Терзиев: Ще има бонусна система в транспорта на столицата

По-трудните линии ще са по-добре платени
11 окт 2024 13:03, Анисия Иванова
24
Терзиев: Ще има бонусна система в транспорта на столицата
Снимка: БГНЕС

Бонусна система в транспортния сектор на столицата ще има. На среща днес запознахме синдикатите с нашето предложение, което е в изпълнение на договорките, които поехме по-рано през годината за въвеждане на такава система през есента на 2024 г. Това съобщи на брифинг столичният кмет Васил Терзиев.

По думите му до средата на другата седмица синдикалните организации трябва да запознаят своите членове с предложенията и ще бъде подписано споразумението, което ще успокои системата.

Кметът се обърна към екипа си с думите, че за пореден път са успели да намерят решение на дългогодишен проблем. Терзиев отбеляза рекордните инвестиции в областта на транспорта, въпреки недофинансиране от страна на държавата.

Терзиев съобщи, че в края на годината държавата ще дължи на Столична община към 50 милиона лева за неизплатени компенсации.

Илиян Павлов, заместник-кмет по транспорта, коментира, че предложената бонусна система се съобразява с исканията на работниците и синдикатите.

"Според мен е изключително справедлива, може би от първия път няма да е най-идеалната, но със сигурност е едно добро начало, което ще намали разликата в заплатите и в това как шофьорите и администрацията се подкрепят", каза Павлов. Той посочи, че по-трудните линии ще са по-добре платени, а по-лесните по-малко, ще има категории.

Заместник-кметът обясни, че бонусната система е съставена по начин, по който е вързана с минималната работна заплата. По думите му за следващата година бонусната система ще струва около 15 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от София
3 млрд. лв. нужни за оздравяването на "Топлофикация София"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Уха преди 1 седмица
Това на снимката жени или мъже се водят. Дупките са разработени повече и от магистралите.
19
0
 
1
 
! Отговори
Нещастници! преди 1 седмица
Пълни некадърници, неможачи! Много голяма ви беше устата да критикувате преди, но сега доказахте, че сте пълна нула като управляващи голям град като София!!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бонев както винаги гледа замечтяно Терзиев и си тананика - Ако си поискам ще ли ми дадеш....
17
0
 
5
 
! Отговори
007 преди 1 седмица
е, *** си избраха това недоразумение за кмет! Аз съм роден в София и от 50 години не помня столицата да е била толкова зле - то не е гр.транспорт, улици, чистота, ремонти ,задръствания.УЖАС.
16
0
 
6
 
! Отговори
Чочо преди 1 седмица
Тези хал хабер си нямат какво е това градски транспорт? Назначени от тях началници решават, че на предния мост ще се сменят накладките само на едно колело, не че на другите мостове е допустимо и още куп такива решения. Това,че има карта за необходимите обслужвания на возилата, хич не ги интересува. Третират автобуси, трамваи, тролеи като колело, а че това са тонове, които се движат и са пълни с хора - няма значение. Щом някой им противоречи - го уволняват. Тези продължават политиката на ГЕРБ.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кои са по-трудните линии? Какви са тези тъпотии???
14
0
 
5
 
! Отговори
ужас преди 1 седмица
ха-ха, държавата ще дължи 50млн.лв компенсации на СО. Терзиев, ти на товал ли разчиташ ве? Хващай се да работиш, а не само злободневни обяснениа по ТВ, всяко едно дело ти е с обяснения след скандал..
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде да не мислим за бонусна система, а да уволним до един тия нагли *** нищоможещи шофьори и да говорим за автономен транспорт.
12
0
 
5
 
! Отговори
Васко маслото преди 1 седмица
се оказа много ниска топка. Ноу инфантилен за възрастта си
11
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
И какво пречеше кметът да си изпълни обещанието за бонуси навреме и да не се стига до тези циркове и заплаха за стачка? Кмете,трябва да се работи по-серизно.Обещаваш,изпълняваш.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що не им спретнем един протест и да извинете тази комунистически недоносчета от София
9
2
 
0
 
! Отговори
Троян преди 1 седмица
По бай тошово времме изкарах без пари категория "C" Автошкола. Сега наближа ли София се оглеждам за околувръстното.
8
0
 
8
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
Кат не искаш да увеличаваш заплати,измисляш бонусна система та работниците да се самоизяждат.......===]]]
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какви жалки същества на тази снимка! Майко мила,тези у р о д и ли ни управляват.......?Какви са тези... ????
6
0
 
8
 
! Отговори
00-11 преди 1 седмица
Шъ ревете за Фъндъчката, шопландции.., шъ ревете...! -)))))) То, вашту "Ходене по мъките" едва ся почвъ!!!
5
0
 
8
 
! Отговори
NМайора преди 1 седмица
Терзиев след дъжд качулка е вашата работа в общината! Трябваше да ви заплашат със стачка и вие да се задействате! Срамота нищо не става от вас мислещи че общината се управлява като фирмата ви!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На тази снимка едно нормално лице няма. А Бoнкa какво винаги обира точките
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Терзиев, бъркаш се. Държавата нищо не дължи на общината. И какви са тези глупости за бонуси? Така ли ще наричате вече извънреден труд? Тази фирма работи на загуба и наливане на пари в нея нищо не оправя. Или я реформирайте или я закривайте. И как Държавата все има да дава на столична община? Как не се чу веднъж, че дължи нещо и ня други общини? Как в Пловдив например се оправят сами? Стига оправдания с държавата. Лошо управление - това е истината!
2
0
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Терзиева е най -слабия кмет на София досега!!!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва да се въведе, както при Бай Тошо: Получаваш бонус и награда за добър марш по време на парада... и може да се разхождаш по площада...