Ще бъде ли въвлечена Русия във война в Близкия изток?

Според Forbes това е неизбежно
24 юли 2024 11:30, Инна Ангелова
123
Ще бъде ли въвлечена Русия във война в Близкия изток?
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стив Форбс, главен редактор на Forbes пише в статия за изданието, че Русия може да бъде въвлечена във война в Близкия изток, която неизбежно ще избухне между Израел, Хизбула и Иран.

“Назрява голяма война между Израел, Хизбула и Иран. Сблъсъкът е неизбежен“, пише още Форбс. В същото време този конфликт бързо ще се разрасне и в него може да бъдат въвлечени не само САЩ, но дори Русия. Днес единственият въпрос е кога ще се случи това”, се посочва още в статията.

С оглед на ситуацията журналистът смята, че това може да се случи скоро. Ключовата точка на конфликта ще бъде границата между Израел и Ливан, на юг от която са разположени позиции на Хизбула, допълва “Труд”.

“Войниците на „Хизбула” са по-многобройни и вероятно по-способни от тези на „Хамас” и притежават 150 хиляди ракети от различни видове. Премахването на „Хизбула” ще струва скъпо. Някои от неговите ракети и дронове ще преминат през Железния купол на Израел и ще ударят населени градски райони. Нещо повече, Иран няма да стои настрана; ще изстреля свои собствени ракети в Израел. И ще се изкуши да направи последните стъпки в създаването на ядрено устройство.

В статията си Forbes риторично пита дали Израел има достатъчно средства, за да  унищожи или значително да осакати ядрените съоръжения на Иран? През годините те са били закалени под земята и са разпръснати из страната. Израел ще се нуждае от помощ от САЩ, за да се бори срещу „Хизбула” и Иран, да не говорим за останките от „Хамас”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С всеки изминат ден руските окупатори дават 1000 фира, докато се наканят да воюват в Близкия изток ще бъдат избити
38
1
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 1 месец
На каква дрога си ? Украинците сега с извънземните ли воюват?
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разправят, че до 9 деня иранците ще са готови с ядреното оръжие така че който има зор да побърза.
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Над половин милион руски войници са избити в Украйна. Всички руски бойни машини и танкове са унищожени, оръдията им са с разширени дула, с какво ще воюват в Близкия изток
35
5
 
4
 
! Отговори
ПКП преди 1 месец
Израел са довиждане.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо заглавието не е "Ще бъдат ли въвлечени САЩ и съответно НАТО ?"
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера украинската армия унищожи и последния руски ферибот способен да пренася влакове до Крим. До месец ще думнат и моста.
32
8
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
С какво ще воюва Русия, с копия и лъкове ли?
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ватните блатни плъхове са избити в Украна, не са способни да водят война
30
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия не може да участва във никаква война до 7 години, няма армия, няма ракети и войници
29
7
 
3
 
! Отговори
Да те са го преди 1 месец
Вапцали в Украйна сал още едно място да воюват им трябва
28
6
 
6
 
! Отговори
Р преди 1 месец
До FMC - ти трябва да си по-дърт pycopoб щом си обладан още от Сталин. Не че няма и такива от Ленин де. Кажи обладан, пляка ли те Сталин на сън и после пръстчето ти мирише ли на ако кат се събуди? Вярна ли си на Сталин или пускаш да обладае и Путин и Шойгу ? Бъди по-дащна така те искам
27
6
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
До всички коментаристи ! НЯМА ДРУГИ НАРОДИ В ТОЗИ СВЯТ,ОСВЕН БЪЛГАРСКИЯТ И ИЗРАЕЛСКИЯТ,КОИТО ДА СА ИЗСТРАДАЛИ ДО УЖАС ТОЛКОВА МНОГО РОБСТВА ! ФАКТЪТ ЩЕ НИ ПРЕВЪРНЕ В ЕДНА ДЪРЖАВА. ЗАТОВА КРИМ Е ТОЛКОВА ВАЖЕН!!! ЗАЩОТО ПЕЩЕРНИТЕ ОСОБЕНО ПИСАНИЯ ДОКАЗВАТ,ЧЕ ВОЛЖКА И ВЕЛИКА БЪЛГАРИИ СА ТЪЛКУВАЛИ ИЗРАИЛТЯНИТЕ КАТО БЪЛГАРИ АШКЕНАЗИМ. БЕКА НЕ СЕ ОТКЪСВАМЕ ОТ РЕАЛНОСТТА! НЯМА ДРУГА РЕАЛНОСТ ОСВЕН НАСЪЩНАТА! Името АзъКанъАзъ доказва всичко.
26
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашистанците ще трябва да си удържат на мъЖката дума и да помогнат на бракята си aмyджи! Заедно всички да извикаме 'АЛЛАХ АКБАР'
25
5
 
9
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Абе стига сте лъгали. Израел е създаден от Сталин. Без волята на Сталин, няма Израел, колкото и да са се мъчили да направят държава ционистите. Това, че Сталин бе заклеймени от Запада и от Изтоха за десетки години не означава, че истината се е променила! Както не означава, че България щеше да съществува в тия граници без волята на Сталин!
24
4
 
2
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Израел явно някой ден ще бъде руски :) Ще се върне справедливостта.
23
6
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
До 21. Сталин благослови Хитлер,ако слищупайномнв си забравил. Освен това Държавата Израел ,независимо от религиозните глупости,има право да съществува в ционистичен вариант тъкмо защото е плод на една антифараонска политика на наши срещу наложеното на египетският ромски юдаизъм. Израел бе мястото на робството на Израел! Европа е истинският Канаан и Нашите в Израел само мъстят на потомците на ромите фараони. Ашкеназки Израел ще победи,защото АШКЕНАЗИМ е Непобедим! Да живее антисталинистки Израел
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е тя русия вече е едно опърпано плашило, става само за плашене
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 15Ислямските орди вече вилнеят из цяла Русия. Бият, убиват, изнасилват. Търпят ги от страх за ескалация. В Москва има огромна джамия с мощни говорители и над.уп.ени бради. Чечня е държава в държавата. Иран е съюзник, талибаните вече са приятели. Всички мракобеснически режими по света са съюзници на др.еб.ния с токчетата.
20
2
 
6
 
! Отговори
До БАНко преди 1 месец
повтаряй си тази теория доакто ти слагат чалмата