред провал. Ееех, няма да гушнат кинтите от евентуално идване на Григор, било то от билети, реклами, ТВ права и т.н. И сега е време да влезе най-силното оръжие: да го обърнем на патриотизъм! ЗА България, бе! За българите, бе! Аре бе! Хм...без резултат. Ами какво остава освен да пуснем хейтърските статии - шаранчетата от панелките изплуват и започва класическата помия по форумите. Мизерно,
45
5
 
5
 
! Отговори
Жул преди 8 години
Духовно бедния и злобен българин само може вижда негативите.Не бих се върна в България и няма да платя повече 1 стотинка данък.
44
8
 
3
 
! Отговори
Никой преди 8 години
Някой от драскачите по-долу има ли представа какви пари са нужни за изграждането на един тенесист, така, че той да играе на световно ниво ! Били му дали през последните години 500 000, а ми преди това какво са му дали ! Щото той не е станал тенесист преди 7 години. Григор нищо не дължи на скапания *** наречен България. Моя съвет е никога да не стъпва в тази страна, защото само негативизъм ще го залива.
43
2
 
9
 
! Отговори
:( преди 8 години
Докато си прави селфита , някои негови колеги печелят турнири.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо го прибирайте в ареста този за източване на държавата.И го проверете дали си е платил данъците преди да си смени резиденцията защото цъм убеден на 100% че не ги е платил.Този си е за затвора.
41
3
 
8
 
! Отговори
me преди 8 години
Значи това са по 71к на година в лева или 36к в евро. Това не са много пари за тенсист, така че предполагам дори не ги е и усетил. НО! Когато взимаш пари за нещо, незасивимо колко са, трябва да свършиш твоята страна от сделката. В този смисъл Григор за пореден път се гаври с България. И последно, защо България трябва да дава от моите и вашите пари на тенесист, който едвам говори български, не живее в България и не участва в турнини в България, не ми е ясно. Аз лично съм против.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Turkish Power: В Турция може..... Не ми говори за тази държава.
39
6
 
2
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
..Sportist ..koyto otkazva da uchastva na roden turnir e meko kazano..nevazpitan! Edin primer..v Turciya naturaliziran sportist po leka atletika otkaza da uchastva ...otneha mu naciinalnostta i mu dadoha 72h da napusne stranata!
38
0
 
17
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Шерцингер може да е спокойна относно домашното насилие, понеже Григор никога не бие ...
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо държавата дава пари на *** при положение че той НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ в България??Къде е ДАНС да арестува министъра и *** за източване на държавата??
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Радев 38Къв си ти бе, ***?!От къде на къде България ще плаща на клефуци които НЕ СА БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ?!!?!
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези пари сигурно стигат 2-3 месеца да плати на и за щаба му.
34
12
 
4
 
! Отговори
MITATA преди 8 години
500 000ЛВ./84 МВСЕЦА=7 ГОДИНИ/ СЕ ПАДАТ ПО 5952.38ЛВ НА МЕСЕЦ. ТРЕНОЬРА ЛИ ДА ПЛАТИШ?, НА МАСАЖИСТА ЛИ?, РАКЕТА ЛИ ДА СИ КУПИШ?, ХОТЕЛ, ПЪТНИ, И Т.Н. ПОТ 6000 ЛВ.НА МЕСЕЦ ЗА ЕЛИТЕН СПОРТИСТ СА НИЩО.
33
2
 
2
 
! Отговори
За гришофобите преди 8 години
Гриши вероятно не е разбрал за тия пари. Сигурно прави 2пъти повече годишно само от реклами.
32
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
И забележете, как герберите са почнали да използват медиите на пеевски за трибуна.
31
4
 
7
 
! Отговори
за гришозащитниците преди 8 години
Гришо ги е похарчил тези пари за разходки до хубави места,дето да си направи хубави сепфита и за свалки.А, и за семки!
30
0
 
14
 
! Отговори
Face преди 8 години
До Радев. Ми то по тази логика на Христо Стоичков трябва да му дават по 10млн. за реклама. Поне аз съм свидетел , че от Сев. Америка до Югоизточна Азия България я свързват само с него .
29
18
 
11
 
! Отговори
Радев преди 8 години
*** от "24 часа" дават ли си сметка колко струва рекламата, която Димитров прави на България? 500 000 лв. са пари за семки за спортист от този калибър.
28
1
 
22
 
! Отговори
Всичко потъва преди 8 години
Няма да се учудя ако Гришо даже не знае , че ги е взел тези пари. Или поне ако е взел нещо, повечето са потънали по веригата. Знаем ние как се харчат пари в България!!!
27
4
 
22
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
Каква е целта на всичко това? Оказване на натиск върху Григор, чрез умишлено настройване на крайно обеднялото ни общество против един доказан български спортист? Очерняне на името на му, посредством послушните и сервилни български медии? Все едно са малко тенисистите по света, за да бъде Григор изкупителната жертва за бизнес схемите на нашите властимащи. Погнусен и омерзен съм от държавните ни апаратчици. Ако можеха, щяха да задушат всичко хубаво за 30 сребърника. Оставете човека на мира.