Рамзан Кадиров страда от нелечимо заболяване на панкреаса, кой ще го замени?

Здравословното му състояние не оставяло надежда за възстановяване
Обновена: 23 апр 2024 10:04 | 23 апр 2024 10:03, Елка Василева
213
Рамзан Кадиров страда от нелечимо заболяване на панкреаса, кой ще го замени?
Кадър: YouTube

Слуховете за здравословното състояние на Рамзан Кадиров, лидер на руската Чеченската република, се възобновиха отново в Русия след съобщение в медиите, че той страда от нелечимо заболяване на панкреаса, предаде ДПА.

Независимото издание "Новая газета Европа" съобщи за здравословното състояние на Кадиров, близък съюзник на Кремъл и известен с жестокото си отношение към дисидентите.

Властите в Чечения, които преди няколко месеца отрекоха слухове за здравословното състояние на Кадиров, засега не са коментирали публикуваната в понеделник информация.

Обикновено добре информираният независим вестник пише, че "здравословното състояние на 47-годишния Рамзан Кадиров не оставя надежда за възстановяване. И сега Москва трябва да реши оперативно как да поддържа стабилността, когато суровият чеченски диктатор вече не е на власт".  

Вестникът, който е основан от носителя на Нобелова награда за мир Дмитрий Муратов, се позовава на източници, близки до Кадиров, както и на лекари от болницата на руската президентска администрация. Твърди се, че чеченският лидер е бил лекуван там през есента на миналата година. Тогава за първи път се появиха слухове за сериозното му заболяване, подхранени от дългото му отсъствие от обществения живот и видимите проблеми по време на редките му публични изяви.

По онова време спекулациите бяха официално отхвърлени. Дългият му престой в болница в Москва е бил замаскиран като посещение при негов болен чичо, съобщи в понеделник "Новая газета". Журналистите обаче вече са убедени, че именно Кадиров е бил болният пациент.

Междувременно в канала на Кадиров в "Телеграм" бе публикуван видеозапис, на който се вижда как той участва в заседание на регионалното правителство в столицата на Чеченската република Грозни. Едва ли обаче записът ще разсее спекулациите около здравословното му състояние, отбелязва ДПА.

На видеозаписа се вижда още как лидерът на Чечения, който неведнъж е бил обвиняван за извършването на едни от най-сериозните нарушения на човешките права, седи почти неподвижно на масата и говори бавно и очевидно със затруднение.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от Русия
Сталин е чудовище? Музеят в Гори разказва различна история
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
11
 
17
 
! Отговори
Москва потъна преди 3 седмици
Пулерофашистите ги застига кармата.
143
8
 
6
 
! Отговори
Деди преди 3 седмици
Хубавелке-***, как не ти омръзна да ни заливаш с глупости и пасквили оттук-оттам? Довчера "опявахте" Путин, сега същата песен за Кадира, ха-ха. И това ми било джурнал!Стени се бе моме, ако искаш да си джурнал си все пак!
142
11
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 3 седмици
Ще го замени един от многобройните двойници на Путин, за когото пуснахте миналата година поне 20 статии в този сайт, че вече е умрял защото беше болен от много болести. Може да го замени и жената на Навални, която има политически амбиции. Поредната елементарна пропаганда.
141
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя е нелечимо гр0зен тип, друго едва ли му има. Но целта е да се разклати Чечня че тия са много зли
140
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"....носителя на Нобелова награда за мир Дмитрий Муратов". И с какво този "журналист" допринесе за мира? С плюене по управляващата класа в РФ? И с какво и къде сгрешиха управляващите последните 20 г.? С това, че вече не изнасят петрол а продукти на петрола - вижте какво се товари на портовете Находка и Владивосток - всякакви видове масла, смазочни продукти, бензин, нафта, полиетилен, пласмаса; претоварва се в японски пристанища и се отправя по останалия свят! А това са работни места !
139
8
 
9
 
! Отговори
Jj преди 3 седмици
Не искам да казвам или пожелавам лоши неща на никому, но на този определено няма да му пожелавам здраве.
138
12
 
12
 
! Отговори
Европеец преди 3 седмици
Путин го убихме със слухове ,сега Кадиров е наред.
137
8
 
14
 
! Отговори
Поп преди 3 седмици
Този Кадиров беше накарал да убиват и бият руски християнски войници, май кармата му го застига.
136
3
 
8
 
! Отговори
сдф преди 3 седмици
До АнонименТи гледа ли видеото и колко е адекватен Кадиров? Че той жив труп...
135
4
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Господ не забравя, а забавя!!!
134
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредната фалшива новина... Никой няма да го заменя!
133
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Англетата пускат такива лъжливи слухове и пожелават на хората нелечими болести, но кармата им го върна.
132
2
 
6
 
! Отговори
жълтини преди 3 седмици
"Новая газета Европа"... тия за нищо не стават
131
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прочетох статията точно до заглавието на вестника, който го е съобщил, и ми стана ясно. Свежа репичка е Рамзи.
130
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Понякога ми става жал за българските копейки. Един по един кумирите им си заминават безславно. Първо пригожката, сега кадирката... ако и главната ватенка обърне очите, ще им останат само второстепенните пиянки педведчок и пескович.
129
1
 
3
 
! Отговори
кристиян преди 3 седмици
кво ме интересува мен неговия проблем?
128
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е кво толкова? Те там в РФ умират и си възкръсват за добър ден. Путин вече колко пъти умира, но още управлява, неотдавна 350 000 руски войници възкръснаха (уж бяха 400 000 убитите руски войници, а ББС онзи ден каза 50 000), та не го мислете Рамзан.
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво стана със великия чуха за АТАКМАСи се изпокриха като мишки
126
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този беше накарал синовете му да стрелят по обикновени хора както и онези от ахмат Козар Сила да изнасилват обикновено жени и деца .Във едно съм сигурен този него чака нормална смърт този още някой други
125
5
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 3 седмици
Хич няма да страдам ако Кадиров вземе че умре, ама западната пропаганда вече става за смях. Путин умира през месец, Ким Чен Ун и той поне веднъж два пъти в годината. Вероятно журналята я ползват тази статия на копи и пейст като е лишен от новини някой ден.