Жители на блок в "Младост 1" се оплакват от тормоз на съсед

Институциите засега са безсилни
14 фев 2022 11:01, Петя Славова
71
Жители на блок в "Младост 1" се оплакват от тормоз на съсед
Снимка: Кадър, БНТ

Мъж с психични проблеми усложнява всекидневието на жители на блок в "Младост 1". Съседите му се оплакват от неговите действия, но се оказва, че за безсилни да се справят със ситуацията.

По думите им той е наркозависим, изнесъл и продал е цялата си покъщнина, включително и настилките. Няма ток, а в същото време прави непрестанни купони в блока. Жалби са постъпвали както в полицията, така и в социалните служби, но резултат няма.

Пред БНТ домоуправителят на блока каза, че през деня е тишина и спокойствие, но нощем тормозът е постоянен. "Върволица от негови приятели създават проблеми. Пият нощно време", обясни той.

Заместник-кметът на район "Младост" Любомир Миладинов коментира, че лицето е под пълно запрещение от около 20 години. Потърсени са петима негови близки, които трябва да пожелаят да му бъдат настойници. "Ако те откажат, районната администрация има набор от длъжностни лица. Бихме му настанили временно настойник и те ще предприемат действия - настанявене в дом"., поясни той.

Хората се оплакват от неговите приятели, които ги заплашват.

Мъжът, от когото се оплакват, разказа, че има трудности да си плаща електричеството и по думите му, не може да си извади нови лични документи.

"Факт е, че това лице е освидетелствано, а никакви стъпки не са предприети. Целта е да се помогне на един човек и да се осигури елементарно спокойствие на цял блок", коментира друг жител на квартала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: тормозсъседимладост 1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
10
 
! Отговори
Макаренко преди 2 години
Един сериозен бой, ще вразуми и най-лудия на света.
32
0
 
12
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Няма как всекиноут когато купуваш имот да знаеш кой съсед какъв е!
31
0
 
6
 
! Отговори
Комшия преди 2 години
Най вероятно се отнася за апартамент на последния етаж в бл.18 но поради липса на инфо в статията само може да се предполага. /Не че и на други места няма подобен проблем/
30
0
 
14
 
! Отговори
При съседи ПСИХАРИ преди 2 години
имота става непродаваем.
29
5
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Провери си онлайн 70212/12.2017, 14-ти състав, СРС. Върни се после да пишеш какво си прочел вътре. Мерси. Двойкаджия адвокатче седнало да ми говори врели-некипели какво можело или не можело, след като съм го правил вече.
28
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много мразя шум. Жилището ми е цялостно обезщумено и акустично третирано (не че имам шумни съседи или аз шумя, или децата). За разнообразие ходим там, иначе сме в къща до града и лудницата му. Като ученици сами шумоизолирахме един гараж на кота 0 в Лозенец и там ставаха партитата. Голяма забава беше. Всички съседи толкова ни даваха за пример как сме се потрудили да не шумим и да се забавляваме. Е, не сме били наркомани де- нормални ученици от елитни гимназии. Просто сме научени, че не се пречи.
27
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
24 поредната измислица си. Изселил си единствено малкото си мозък. Социално ангажираните "бели рицари" в нета сте ми ясни. Всеки ден ново амплоа. А реално седиш и пишеш съчинения от комплекси за малоценност.
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ново - законите ни, винаги в защита на престъпници, *** и ненормалници, а добросъвестния гражданин има право да търпи и да прави като вятъра.
25
2
 
11
 
! Отговори
Само блокове и терор преди 2 години
Те това е нашата политика още от соца .
24
2
 
18
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Не съм диванен юрист. Изселихме съсед от блока невменяем. Никой не искаше да му е настойник. Има си методи, ако всички откажат. Отне ни месец. Диванният юрист си ти в случая :)
23
0
 
11
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
То и тук идва полиция. Особено по хубавите квартали, където подобни случки са рядкост, моментално реагират (работи, пробвано е). Дори може да го привикат при кварталния. Но вече из Младост, Люлин и подобни квартали с огромна гъстота на населението не знам как е- би следвало да дойдат веднага, ама явно не е така.
22
6
 
6
 
! Отговори
Айде пак мислете преди 2 години
и четете и други закони.Обявен за недееспособен трябва да има настойник, който да даде съгласие за настаняване в специализирано заведение.Иначе опитайте такъв да го изведете от жилището и ще видите как ще си подвиете опашките.И не на последно място - никой съд няма да издаде заповед в този случай.Диванни юристи акъл дават, че и много сигурни.
21
3
 
6
 
! Отговори
Беззаконие Бг преди 2 години
Кво ще приложат?! Цели сгради построени незаконно с крадени пари стоят дълги години наред. Даже скоро мои съседи направиха основен ремонт на незаконно построен етаж.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, кофти работа. Ние сме в нов блок- разкошен. 12 апартамента. И един тип наследи жилище под нас. Колкото кухнята ми голямо. То не бяха шумове, то не беше чудо. Стигна се и до саморазправа. Не шукна повече, даде си жилището под наем, защото разбра, че няма да мине номерът. Иначе същият- приятелчетата, музичката, пиенето, наркотиците. Съединението прави силата. Сам си никой. Заедно живущите са армия.
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОВА Е ПОСЕВМЕСТЕН ПРОБЛЕМ И ВИНАТА Е В БГ ОВЧЕДУШИЕ. АЗ СЕ ИЗПОКАРАХ С 3-*** СЪСЕДИ, НО ГИ ОЗПТИХ - БЕШЕ 24 Ч. ЛУДНИЦА БЛОКА, НО ГИ ВРАЗУМИХ! НА ЗАПАД АКО ШУМИШ - ОБАЖДАТ СЕ И ПАТРУЛКАТА ИДВА И ТИ УДРЯ НЯКОЛКО СТОТИН ДОЛАРА/ЕВРО ГЛОБА, ПРИ ПОВТОРЕНИЕ -АРЕСТ, ПРИ ПОТРЕТВАНЕ - ИЗСЕЛВАНЕ ОТ БЛОКА! ТУК ЧАЛГАРЯ СИ БИЧИ ДЕЦИБЕЛИТЕ НА МАКС И ОФФЦИТЕ ГО ТЪПЯТ ВЕСЕЛИС Е "ЧОВЕКЪТ"!
18
0
 
8
 
! Отговори
Трезвеник преди 2 години
Вземете пример от френската полиция - разстреляйте го или бутнете от последния етаж и го питайте къде отива.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсиите са скръдзи и не плащат за асансьора камо ли събрания да правят, те там сами ще се изпотрепят.
16
1
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
И още как може да се приложи законът. Даже е още по-лесно.
15
3
 
16
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Кои институции нехаят? С протокола от общото събрание, в което поискахте изселването му, бяхте ли в съда? Не. Защото нито протокол имате, нито общо събрание сте правили, камо ли някой да отдели от ценното си време да за наеме с тази задача. Еми, значи ще търпите.
14
28
 
7
 
! Отговори
Митьо преди 2 години
Били се събирали с приятели да пият, че това от кога е незаконно? Да слагат тапи в ушите и да спят, айде де... Нали няма ток, значи не пускат музика силно