Рамзан Кадиров страда от нелечимо заболяване на панкреаса, кой ще го замени?

Здравословното му състояние не оставяло надежда за възстановяване
Обновена: 23 апр 2024 10:04 | 23 апр 2024 10:03, Елка Василева
213
Рамзан Кадиров страда от нелечимо заболяване на панкреаса, кой ще го замени?
Кадър: YouTube

Слуховете за здравословното състояние на Рамзан Кадиров, лидер на руската Чеченската република, се възобновиха отново в Русия след съобщение в медиите, че той страда от нелечимо заболяване на панкреаса, предаде ДПА.

Независимото издание "Новая газета Европа" съобщи за здравословното състояние на Кадиров, близък съюзник на Кремъл и известен с жестокото си отношение към дисидентите.

Властите в Чечения, които преди няколко месеца отрекоха слухове за здравословното състояние на Кадиров, засега не са коментирали публикуваната в понеделник информация.

Обикновено добре информираният независим вестник пише, че "здравословното състояние на 47-годишния Рамзан Кадиров не оставя надежда за възстановяване. И сега Москва трябва да реши оперативно как да поддържа стабилността, когато суровият чеченски диктатор вече не е на власт".  

Вестникът, който е основан от носителя на Нобелова награда за мир Дмитрий Муратов, се позовава на източници, близки до Кадиров, както и на лекари от болницата на руската президентска администрация. Твърди се, че чеченският лидер е бил лекуван там през есента на миналата година. Тогава за първи път се появиха слухове за сериозното му заболяване, подхранени от дългото му отсъствие от обществения живот и видимите проблеми по време на редките му публични изяви.

По онова време спекулациите бяха официално отхвърлени. Дългият му престой в болница в Москва е бил замаскиран като посещение при негов болен чичо, съобщи в понеделник "Новая газета". Журналистите обаче вече са убедени, че именно Кадиров е бил болният пациент.

Междувременно в канала на Кадиров в "Телеграм" бе публикуван видеозапис, на който се вижда как той участва в заседание на регионалното правителство в столицата на Чеченската република Грозни. Едва ли обаче записът ще разсее спекулациите около здравословното му състояние, отбелязва ДПА.

На видеозаписа се вижда още как лидерът на Чечения, който неведнъж е бил обвиняван за извършването на едни от най-сериозните нарушения на човешките права, седи почти неподвижно на масата и говори бавно и очевидно със затруднение.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от Русия
Сталин е чудовище? Музеят в Гори разказва различна история
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма да се учудя, ако пак лъжат в новините! Не им вярвам.
123
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Рамзан Кадиров страда... Нещо като Путин - три пъти умрял в пропагандните ви статии ли??? Лъгахте, мазахте, станахте смешни с Путин, сега превключихте на Кадиров.
122
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До с.т.А гледал ли си ги? И двамата са високо морални, със силно развито чувство на справедливост и взаимопомощ, изглеждат само на външен вид страховити, но са с големи сърца, в азиатските държави, посрещаха Кадиров с дълбоко уважение, което напълно заслужава!
121
5
 
4
 
! Отговори
До 121 преди 3 седмици
То и перемогата стана изнемога. Ще по живеем ще видим - ние. А с АТАКМАС можеш да плаши баба си. Кинтите от Америка ще стигнат и за ковчези и за вдовици.
120
7
 
7
 
! Отговори
с.т. преди 3 седмици
Господ е справедлив! Който иска да го наследява! Когато вършиш само лоши неща, както Кадиров, Господ те наказва. Ако наследилия го ще бъде същия, чака го същото!
119
6
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 3 седмици
Кой каквото търси намира.Господ забавя но не забравя. Всичко се връща и няма ненаказано зло.
118
8
 
5
 
! Отговори
Не само преди 3 седмици
Жужето-кремълският терорист е болен отдавна. Мори го Наполеоновите синдром и хитлеров синдром едновременно. Мисли си , че ще порасне с 50 см и ще стане като цар Петър1
117
1
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 седмици
Сигурен/сигурна ли си, 81, дали е така?
116
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До НОВИНИ от ФРОНТА Ще видиш ти едни калинки - сега като почнат да идват ATACAMS Ще хвърчи руска перушина Нали помниш миналата година украинците като получиха оръжия и почнаха контраофанзивата Нали помниш видеото на руския войник как беше се залепил за земят и с треперещ глас викаше - украинците ни нападнахааааа ... и всичко около него гореше От АТАКАМС ...
115
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хората живеят десетилетия с нелечими заболявания на панкреса.
114
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
а, забравих - и ракетите на руснаците отдавна са свършили.
113
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
щом инфото е от лъжеца и псевдо дисидент Муратов, значи Рамзан ще доживее до дълбока старост.Дали Мураетов помни какво стана с пилота на хеликоптер в слънчева Испания?
112
8
 
7
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 3 седмици
РУСКИТЕ СИЛИ СА НАПРЕДНАЛИ КЪМ КАЛИНИВКА ( северно от Часив Яр )
111
7
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 3 седмици
страда от венерическа болест на мозъка прихваната чрез *** на задните части на Путин. Но пък *** на задните части по някога е подготовка за проникване ..ха.ха ха ха
110
4
 
9
 
! Отговори
Кольо преди 3 седмици
На тия ***, братче, военния им министър - китаец, най-големия военоначалник - арабин. Ударната група от ГУЛАГ, имат си взвод индийци, най-известният им травестит - българин от арменски произход... Само женските им вАжат.
109
9
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Настана време да си плати сметката за предателството спрямо чеченския народ и престъпленията в Украйна.Алах освободи чеченците от задължението да го накажат заради колаборацията му с окупатора.
108
2
 
10
 
! Отговори
Путларах преди 3 седмици
Газ глава затрива гъзирка!
107
2
 
6
 
! Отговори
хах преди 3 седмици
Е как кой - сина му. То там е такава диктатура.
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще се намери кой да го замени. Чеченци главорези с лопата да ги ринеш!
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не може д а бъде това е пропаганда на запада . Само да поиска и Путин ще го излекува веднага, лично дори , кактоо излекува шефа на Вагнер !