Решено: Тръгва строежът на "Гранд Каньон" в Младост

Компанията получи сертификат за градежа на проекта
21 юли 2015 15:47, Виктория Тошкова
89
Решено: Тръгва строежът на "Гранд Каньон" в Младост
Снимка: Гаранти-Коза

Турската компания "Гаранти-Коза" получи днес сертификат за приоритетен инвестиционен проект за изграждането на проекта - "Гранд Каньон София": 100-метров небостъргач в столичния квартал "Младост", с жилищна част, хотел, магадини, заведения, парк и т.н.

"Сертификатът дава възможност на инвеститора да усвоява различен тип капитали и удостоверява, че те са с приоритетен тип инвестиции", обясни заместник-министърът.

Изпълнителният директор на компанията за България Осман Ерден Билгинер коментира, че единствената подкрепа, която би искала от държавната администрация, е свързана с по-бързо административно обслужване. Зам.-министър Визиева даде за пример Столична община (СО), където одобряването на проекта се е забавило във времето заради по-бавно административно обслужване.

Още по темата

Проектът "Гранд Каньон София" е смесен комплекс с жилищна част, хотелска част, търговски площи, както и изкуствени езера и скейтборд игрище. Заместник-министър Визиева обяви, че той е на стойност 240 млн. евро, въпреки че по-ранните данни бяха за размер на инвестицията от 120 млн. лева.

Предвижда се да се създадат 240 постоянни работни места и допълнителна заетост за около 1 000 души.

Проектът, който е на площ 43 000 кв. м. и ще включва 1 500 жилища и петзвезден хотел, би трябвало да приключи през декември 2017 г. Заради протестите за околната среда в района Билгинер обясни, че 60% от проекта ще бъде зелен, като ще бъдат засадени повече от 400 дървета, а други 150 дървета от територията на проекта ще бъдат преместени вътре и извън границите му.

Според изпълнителния директор компанията финансира сама проектите си чрез предварителни продажби. Билгинер коментира, че 78% от общата площ на "Гранд Каньон" вече е разпродадена, като между 30% и 40% са закупени от български клиенти.

По принцип договорите за продажба на компанията са с предварителни плащания, каза той. В България обаче купувачите ще могат да изплащат сумите в рамките на 60 месеца и то след започването на изкопните работи, които вероятно ще стартират след около месец и половина.

Ерден Билгинер обяви, че съвсем скоро компанията ще кандидатства за нов инвестиционен сертификат заради предстоящ втори проект в София. По думите му проектът ще бъде четири пъти по-голям от "Гранд Каньон София“ както по мащаб, така и по инвестиции.

Изпълнителният директор не разкри повече детайли, но подчерта, че компанията по принцип работи само в столиците и не възнамерява да стартира проекти в останалата част на страната.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луда работа ...
21
0
 
21
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
А относно инфраструктурните проблеми - хората се притесняват, че крановете, камионите, бетоновозите за тази голяма строителна площадка ще минават пак по Малинов. Вярно е, че го разшириха, ама ще е забавно автобусите като започнат да се изчакват с камионите на спирката пред Деница. И като споменах за ремонтирания булевард - нали предварително е ясно, че пак ще се кОпа, най- малкото за канализация? Дано в общината са предвидили ефекта от все по-голямата плътност на застрояване... Дали?
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е тия пък, сутринта писаха за 750 апартамента, сега вече за 1500, утре вероятно ще ги закръглят на 3000. И колко много продадени на зелено имало, ша знайш. Ама тая новина да не сте я преписали от преди бума, защото сега ми звучи леко казано странно
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали са предвидили паркинг, или обитателите ва тези 765 апартамента ще напълнят едната лента на Малиновов отгоре до долу.Отделно, вече наистина този булевард Малинов, няма да може да поеме трафика не че сега може и там ще е вечното задръстване...и Роската все ще закъснява за работа
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Звучи добре, но това все още не значи нищо. Без последваща реализация, всички намерения, колкото и добри да са, си остават просто добре звучаща за времето си новина.А и като се сетя, че само преди 20-на години актуалното за месеци напред беше как"жителите от града на мечтите ще пазаруват в Централни хали".После знаем какво се случи... На по-младите и забравилите давам жокер - соломон анжел.А, и някои бургазлии сега изживяват драмата с недовършения небостъргач в Меден рудник.Така че, ...
17
1
 
11
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
Одисей 1,гледам, че се кефиш на проекта. Само едно ще те питам - според теб дали са предвидили достатъчно паркоместа? Само за личното ти мнение питам, не търся "официални" данни от рекламни брошури.Благодаря.
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано да е полезно за софиянци.
15
10
 
21
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Означав, че до 2017 ще ти е трудно придвижването, а след 2017 невъзможно с настоящата инфраструктура на район Младост, но вие живущите в Младост от години си избирате ГЕРБ да ви управлява, така че свиквай.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ново под слънцето.Моловете нали са пак собственост на араби,ама всички се тълпят вътре.
13
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къв "Гранд каньон" в туй гето, бе ***, кръстете го Перник-плаза, по ще му ходи 😊
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14Пак си в гетото независимо дали се имаш за господар или роб.Мойте мечти започват от нормалните добре изглеждащи квартали в европейски или американски град.Твойте мечти свършват със бетонен блок в балканската клоака.Един от многото.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ли това че проблема с преминаването заради строителството в Младост ще продължи до 20017г. ?
10
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бавно но сигурно ви превземаме. роптайте, раи.
9
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласуваш за фЪндЪкова и получаваш турско-арабски мутробетон
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и отново много шум за нищо ...
7
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гнусотия
6
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги на нарисуваното макетче изглежда райско а действителноста е грозен грамаден блок с уродливи форми.Нищо де щом вече са продадени апартаментите значи има мераклии да живеят в 3о етажен блок.
5
23
 
35
 
! Отговори
мамата си... преди 9 години
Разказаха играта на квартала!! В МЛАДОСТ-3 няма да има нито въздух, нито светлина!! ГЕРБ= ДОЛНИ ЛАКОМИ И НАГЛИ КРАДЦИ!!
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха,Хотел Родина е 104 метра, а това е по ниско и му викате небостъргач ....
3
17
 
13
 
! Отговори
Шабан преди 9 години
Искам задължително да има джамия!