Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна

Шойгу: Русия разсея мита за превъзходство на западните оръжия
23 апр 2024 14:53, Елка Василева
184
Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в които се съхраняват оръжия, доставяни от Запада, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изказване пред представители на отбраната Шойгу заяви също, че Русия е "разсеяла мита за превъзходството на западните оръжия" и нейните сили са спечелили инициативата по протежение на 1000-километровия фронт.

Той коментира и факта, че Вашингтон е готов да предостави на Украйна нов пакет военна помощ на стойност близо 61 млрд. долара след гласуването му от Камарата на представителите в събота.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев скоро ще получи още ракетни системи с далечен обсег на действие АТАКМС (ATACMS) като част от пакета. Представители на САЩ твърдят, че помощта ще включва също доставки на боеприпаси и прехващачи за системите за противовъздушна отбрана.

"Пропорционално на заплахите, които представляват Съединените щати и техните съюзници, ние ще продължим да подобряваме състава и структурата на въоръжените сили и да увеличаваме производството на най-популярните оръжия и военна техника", заяви Шойгу.

"Ще увеличим интензивността на атаките срещу логистичните центрове и базите за съхранение на западни оръжия".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Извинявaм ce зa нeygoбния въnpoc, нaш'тe тeнekии geтo им rи npaтиxмe oт ckлagoвeтe нa MBP, зanagнo opъжиe ли ce вogят или изтoчнo?
53
6
 
4
 
! Отговори
Медведев преди 5 месеца
Пък моя организъм произвежда водка!
52
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 месеца
Гледай само как няма оръжия.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ха-ха-ха, те украинците нямат боеприпаси и оръжия на фронта, а еленовъда си мисли, че ще ги държат в складовете... Ха-ха-ха! Съвсем е изтрещял.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали натовските оръжия свършиха още есента! И назапад складовете били празни! Снаряди нямало!
49
3
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 5 месеца
Точно казано!никъде не се слуша българска музика,а ние тука в всяка кръчма се радваме на пиянските сръбски песни,жалки русофили
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До абе - мда, погребвате я тая Украйна вече две години и половина, па накрая тя ще ви довърши! Щото тая злобица - дивата злоба на русороба не прощава! Нищо де, радвай се - сега когато украинците получат оръжията предстои Могуча-та да покаже на дело превъзходството си. А не срещо хора останали без оръжие благодарение на един риж Клоун. Ама и те като вас - робите си - неможачи!
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Последно, засилваме ударите, или пускаме атома?
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Нане - мне бе Нане! Сърбите мразят българите! Обаче, всеки путинофил е и сърбоман по своята закваска. Ти по специално - със сигурност. Такава си ви е семката - предателска. Я оди в Сърбия да видиш къде поне в едно заведение ще чуеш българска музика? Аз да те светна - няма. Тук заручи ли сърбежа, такива като теб лудост ви обзема. Та така! Нищо не значи за вас историята, това дето сърбите са ни клали и са взели български земи а и такива подарени им от братушките ви! Ама на думи сте патриоти!
45
2
 
8
 
! Отговори
До Христо Христов преди 5 месеца
Абе не знам ама току що получиха 61 милиарда долара... пък ти продължавай да си пееш опорки :D
44
3
 
5
 
! Отговори
ИВАН преди 5 месеца
До анонимен келешВИЖ В ГООГЛЕ: КАТЕГОРИЯ РУСКИ НОБЕЛОВИ ЛАУРЕАТИ! БЕ ГЕ НЯМА НИТО ЕДИН!
43
2
 
2
 
! Отговори
До46 преди 5 месеца
Виждат, виждат, но не им изнася. Абичи. Мечтатели.
42
5
 
10
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
тука някои недорасляци се радват, сякаш зеленски е вече пред портите на москва, а не заврян в к.учи г.з...абе, амсалаци, не виждате ли че измислената укрия си отива!
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Зозо - е па що? Трите дни до Киев станаха нова Велика Отечествена! Само дето сега Западната помощ е срещу руснаците, та вероятно ще продължи още по дълго.
40
6
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 5 месеца
Те все по складове с оръжия се целят но улучват панелките на хората.
39
4
 
3
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
Понеже Българите, мразиме сърбите уж.... Погледайте клипа на мача Цръвена звезда, Зенит..... На Мала Маракана.... ===))) сърбите са Народ, зарад наши краварски продажници... Иначе сърбия е Българска територия.... Да не говоря за северномакедонистите...
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Христо Христов - къде си бре, дрът таракан? Няма ли да изразиш радостта си от разблокираната американска помощ? Така ще "блесне" цялата мощ на Могучая. Само дето си наясно, че са неможачи! Са ка праим - още година Омепразол и стомашни кселини?
37
8
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
На срещата на външните министри на ЕС за нова помощ за Украйна в Брюксел решиха, че всички искат да пратят оръжие, но че няма да пратят нищо. Факт.
36
7
 
3
 
! Отговори
призив преди 5 месеца
тъй че хич не изпращайте оръжия там, западняци - ще станат на скрап! по ясно от това....
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На.рали са се "братушките" и започват да лаят по медиите. Умирам от кеф.