Мъри прекърши Ферер и отново е на финал в Мелбърн

Шотландецът ще срещне Джокович в спор за титлата
28 яну 2011 15:30, Красимир Ангелов
7
Мъри прекърши Ферер и отново е на финал в Мелбърн
Щастливият победител. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Анди Мъри е вторият финалист в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн, след като изтръгна драматична победа над Давид Ферер с 3:1 сета, в отделните части 4:6, 7:6, 6:1, 7:6.

Така младият шотландец, подкрепян сърдечно от световната номер 1 Каролин Вожнячки, ще има възможността за “поправителен” в неделя, като за разлика от миналата година, този път срещу него ще се изправи шампионът от 2008-а Новак Джокович.

Иначе днешният сблъсък на “Род Лейвър Арина” напълно оправда очакванията на специалистите и предложи изтощителна битка, убийствени разигравания и инфарктни обрати, които оставиха публиката на трибуните без дъх.

Началото бе изцяло за испанеца, който успя да вкара играта в своето русло, търпеливо разиграваше топката от основната линия и въпреки че допусна пръв пробив (в седмия гейм), отговорът му бе колкото бърз, толкова и категоричен и след серия от три поредни гейма затвори първата част в своя актив.

Вижте още за успеха на Мъри

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знаех, че Мъри е станал и тенисист. Мислех си че само е нераилизиран футболен треньор.
6
6
 
2
 
! Отговори
Anonimna преди 13 години
Dai Boje Murry da pobedi. Aman ot tia surbi!!! Niamam nishto protiv tiah, ama da si znaiat miastoto......
5
3
 
14
 
! Отговори
Сръбска скара преди 13 години
След като изгледах полуфинала с А Мъри абсолутно мога да кажа, че Джоковоч е в стахотна форма и ще отвее мършавия Шотландец....
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nekadurnik si ti be selqnin prost
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да им е гадно на Албиона, искам в неделя Джоко да го бие и да продължи серията от 74 години без титла на Великобритания.
2
6
 
5
 
! Отговори
ВАРНЕНЕЦ преди 13 години
никакъв жокер няма да бие шотландския лигльо,то да не ти е некадърника от аскьово?Джокович ще премаже мъри,Ноле шампион!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мъри излъга Ферер в тайбреците. Даже за миг не го е прекършил.Евала му правя на Ферер за борбения му и непоколебим дух до последната точка.Голям Ферер. Мърито трябва да даде много повече за да бие Джокера на финала!