Рамзан Кадиров страда от нелечимо заболяване на панкреаса, кой ще го замени?

Здравословното му състояние не оставяло надежда за възстановяване
Обновена: 23 апр 2024 10:04 | 23 апр 2024 10:03, Елка Василева
213
Рамзан Кадиров страда от нелечимо заболяване на панкреаса, кой ще го замени?
Кадър: YouTube

Слуховете за здравословното състояние на Рамзан Кадиров, лидер на руската Чеченската република, се възобновиха отново в Русия след съобщение в медиите, че той страда от нелечимо заболяване на панкреаса, предаде ДПА.

Независимото издание "Новая газета Европа" съобщи за здравословното състояние на Кадиров, близък съюзник на Кремъл и известен с жестокото си отношение към дисидентите.

Властите в Чечения, които преди няколко месеца отрекоха слухове за здравословното състояние на Кадиров, засега не са коментирали публикуваната в понеделник информация.

Обикновено добре информираният независим вестник пише, че "здравословното състояние на 47-годишния Рамзан Кадиров не оставя надежда за възстановяване. И сега Москва трябва да реши оперативно как да поддържа стабилността, когато суровият чеченски диктатор вече не е на власт".  

Вестникът, който е основан от носителя на Нобелова награда за мир Дмитрий Муратов, се позовава на източници, близки до Кадиров, както и на лекари от болницата на руската президентска администрация. Твърди се, че чеченският лидер е бил лекуван там през есента на миналата година. Тогава за първи път се появиха слухове за сериозното му заболяване, подхранени от дългото му отсъствие от обществения живот и видимите проблеми по време на редките му публични изяви.

По онова време спекулациите бяха официално отхвърлени. Дългият му престой в болница в Москва е бил замаскиран като посещение при негов болен чичо, съобщи в понеделник "Новая газета". Журналистите обаче вече са убедени, че именно Кадиров е бил болният пациент.

Междувременно в канала на Кадиров в "Телеграм" бе публикуван видеозапис, на който се вижда как той участва в заседание на регионалното правителство в столицата на Чеченската република Грозни. Едва ли обаче записът ще разсее спекулациите около здравословното му състояние, отбелязва ДПА.

На видеозаписа се вижда още как лидерът на Чечения, който неведнъж е бил обвиняван за извършването на едни от най-сериозните нарушения на човешките права, седи почти неподвижно на масата и говори бавно и очевидно със затруднение.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
това очаква всички окупатори - убийци, до 9-то коляно болести и нещастия
61
5
 
11
 
! Отговори
#60 преди 2 месеца
Бандеровската *** избиваше местното население, а руската армия го освобождава от фашизоидният бандеровски ботуш.
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За лошите хора не ми е жал.
59
6
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
освобождение?... вие освобождение казвате на избиването на местното население и окупацията на градовете им?... освобождават украинците от тах самите?...в този смисъл смъртта е освовождение... ужас
58
8
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
До Анонимен 54/ КОЙ ПУТИН? ПУТИН 1 УМРЯ ОТ РАК ПРЕЗ 2007-*** ГОДИНА ОБЯВЕНО ОТ ЖЕНА МУ ЛЮДМИЛА ПУТИНА. САМОЗВАН ПУТИН 2-РИ УМРЯ В БУНКЕРА ПРЕЗ 2023-ТА. СЕГА УПРАВЛЯВА САМОЗВАН ПУТИН 3-ТИ! ТОЛКОВА СИ ГЛЮПАВА ПУТИНИСТКА
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
направо се просълзих от умиление
56
4
 
10
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Все още не е получена информация, че натовската *** е напуснала тези позиции. Най-вероятно в близко бъдеще те ще тръгнат оттук към Парасковиевка. Константиновка е много важен логистичен център на киевският наркокартел в Угледарското направление. За него се очакват ожесточени битки.
55
2
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 2 месеца
Здравейте. Искам да направя едно предложение. Предложение: предлагам да пуснат статия със заглавие "УКРАЙНА МОЖЕ ЛИ ДА ОБЪРНЕ СИТУАЦИЯТА"!
54
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Н-ние Угледар. МО на Русия официално обяви освобождаването на Новомихайловка. В мрежата се появиха видеозаписи, на които се вижда как руски войници спокойно забиват знамена на позиции, където u3MeTTa беше доскоро. Зомбираната по натовски стандарт *** се оттегли в района на Константиновка. Може би те все още ще дават сериозни битки в Парасковиевка. На север от Новомихайловка има битки в западните покрайнини на СНТ "Машиностроител".
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И Путин беше болен от 100 вида рак, но не мре нещо......
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предполага се, че основата на отбранителните укрепления ще бъде промишлената зона и разрушените промишлени предприятия, включително огнеупорен завод. За ВС на РФ превземането на тези позиции чрез щурм ще бъде много по-трудно от едноетажните къщи на юг и югоизток от Красногоровка. При Георгиевка се водят насрещни боеве без сериозен напредък от двете страни.
51
8
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ЗАРАДИ КОЯТО ВСЕ ОЩЕ ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ НА КАКВИТО И ДА БИЛО ИЗКАЗВАНИЯ НА ПОДКРЕПЯЩИТЕ ТЕРОРИСТИЧНИЯ РЕЖИМ В МОРДОРСКВА Е ФАКТА, ЧЕ ДОНАЛД ТРЪМП МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ С КОЕТО И ТЕРОРИСТИЧНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО ДА ПОБЕДИ АВТОМАТИЧНО БЕЗ ОБСЪЖДАНЕ , ЗАЩОТО ДОНАЛД ТРЪМП НЕ Е ЗА СВАЛЯНЕ НА РЕЖИМА В МОРДОРСКВА КОЕТО ЗНАЧИ ПОБЕДА ЗА РЕЖИМА ТАМ!
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колоните с Атакамси пристигат.Киев за три дни.
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кураховско н-ние. ВС на РФ продължава Щурмът на Красногоровка. Съобщава се, че ВС на РФ са овладели територията на гробището и част от улиците "Историческая" и "Счастливая". По-рано там се движеше известният "Цар-MaHra/\". Но по това време територията беше "сива зона". Съобщава се, че натовската *** напълно е изоставила частния сектор на юг, практически не провежда контраатаки и укрепва отбраната в централната и северната част на Красногоровка.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По отношение на Бердичи все още не е ясна ситуацията дали натовската *** ще продължи да прави опити за отвоюване на позиции в н.м. при сегашната обстановка. След като Семьоновка е в ръцете на ВС на РФ и се очаква щурм над Новобахмутовка, тогава има ли практически смисъл натовската *** да се бие за Бердичи?
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво става с победата на бойното поле? НАТО стигна ли до Владивосток, вече?
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Новокалиново продължават боевете в източната част на н.м.. Настъплението на ВС на РФ през последните 24 часа не е регистрирано. Семьоновка ОСВОБОДЕНА! В Семьоновка руските бойци успяха да изтласкат повечето от зомбитата на киевския наркокартел от северните покрайнини. Някои източници съобщават, че н.м. е изцяло под контрола на ВС на РФ и в момента се провежда операция по почистване. Новобахмутовка. Щурмът още не е започнал. Самото н.м., благодарение на неотдавнашния пробив на ВС на РФ към Очеретино, е полуобградено.
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пращайте Мангъроф!Чайче, аспиринче...Той знае как!"Излекува" 40 хиляди българи!
44
2
 
7
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Някои източници твърдят, че Очеретино напълно е преминало под контрола на ВС на РФ, докато други пишат, че все още се прочиства северната част на н.м. от остатъци на бандеровска ***. U3MeTTa може да задържи позиции и в тухларната фабрика в западната част. Предполага се, че натовската *** ще започнe атака в близко бъдеще, за да се опитат да си върнат Очеретино. Ако не успеят, те ще имат проблеми в съседните населени места - Новобахмутовка, Новокалиново, Соловьово.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе, тъпунгерското украинско ЦИПСО ище преди година обяви, че тоя е на смъртно легло. Пък горкия Путин, колко пъти го оперираха от тежки и неизлечими болести, колко пъти го замразяваха и погребваха... Смешници. Целият свят вече се бъзика с тия нагли и тупи фашисти - терористи.