Ще бъде ли въвлечена Русия във война в Близкия изток?

Според Forbes това е неизбежно
24 юли 2024 11:30, Инна Ангелова
123
Ще бъде ли въвлечена Русия във война в Близкия изток?
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стив Форбс, главен редактор на Forbes пише в статия за изданието, че Русия може да бъде въвлечена във война в Близкия изток, която неизбежно ще избухне между Израел, Хизбула и Иран.

“Назрява голяма война между Израел, Хизбула и Иран. Сблъсъкът е неизбежен“, пише още Форбс. В същото време този конфликт бързо ще се разрасне и в него може да бъдат въвлечени не само САЩ, но дори Русия. Днес единственият въпрос е кога ще се случи това”, се посочва още в статията.

С оглед на ситуацията журналистът смята, че това може да се случи скоро. Ключовата точка на конфликта ще бъде границата между Израел и Ливан, на юг от която са разположени позиции на Хизбула, допълва “Труд”.

“Войниците на „Хизбула” са по-многобройни и вероятно по-способни от тези на „Хамас” и притежават 150 хиляди ракети от различни видове. Премахването на „Хизбула” ще струва скъпо. Някои от неговите ракети и дронове ще преминат през Железния купол на Израел и ще ударят населени градски райони. Нещо повече, Иран няма да стои настрана; ще изстреля свои собствени ракети в Израел. И ще се изкуши да направи последните стъпки в създаването на ядрено устройство.

В статията си Forbes риторично пита дали Израел има достатъчно средства, за да  унищожи или значително да осакати ядрените съоръжения на Иран? През годините те са били закалени под земята и са разпръснати из страната. Израел ще се нуждае от помощ от САЩ, за да се бори срещу „Хизбула” и Иран, да не говорим за останките от „Хамас”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
15
 
9
 
! Отговори
32335445 преди 1 месец
Русия не била заплаха...я питайте поляците, чехите, унгарците :) Защо Чаушеско, Тито и оня албанец страняха от тях също? Реално всички искаха "Запад" и хубавото ;)
78
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези мазняри, искат война, те са от клуба на нацисткото изчадие Зеленски! Русия няма проблеми с никоя държава в Европа и Азия, защо да участва във войни?
77
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навремето поети като русофила Орлин Орлинов ни промиваха мозэците с бодряшки русофилски стихове как "русият Ванка влезе в танка" и унищожи враговете на СССР. Накрая какво стана в Украйна? Русият Ванка изгоря заедно с танка.
76
9
 
8
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
1988 година да ти кажа под секрет, в моя град постеоиха два нови моста и о големи, над 20 км толейбусни линии(зелена сделка?), нов централен площад, нови български автобуси и руски тролейбуси, десетки нови апартаменти...и това за среден град! Ела днес да видиш. Ни пътища, ни маркировка, ни велоялеи...а това, което е направено не се поддържа...А лошия Бай Тошо...
75
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости, руснаците са приятели и с арабите и с евреите. Руснаците бяха лъгани и ограбвани от някои хора от запада. По същия начин, НАТО за да оправдае агресията си и лапането на държави от централна и източна Европа, лъжеха и пропагандираха, че Русия била "заплаха", "заплаха" за кого бе? Че те страните в близост до Русия са приятели с Русия и печелят от връзките си с Русия, а на всичко отгоре сме и роднини по славянска линия с руснаците. Русия никога не е била заплаха, лъжци и лицемери!
74
7
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Нищо не е дал ЕС. Факт. Навремето се купуваха чисто нови автобуси. Ела да видиш сега в провинцията-нов внос, уж с климатик, ама климатиците не работят. Линейки...я пак. Един хеликоптер необорудван купиха и медиите се надпреварват да следят всеки негов полет. Идват пожари, няма кой да гаси. БТРите на Украйна при налични проекти за преоборудване точно за бедствия. От 44 военни Ми24 1990 г., днес два хеликоптера от съседите гасят пожари! 1600 летателни апарати 1990, днес няма и 30-40. Европа?
73
5
 
8
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
За разлика от Украйна, никой никоого не кара насила да ходи в окопите. Там сключваш договор. Относно мобилизираните, те не са на фронта, а някъде в тила. Не че няма жертви при тях, но не са на първа линия, както е случая с Украйна! Там директно те хващат на улицата и ако не си платиш на тоя, дето трябва, те пращат в окопите. Няколко дена гледаш като извънземно, докато не те Умиротворят.
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
копейките са готови в огъня да отидат за путин утре ако им каже да се гръмнат ще го направят такъв култ и фанатизъм няма другаде.
71
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въвлечена или не Русия ще яде голям бой. Свършиха времената когато Русия се правеше на големия бабаит лежейки на фалшивата слава от ВСВ. Вече за всички е ясно че Русия е слаба държава във военно отношение и че славата и на голяма военна сила от ВСВ всъщност се дължи на огромната военна помощ от САЩ и Великобритания по време на ВСВ. За изгубения руски имидж русофилите трябва да се сърдят единствено на гламара Путин. Ако не беше той русофилите и днес щяха да издуват бузи за "мощта" на Русия.
70
10
 
8
 
! Отговори
Хнр Фрд преди 1 месец
Не само унищожението на Израел, но и поголовното изтребление на евреите по целия свят е не само наложително, но и неизбежно.
69
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До FMC Ама верно ли "нищо не ти е дала"? Я се огледай около себе си и виж с какви пари са построени пътищата, с какви пари са платени превозните средства от градския транспорт, с какви пари е закупена животоспасяваща апаратура в болниците и линейки и т.н. Нищо "не му била дала"? Кво искаш, да ти "даде" 200 хиляди евро на ръка ли?
68
5
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Да, еврейската история е библейска изтория, няма много общо с истинската история. Факт. В Израел учат една история, нямаща много общо с истиската история, ако изобщо може да имамтакава. Но кой не си измисля история? Ето, дори в днешно време, казионните медии си измислятистория, а политиците наглеждат тая така наречена история. След 100 години историята пак ще е лъжлива, въпреки многобройните носители на история-СД, памети, облаци...
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям военачланик този Пyтя бе - ами да ходи той да гние в окопа, защо праща все младите на cмърт?
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия се дави все по-стабилно, тъй че и да иска не може да помага с оръжие на Иран. Всъщност, точно обратно е - Иран помага на Русия с оръжия.
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
иран хутите все съюзници на русия
64
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До АзъКанъАзъ7112136860Виж сега да ти обясня. Българите наистина са древен народ, ама евреите сте си измислили историята и какво ли не... Не е лошо, но както е казал мъдрецът: "Нека се удавят в лъжите си..." Така че ако наистина вярваш в това, което пишеш мога само да те съжалявам.
63
3
 
12
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
И какво е направила Европа за голяма част от нас? Ние плащаме данъци, в замяна някакви феодали заграбват еврофондовете от нашите данъци и данъците на други като нас! Аз не виждам нещо смислено да ми е дала Европа чрез европарите. Напротив, българина плаша ли плаща, работи ли работи за два къшея хляб, в замяна ни пътища, ни велоалеи, ни облагородена срдда...а уж тия пари трябва за това да се ползват!
62
6
 
12
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Каква обединена Европа те гони бе, пич. В момента Европа е разединена. От една страна робовладелци и местни феодали, от друга крепостни селяни и роби. Унгария и Словакия дано успеят да обединят Европа. А иран какво са ми направили, че да съм против тях? Дай нещо лошо, което направиха Иран за България. Може би, че в края на 80-те българина се зарадва на иранските Рено 5 за 8000 лева? Или нещо друго лошо? Вижте Израел. Те дори не знаят, че в България са спасили голяма част от сънародниците им!!
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че Русия от кога е към ИДИЛ че да защитава Ливан
60
3
 
10
 
! Отговори
32335445 преди 1 месец
Начи в едно съм сигурен. Руснаците се въздържат да позлват ЯО в Украйна, колкото и да не са ми приятни поне това още не са направили. Обаче евреите бъдат ли притиснати ще пуснат гъбите, където им е удобно.