Трайчо Трайков се разграничи от колегите си за "Патриарха"

Кметът на "Средец" се извини на софиянци за проблемите
10 май 2024 17:00, Петър Бойчев
31
Трайчо Трайков се разграничи от колегите си за "Патриарха"
Снимка БГНЕС

Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков се извинява за начина, по който се прави реорганизацията на движението по "Патриарх Евтимий", "Витоша" и "Фритьоф Нансен" в пост в социалната мрежа Facebook.

"Бих искал да се извиня за начина, по който Столична община прави реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен". Дори не говоря за достойнствата и недостатъците на самия проект", написа във Facebook кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков по повод на новата организация на движението там, срещу която протестите на живеещи в района продължават.

Трайков заяви, че е поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите и че едновременно ще бъдат въведени работещи компенсаторни мерки.

"Много голям проблем за мен е, че не съм успял да убедя колегите, колко е важно да се работи именно с уважение и мисъл за местната общност, както и че съм допуснал информацията с мен да се споделя умишлено избирателно", подчертава районният кмет.

"Уморих се да повтарям, че нищо хубаво не може да се случи, ако не се помисли едновременно за легитимния интерес на пряко засегнатите, от които се очаква да платят цената. Опасявам се, че това може да стане прецедент, който да минира доверието в способността на районните кметове да представляват ефективно хората, които ги избират и по този начин да се загуби възможността за смислени градски промени", отбелязва Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от София
Поискаха от Терзиев да замрази проекта за "Патриарха"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До коментар 28. Нормален маршрут на тролей 7 е двупосочно движение по Нансен и тапи на левия завой на Кравай. Значи под нормален да се разбира трафик и по- мръсен въздух. Цялата промяна води до всичко друго но не и по малко задръстване и повече газове и "чист" въздух, който всички ще дишаме. Халал да ви е и да си карате тротинетките сред смока.
28
1
 
2
 
! Отговори
Г преди 1 седмица
Напълно подкрепям промените. Искам по-нормален маршрут за тролей 7 и свободен тротоар за пешеходци с велоалея по Витоша. Който реве за паркомясто да си го купува, не да му го плащам провирайки се едва с бебешката количка.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки греши, обаче първо на хората им писна от безумията на ППДБ и Спаси София (от себе си ли) са крайно нагли, не се учат от грешките си и не се интересуват от никой друг понеже обичат само себе си!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Паркирането по булевард Витоша е главния проблем на България и всички българи. Сигурно ще има протести в цяла България срещу паркирането на заден ход по бул. Витоша. Зърнопроизводители , миньори излизат на протест срещу паркирането на заден ход по бул. Витоша.
25
0
 
2
 
! Отговори
ДС КМЕТА ВРЕДИ НА ПП преди 1 седмица
УМИШЛЕНО..... ХАК ДА ИМ Е....
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Силово наложеното решение лъсна като груба грешка, грешката прерасна в скандал, скандала набира скорост в навечерието на избори и очевидно ще нанесе политически щети на инициаторите на решението. Все повече политици ще се дистанцира, а мнозина ще се обявят категорично против.Днес Трайчо, утре Терзиев.....
23
2
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 седмица
То-лу път, да не би да ви пита като направи Витошка пешеходна? Тол-упът да не ви да ви пита като реши да ви заключи с месеци в клетки, да си слага намордници и да ви рекетира с тестове за Ковид при всяко изследване в болница? Всички са маскари, а герберите са и невъобразими крадци и измамници. Никой техен кадър не можеш да осъдиш докато Свиревски държи съда за т0п-ките. Хайде сега пак гласувайте за Чекмеджан или не гласувайте - то същото пак герб и дпс.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АКО НЯКОЙ УСПЕЕ ДА ПОСОЧИ ЕДНО СМИСЛЕНО ДЕЙСТВИЕ НА ТЕЗИ ОТ ПРОМЯНАТА, ДА СЪБЕРЕМ ПАРИ ЗА НАПРАВАТА НА БИЛБОРД! ДА СЕ НАПИШЕ!СПОКОЙНО, НЯМА ДА СЪБИРАМЕ ПАРИ! НЯМА НИЩО НАПРАВЕНО ЗА ТРИ ГОДИНИ! ДАЖЕ НЕ НАМЕРИХА ЗА КАКВО ДА АРЕСТУВАТ БОЙКО! НЕЩО!НЕЩО КАТО ЗА ОБВИНЕНИЕ ДА ГО ВНЕСАТ В ПРОКУРАТУРАТА И ДА ЧАКАМЕ...НИЩО!ЗО ВСИЧКИ ОБЕЩАНИЯ ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!САМО СКАНДАЛИ!
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трайчо си е милионер излъга много хора да гласуват за него втори мандат е нали искате промени боневци терзиевци имате ги нека ви лъжат и да си пълнят банковите сметки с още милиони
20
1
 
1
 
! Отговори
Пич преди 1 седмица
Кога го оправдаха така бързо тая шушомига
19
0
 
7
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 1 седмица
Ех Трайчо Трайчо, и ти се въртиш като ветропоказател. Ти си с Бонев от самото начало, сега се правиш на ощипана мома.Горчиво съжалявам, че гласувах за теб...голяма грешка. Повече гласове от тук няма да видиш май.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 17 - кой Плъшондер? Той да не е само един в Столична Община? Цяло котило са.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трайчо направи най-хубавия район на София - Кербала... Борисовата дъни джангър като за последно няма ден няма нощ, черта маза, намаза целия район еднопосочни улици се изтрепаха хората да се избият не могат да минат. Като пуснахме 1000 жалби за Борисовата и го извикаха прокурори чак тогава обърна плочата тоя мишок! И тука мирише работата на прокурор, затова почна с мазненето! Ставайте и го гонете тоя плъх!
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ех, милия Трайчо! А вчера ни обясняваше, че с два лева на час в центъра паркираме "безплатно" на софрата на Столична община, дето се е строшила да ни обгрижва. И ни убеждаваше в зеленото бъдеще и велосипедацията! Днес извъртя тRътката и запя друга песен - видимо загрижен от недоволството. Ветропоказател някакъв!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Eeeйй paзreлe, бe Tpaйчo! Begнъж ga нe cи oтишъл нa nлaж?
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че защо се извинява? Това е типично за всички демократи в България, мислят, че знаят всичко и не им трябва да питат никой, посредствени, защото всички решения които са вземали с времето се оказват изключително вредни за България - приватизация, зелени сделки, стопиране на строежа на ядрени мощности, спиране на ЮП, промени в конституцията, помощи за Украйна и т.н. Не трябва да забравяме, че същите тези бо клуци ни вкарват във ВСВ на страната на злото, каквото правят и сега.
13
0
 
9
 
! Отговори
а до вчера преди 1 седмица
Друга песен пееше тоз хубавец преди 3 дни
12
0
 
11
 
! Отговори
Мис Бони преди 1 седмица
Молим не посягайте на дебелите гумени колове преди и след гумените платформи за прайд парада. Броили сме ги и ни се водят с Терзиев.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То това е вече от ПП ,и той гъта паметници на русия ))
10
5
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Искам си гейпарада! защо не е два пътив годината :????? Стига сте ревали за паркови места