Норвегия ограничава още повече достъпа на руски туристи

Причината е продължаващата война в Украйна
23 май 2024 10:45, Елка Василева
151
Норвегия ограничава още повече достъпа на руски туристи
Снимка: архив, БГНЕС

Норвегия ще ограничи още повече достъпа на руски туристи заради продължаващата война в Украйна, съобщи тази сутрин норвежкото министерство на правосъдието, цитирано от Ройтерс.

Норвегия, която е член на НАТО, има обща граница с Русия в Арктика с дължина почти 200 км. Осло за първи път затегна режима за даване на туристически визи на руснаци през 2022 година.

„Решението за затягане на правилата за влизане в страната е в съответствие с норвежкия подход за подкрепа на съюзниците и партньорите в отговор на незаконната агресивна война на Русия срещу Украйна“, се казва в изявление на норвежката министърка на правосъдието Емили Енгер Мел.

Руските граждани, чиято цел е туризъм и други несъществени пътувания, няма да бъдат допускани да влизат през външната граница. Изключения могат да бъдат направени в случаи като посещения на близки роднини, пребиваващи в Норвегия, пояснява министерството.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
9
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До Анонимен 27 Руснаците обичат и войната. Я Путин каква пукотевица направи..!
40
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Могат да ги заменят с чешки туристи- носят си консерви с храна, вода и бирени кенчета (само ако са на промоция)
39
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Какъв туризъм? Висока и здрава ограда,вишки с автоматчици и кучета.Чебурашки изобщо да не се допускат в Норвегия
38
4
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 1 месец
И топлите морета вече не ги искат. Там си имат достатъчно алкохолици и пpocтитyтkи, а руските девушки да ходят на оплождане в Турция, че 90% от мужчините са тотално импотентни в резултат от качествения домашно приготвен самагонь.
37
5
 
9
 
! Отговори
Сърп и чук преди 1 месец
Тея са желани само о китайджосите и от наште копейджоси! Когато монголите влязат в Молдова, да трепят престъпници, наште чукчета пак ще ги аплодират и шса радват! Нали монголите казват че туй са престъпници! Когато монголите влязат в Румъния да трепят престъпници, а после и в България, наште чукчета пак ще ги аплодират и шса радват! Нали монголите казват че туй са престъпници!
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Съвет от дядо, русофилията е болест, нали? И аз така смятам, трябва да се впише в регистъра на психични заболявания. Дано измислят лекарства, че се не трае вече.
35
3
 
8
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 месец
До Анонимен 10 Човека не е добре и не се занимавай с него.Болен е от русофилия. Все пито и все не разбрал.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Папагалчето се обиди нещо и изплиска легена да пита кво станало, че и с никове почна да пише, Споко моко хахах. Селянче е, бързо изпуска, няма нервички.
33
3
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ТОВА НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ ДОВЕДЕ САМОЗВАНИЯ ПУТИН ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАН ОТ СВОИТЕ ПРЕЗ 2025-ТА ЗА ДА СЕ ОПИТАТ ДА СПАСЯТ РЕЖИМА ТАМ ДА ОСТАНЕ, А НЕ ДА БЪДЕ НАПЪЛНО СВАЛЕН! НО ВОЙНАТА В УКРАЙНА Я ГУБЯТ НА 100% УЗУРПАТОРИТЕ ОТ ТЕРОРУСКАТА ПРИ ПОБЕДА НА ДЖО БАЙДЪН И ЕДИНСТВЕНО ЩЕ СЕ ОБСЪЖДА ДАЛИ ТЕРОРУСКАТА ЩЕ СЕ И РАЗПАДНЕ!
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те руснаците се избиват да ходят на почивка в Норвегия. Сняг и нощ
31
7
 
6
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Те малко лед си имат в Русия,че хукнали на норвежкия да се радват.Пък на границата норвежките лосове,които я нарушават са добре посрещнати от руските бели мечки.
30
4
 
8
 
! Отговори
Русо-туристо преди 1 месец
Трябва окончателно да бъдат БАНирани за посещение във всяка държава. Нека си живеят в Путинския Рай, где спакойна дъйшат человек, а българските СеСеСеРейци натирени в Матушката им, за да вкусят от съветската демокрация и просперитет.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Контранастъплението е най-великото контранастъпление, но корупцията му пречи да се развива. Корупцията е основното оръжие на Кремъл, който сам насади корупцията в Украйна.
28
10
 
5
 
! Отговори
съюз на идиоти преди 1 месец
Искате ли България да членува в съюз, чиято основна цел е идиотщина като Зелената сделка?
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяма трагедия,те руснаците точно за Норвегия са се засили на почивка.Руснаците обичат да пътуват до топли дестинации и морета
26
7
 
4
 
! Отговори
мдааа преди 1 месец
Важното е, че всички войни на САЩ и НАТО са законни, нали? Минават през нотариус, съд и адвокат. Всичко по надлежния ред се узаконява и след това спокойно можеш да трепеш съвсем законно. Мдааа
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става със зелената сделка. Промишлеността на ЕС мина ли вече на зелени енергии от вятърни мелници и слънчеви панели?
24
5
 
6
 
! Отговори
продължаващата война преди 1 месец
Споко, ЕС ще помага на Украйна толкова дълго колкото е необходимо докато Украйна победи Русия, каквито и жертви да струва това на ЕС.
23
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ПОЛОЖЕНИЕТО ЗА ТЕРОРУСКАТА Е МНОГО ЗЛЕ В МОМЕНТА И РАЗПАДА И СЕ КРЕПИ ЕДИНСТВЕНО НА ФАКТА, ЧЕ ТРЪМП МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В ФАЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!
22
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Норвегия каза ясно, вън всички бляди. Не знам що ги търпиме тука!