Лавров: Русия все още е фокусирана върху изконно руската Украйна

Разговорите със Зеленски са безсмислени, Киев да се откаже от неговата мирна формула
19 апр 2024 23:00, Анисия Иванова
297
Лавров: Русия все още е фокусирана върху изконно руската Украйна
Снимка: БГНЕС

След повече от две години интензивни сражения в Украйна руският външен министър Сергей Лавров днес отново изрази претенциите на Москва, че има право да управлява съседната държава, предаде ДПА.

"Не знам какво ще се случи със Западна Украйна", каза Лавров в интервю за  "Спутник", "Говорит Москва" и "Комсомолская правда".

"Много политици изразяват мнението си по този въпрос. Но Украйна, която е изконно руска, която иска да бъде част от руския свят, която иска да говори и да възпитава децата си на руски език, която иска да поднесе цветя на паметниците на онези, които са проливали кръв за тази земя както в Руската империя, така и по време на Съветския съюз във Великата отечествена война - това, според мен, не се обсъжда", допълни руският външен министър, цитиран от ТАСС.

Според 74-годишния Лавров, който оглавява руското външно ведомство от 2004 година насам и е твърд поддръжник и довереник на президента Владимир Путин, не може и дума да става за каквато и да е алтернатива, отбелязва ДПА.

Русия не иска да атакува страни членки на НАТО, както се твърди на Запад, за да се сплашват гласоподавателите, добави Лавров. "Но ако самите те поискат да приближат границите на НАТО до нашите граници, то ние разбира се няма да го позволим, както правим в Украйна“, посочи министърът.  

Лавров отбеляза, че Русия е готова за преговори с Украйна, но само при определени условия, като тази позиция се споделя и от други висши представители на държавното ръководство в Москва.

По време на евентуалните преговори няма да има прекратяване на огъня, разговорите с украинския президент Володимир Зеленски са безсмислени, а Киев ще трябва да се откаже от неговата мирна формула, каза още Лавров.

През есента на 2022 г. Зеленски изготви формула за мир от 10 точки, които включват изтегляне на руските войски, възстановяване на границите на Украйна, изплащането на репарации, съдебно преследване на военнопрестъпниците и др., припомня ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от Русия
Украинската армия: Свалихме руски бомбардировач Ту-22М3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Посткомунистическите елити искат амнистия на Прехода. Лошото е, че всяка неподправена несправедливост с времето се задълбочава. Русия и Украйна са доказателството за това. Източна Европа ще продължи да потъва в своето раздвоение. Пътят е през признаване на плюсовете и минусите на етатизма на социалистическата държава, признаване на световния принос на социализма в човешката история. Западът също трябва да се извини за "тъмната страна" на своята същност, иначе играта на лъжи ще ни завлече всички.
212
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия трябва да проведе съдебни дела за предателите си от 1991г. и да ги обяви за западни агенти, които са изтъргували страната си за лична облага за себе си и за семействата си, което е лесно доказуемо като се проследи съдбата на децата и внуците на въпросните политици. Русия трябва ясно да признае и осъзнае, че Перестройката е бандитски преход и да се търси безсрочна отговорност на извършителите.
211
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
През 1991г Обединеният Запад измами Русия. Според мен на Горбачов му повлияха психотропно и ако Русия докаже, че Горбачов не е бил способен да взема решения самостоятелно, то всичко подписано от Горбачов е нелегитимно.
210
3
 
7
 
! Отговори
Спрете му спирта преди 3 седмици
На този
209
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Расия е купена от Китай,за това й дават пари и оръжие,че и москвичи!
208
4
 
13
 
! Отговори
Страшно е преди 3 седмици
Да нападнеш държава 25 пъти по-малка като територия и да те спукат от бой. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга! Ахмат в тикток да ти помага! Еленовъд три години Киев да взима. Флагманът по дъното да лази. Валутата на една стинка да стане! 4 таджика хастара на Москва да обърнат. За Париж и Лондон да тръгнеш,до Белгород да стигнеш!Страшно е!
207
9
 
5
 
! Отговори
тя преди 3 седмици
Украйна е купена от САЩ и е подчинена на тях ,затова й дават пари и оръжие !
206
9
 
3
 
! Отговори
тя преди 3 седмици
Крайно време е да си вземете Одеса и Харков !
205
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лавров, лавров..плюй си в пазвата да не те чуят монголците, че ти отиде държавата в историята с тая 'логика':))))
204
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Представяте ли си -руската политика се определя от един болен комунист-сталинист като тоя Лавров Жалко за такава велика страна Страната на Пушкин , Лермонтов , Достоевски ...Жалко за нормалните руснаци Дано Русия по-скоро се освободи от своето фашистко управление
203
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лавров не му пука , той си гледа голямата заплата Знае че в крайна сметка ще умре преди Путин / поради лошото си здраве / и няма д буде изправен на военен трибунал
202
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този има примитивно мислене По същия начин Турция може да нападне южна България и да каже че е ''Фокусирана върху изконно турска територия '' Дори Ердоган не е примитивен като тоя изкуфял дъртак ... Лавров отдавна не бе се появявал , надявам се е бил в болница ...
201
2
 
6
 
! Отговори
Вальо преди 3 седмици
До Анонимен Сибил може да не е бил китайски, но благодарение на Путин ще бъде китайски. Китай отмени политиката за едно дете в семейство, трябва да населят Сибир....
200
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В САЩ гласуваха 61 милиарда за Украйна- да му мислят рашибозука
199
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
чист бандит
198
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна е смостоятелна държава с достоинство и никога няма да се подчини на мръсната руска политика
197
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
долу мръсните руски ръце от Украйна и България
196
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
русия е крадла на история, която се стреми да заличи България.
195
1
 
15
 
! Отговори
Костов преди 3 седмици
Нарисували сте го със много къса стрела. Русия отдавна се стреми и към изконно руската християнска България и нейната писменост. А в по широк мащаб и към изконно Руската Африка ,латинска Америка,Куба,Виетнам,Панама,Близкия изток,Венецуела, Целият близък и далечен изток...... и так дальше!!!!
194
4
 
12
 
! Отговори
Много лакоми преди 3 седмици
И Коня и Кремълското Жуже са много лакоми за чужда земя.Досега са откраднали - 20% от Територията на Украйна , 1/3 от територията на Грузия, 20 % от територията на Молдова.Руснаците са си присвоили Куилските острови след Втората световна война и не искат да ги връщат на Япония.Заради ттова , досега между Русия и Япония няма подписан мирен договор. Те са в състояние на война.