Жители на блок в "Младост 1" се оплакват от тормоз на съсед

Институциите засега са безсилни
14 фев 2022 11:01, Петя Славова
71
Жители на блок в "Младост 1" се оплакват от тормоз на съсед
Снимка: Кадър, БНТ

Мъж с психични проблеми усложнява всекидневието на жители на блок в "Младост 1". Съседите му се оплакват от неговите действия, но се оказва, че за безсилни да се справят със ситуацията.

По думите им той е наркозависим, изнесъл и продал е цялата си покъщнина, включително и настилките. Няма ток, а в същото време прави непрестанни купони в блока. Жалби са постъпвали както в полицията, така и в социалните служби, но резултат няма.

Пред БНТ домоуправителят на блока каза, че през деня е тишина и спокойствие, но нощем тормозът е постоянен. "Върволица от негови приятели създават проблеми. Пият нощно време", обясни той.

Заместник-кметът на район "Младост" Любомир Миладинов коментира, че лицето е под пълно запрещение от около 20 години. Потърсени са петима негови близки, които трябва да пожелаят да му бъдат настойници. "Ако те откажат, районната администрация има набор от длъжностни лица. Бихме му настанили временно настойник и те ще предприемат действия - настанявене в дом"., поясни той.

Хората се оплакват от неговите приятели, които ги заплашват.

Мъжът, от когото се оплакват, разказа, че има трудности да си плаща електричеството и по думите му, не може да си извади нови лични документи.

"Факт е, че това лице е освидетелствано, а никакви стъпки не са предприети. Целта е да се помогне на един човек и да се осигури елементарно спокойствие на цял блок", коментира друг жител на квартала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: тормозсъседимладост 1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
29
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Имаме същия проблем от няколко години. Един нещастен, изоставен човек събира себеподобни, деградирали същества. Пият и крещят по цяла нощ, заключени зад дебелата метална врата защото знаят, че като си пиян може лесно да паднеш по стълбите с помощта на съседи(целия вход му е набрал на дебеланкото). Пак в Младост 1.
12
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз искам изселване на всички пенсионери в старчески домове. Не работят, не могат да си платят тока, през деня, ако не обикалят за промоции магазините да се бутат и натискат, седят в блоковете и гледат сапунки увеличени до дупка понеже са полуглухи. Иначе всичко им пречи.
11
3
 
14
 
! Отговори
До София преди 2 години
Ох, прав си за ЗУЕС, но тоя е обявен за недееспособен, т.е. невменяем, така че в този казус законът не може да се прилага.Проблемът е в либерастките.ценности, че не можело да му се нарушават правата и трябва да му търсят настойник да носи отговорност вместо него.А кой е луд да се занимава с луд.Трябва да има закон в такива случаи директно в психото,ама нема.Един може да застрава живота и здравето на хиляди,докато някой нормален лудне.и си изкара беля на главата.Тогава се включват"правозащитницит
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стигнало се е до тук, защото живущите в този блок не са единни. Страхливи са, недейни, без лидер. Със сигурност на директните съседи им пречи повече, а голяма част нехаят. Събира се целият вход, викат се и приятели на помощ, полиция, медии. Айде да видим кой кого. Подобен случай имаше и в наследствен мой имот. Слушах точно седмица как нищо не можело да се направи и оправих нещата.
9
1
 
21
 
! Отговори
х преди 2 години
Има и лесен изход. В тъмна доба....
8
1
 
31
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Като сте роби да го търпите, ще имате. И ние имахме. Позволихме 3-4 "купона" да се случат, след което го изселихме със съдебна заповед.
7
14
 
7
 
! Отговори
Битовизми преди 2 години
И това трябва да е новина? А баба Керанка ми пречи като си простира кюлотите. Сензация!
6
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да обясним на непознаващите закона жители на този блок. Свиква се ОС. Със 70% съгласие на идеалните части се отива с протокола в съда. Вади се заповед за няколко дни и той може да бъде изселен от блока. Полиция помага заповедтта да се изпълни. Тествано, работи безотказно.
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имахме такъв съсед, нищо не помага.Тормозът продължи години.Институциите казваха,че нищо не могат да направят щом е собственик на апартамента.Всичко приключи когато пукна на улицата като куче-колкото и кофти да звучи.
4
3
 
28
 
! Отговори
София преди 2 години
Нали имаше някакъв член в закона за етажната собственост, че при 3/4 "за" могат да изселят някой, дали заради системно неплащане на входни такси, дали заради постоянен тормоз, дали заради нещо друго. Съберете се на общо събрание, гласувайте дневен ред, точките и си входираите документите и го изнесете.
3
18
 
5
 
! Отговори
Митьо преди 2 години
Ами да си пият хората, като им се пие.
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недъгавите, психично болните, инвалидите, малцинства, ЛГБТита имат много повече права от обикновените хора, такъв е живота. Ще го търпят инач тях ще изселят.
1
3
 
36
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Законът за етажната собственост е много КАЛПАВ !!!___Изобщо законите в България са много калпави и обикновено обслужват нарушителите, а не редовите и примерни данъкоплатци !!!___Та затова и има толкова саморазправи и никакво доверие в институциите !!!!