Украинската армия: Свалихме руски бомбардировач Ту-22М3

Според Русия самолетът паднал поради техническа неизправност
19 апр 2024 12:19, Елка Василева
149
Украинската армия: Свалихме руски бомбардировач Ту-22М3
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия заяви, че е свалила руски стратегически бомбардировач Ту-22 след днешната руска атака с ракети и дронове срещу Украйна, предаде Ройтерс.

"За първи път зенитно-ракетни подразделения на ВВС в сътрудничество с военното разузнаване на Украйна свалиха стратегически бомбардировач с голям обсег на действие Ту-22М3, който може да носи ракети Х-22, използвани от руската армия за атаки срещу украинските градове", съобщи командирът на украинските ВВС Микола Олешчук в "Телеграм".

Още по темата
Той добави, че украинските сили са унищожили днес за първи път две ракети Х-22.

"Украйна се нуждае от повече средства и ракети, за да защитава по-добре фронтовите райони от руските атаки", каза Олешчук, цитиран от агенция Укринформ.

Един от членовете на екипажа на руския бомбардировач, който според Русия се е разбил в Красногвардейския окръг на Ставрополския край, е загинал. Издирването на четвъртия летец продължава, съобщи в канала си в "Телеграм", губернаторът на региона Владимир Владимиров, цитиран от ТАСС.

По-рано днес руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс, съобщи, че стратегически бомбардировач Ту-22М3 се е разбил тази сутрин в южната част на Ставрополския край. Министерството първоначално обяви, че четиримата пилоти на бомбардировача са катапултирали и трима от тях са били спасени и че продължава издирването на четвъртия член на екипажа. Според отбранителното ведомство катастрофата изглежда е била причинена от техническа неизправност.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от Русия
Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
10
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 седмици
УКРО " СВАЛЯЧИТЕ" ИМАТ УСЪВЪРШЕНСТВАНА ЗАПАДНО ЛИБЕРАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ --- ДА ПРАВЯТ СЕКС -- БЕЗ ДА СИ СВАЛЯТ ГАЩИТЕ !?!?!?!?!?
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оглупяваме бавно, но сигурно.
82
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До И ЗАЩО 1. В ВВС на Индия има микс от полетни школи което е и добре и лошо. 2. Основната част от загубените самолети са от 2-3 поколение от типа на МиГ-21. Това са първо поколение свръхзвукови самолети които са много трудни за полети и с много висока скорост на излитане и кацане. 3. Дори сега най-големия бич на Индийската авиация са ниско летящите птици. Не успяват да защитят летищата от птици. Огромна открита тревна площ идеална за отглеждане на потомство на птиците в тропически климат.
81
7
 
10
 
! Отговори
Руснак преди 3 седмици
Хахахаха и този е на Бело като другият наркоман Зеленски !!!
80
9
 
19
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
Поредното ФЕЙК изказване на "Ъкраинците". Отваряме картата измерваме разстоянието от линията на брега около Одеса до Южен Ставрополски край... 800км. Гледаме видеото от Ютубе. Самолета пада горящ цял на земята изпаднал в плосък свредел, Крилете са на 16градуса(тоест крейсерски полет и/или излитане/кацане). Всичко това означава че самолета е претърпял техничски проблем. Просто не може един час да лети(800км) поразен от зенитна ракета и да не кацне аварийно на колко междинни летища...
79
16
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Русия трябва веднага да обяви мобилизация и да използва нюк срещу режима в Киев и натовските му покровители!
78
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЛГБТ-Опорки правите ли разлика между ТУ-22 и ТУ -22М това са два съвсем РАЗЛИЧНИ самолета а не модификации! Това не ви е ФИАТ Европенделчета! За 2 годино операция е нормално аварии, но айде пишете си го на сметката на КиевскиятНаркокарте хахахаха. Ставропол е на 1000 км от Харков ОкроИдиоти хахаха папагали повтарящи безмислените опорки на някоя чистачка в посолството! Браво Вова, мачкай европедерунгрлитеНаркомани..с половин армия разнебити цяло НАТО хахаха!
77
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак лъжете.. половината ту 160 останаха в украйна а не ту 22 и от тези който останаха в Украйна Русия успя да си върне половината през газа който даваше на Украйна а останалата половина им я нарязаха американците
76
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русофисилисти, какво става с Русия могучая, а ... Най-великата от третия свят
75
16
 
10
 
! Отговори
Геле преди 3 седмици
Абе то пътническите самолети могат да се приземят с един работещ двигател, та се питам какво ли е това чудо на техниката дето не може - сигурно е без аналог в света!
74
14
 
12
 
! Отговори
И ЗАЩО преди 3 седмици
катастрофата изглежда е била причинена от техническа неизправност - загуба на тяга на един от двигателите.ХА ХА ХА ХА ВАЖНОНА РУСКИТЕ *** КАТАПУЛТА ДА РАБОТИ..ХА ХА руските *** няман място във българските ВВС само Ф 16 не пада като руските ***. ВВС на Индия от 1971 година насам е загубила 482 изтребителя МиГ съветско и руско производство. Това е разказал военният министър на Индия Аракапарамбил Куриан Ентъни ..При инцидентите са загинали 171 пилоти (35%), един член на екипажа, осем военнослужещи и 39 мирни жители. Според Ентъни причини за катастрофите са от
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До За сведение от произведените към 500 за 2021 63 са на въоръжение. Това си е информация от тях. Самолетите не са буханки да стоят на трупчета за когато потрябват. Амортизацията на двигатели, конструкция и електро системи очаква няколко хиляди часа работа преди нуждата от пълна реконструкция. Ха-ха-кай си в обшитата с пясъчни чували стая.
72
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 75 Къде ги видя тези хиляди тута ве копейко... хахахахахах :)))
71
11
 
14
 
! Отговори
бъдещето за Русия преди 3 седмици
Още Ту-чки и Су-чки ще падат, а пилотите в чували ще се прибират дамой.
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 69 Хилядите ту-22 ? Байче от тях са направени около 300, а не се пре-оборудва подобен в ту-22М щото цялата конструкция е различна. Говориш пълни шизофренизми.
69
2
 
5
 
! Отговори
селянин преди 3 седмици
отвинтили са им гайките на двигателя и той пяднал в движение
68
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Половината Ту-22 от СССР останаха в Украйна след разпада на империята, заедно с 1/3 от ядреното оръжие. Беше подходящ момент да се изстрелят всичките към Москва и да се приключи с мocкалите веднъж завинаги
67
10
 
12
 
! Отговори
За сведение преди 3 седмици
Страна производителСССРПроизводителОКБ ТуполевПроизведени бройки497Малко инфо за жълтопаветниятПланктон, който се окака, че Братушките имали само 60 бр хахахахах. Те и ракетите и аминициите свършиха преди 2 година, Урсула официално /Боже, колко е вдлъбната!/ че сваляли чипове от перални и им остават няколко ракети. Това да си ЕвроДебил и мултикултурниЛГБТ-отклонения не е лесно. Няма логика, не търсиш информация а само кудкудякаш като папагал с дизинтерия! Всички Хохли при Бандера!
66
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Русия не може да имаш първокласни аутобани, всяка рубла вложена още десет се крадат. Така са научени, така научиха и нашите тука ***. Това е генетично отклонение при този примитивен народ.
65
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия е африканска държава със сняг.