360 души са пострадали при атаката в концертна зала в Москва

В болница са били приети 92-ама, 63-има вече са изписани
27 мар 2024 11:25, Елка Василева
38
360 души са пострадали при атаката в концертна зала в Москва
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на пострадалите при нападението в петък, 22 март, срещу концертната зала "Крокус сити хол" в руския град в Подмосковието Красногорск вече се оценява на триста и шестдесет, предаде ТАСС, като се позова на информация от сформирания във връзка с трагедията медицински център.

Още по темата
"По данни от днес сутринта в резултат от терористичния акт са пострадали 360 души, включително 11 деца", казва служител на центъра за ТАСС. По думите му в болница са били настанени деветдесет и двама пострадали, шестдесет и трима вече са изписани, а амбулаторна помощ е оказана на 205 души.

Нарастването на броя на пострадалите пет дни след нападението се обяснява с това, че много от присъствалите на разигралата са трагедия са били в състояние на шок, докато са бързали да се спасят, и не са се обърнали веднага към пристигналите медицински екипи за помощ, обяснява за ТАСС руската вицепремиерка Татяна Голикова.

Според нея това е причината за последвалия наплив на пациенти в лечебните заведения. Голикова уверява, че на никого не е била отказана медицинска помощ.

По последни данни загиналите при атаката на зала "Крокус сити хол" в петък вечер по време на концерт на руската група "Пикник" са най-малко 139 души.

Засега са задържани единадесет заподозрени в пряко извършване на нападението и за съучастие. Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за нападението.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 седмици
Руснаците са наивни ,защото те не биха направили такова зверство , да не забравят ,че си имат работа с украинско племе !
33
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 29 СССР Губи 11,5 милиона военни(2,5 милиона военни са пленени още в 1941 година самото начало на бойните дфействия - почти всичките са загинали в немските концентрационни лагери. Германия и съюзници губят около 10 милиона военни. В СССР Немците избиват огромно количестово 15-17 милиона гражданско население(Само в Ленинград са загинали над един милион граждански и военни при обсадата) защото е трябвало да осугурят Жизнено пространство за Немския народ. Съвсем отделно са Сталинските ж
32
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен от интернет 2 отговор: "Възпламеняване материал на базата термити (думата идва от гръцката. "Heat", "топло") е механична смес от алуминиеви гранули или прах (25%) и железен оксид (75%). В неговата структура, цвят и текстура термитен торта, подобна на сив ***. В такъв термитна смес е много висока температура на горене. Освен това, той изгаря в отсъствие на въздух, тъй като кислородът, съдържащ се в състава на съставни вещества, е достатъчно дори горене без пламък."
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - е тука ще смаляват даже, че 6200 е капацитета на сградата и всичко е било продадено, от кадрите аз не видях повече от 1000 да са се спасили
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боби - абе,, ти си упорит. Бомбите мога да бъдат термиЧни - от термо-температура, а терМити са вид мравки, като Усмислиш това, кажи при кой взрив не се отделя температура и всяка бомба не може ли да бъде "термична" - и пак ти казвам, гледай видеото руското с пожарникарите как дават отчет от какво е станала работата - те си го казват
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тепърва ще се увеличава броят, така работи пропагандата. Едно време в учебниците по история пишеше, че във ВСВ са загинали 8 млн. руснаци. След това започнаха да включват и жертвите на сталинизма около 12, а сега вече се спрягат цифри надхвърлящи тези 20. Ще видите, че след 5 години вече ще се говори за 1000 и повече пострадали при терористичния акт.
28
2
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
СЕГА ИДИЛ, ШЕ ИМ ВЪРНЕ ТЪПКАНО ЗА РУСКИТЕ ДАЛАВЕРИ В СИРИЯ...БЪДЕТЕ СИГУРНИ!
27
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 24 Термитни бомби са запалителни а понякога и взривяващи се БЧ които са създадени въз основата на два метала които като реагират провеждат екзотермична реакция(отделяне на топлина) независимо от наличието или липсата на кислород и дори във водна среда(за това пръскачките нищо не са направили)
26
2
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
Малко са, сега ИДИЛ ше спретне още погроми, за да си върнат вярата в южните области на РФ!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боби - а че СБУ имат хора е ясно, та ние ще ги поканим тия ветераните от "АЗОВ" да ви направят един семинар тук в БГ на вас копейките, да поспорите с тях
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боби - хахаха - термитни бомби, абе как се издаваш, че си копейка, я кажи сега Земята плоска ли е или не? термитните бомби били коктейл *** и 4 броя, та как пламна и изгоря сградата и не и се вкл пръскачките от пожарогасителната с-***, която би трябвало да има, е друга задача за теб
23
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 20 Нали се сещаш че си има хора за това и онова. Как мислиш всичките тези диверсии които СБУ прави на територията на РФ материалите от къде се доставят? През границата. В РФ е много трудно да се сдобиеш както с Оръжие да не говорим за по сериозни взривни вещества и/или термитни бомби заложени от терористите които изпепелиха търговския център в Москва. Това са външни доставки.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, кагебейците са велики, сега ще гонят украински "терористи", а тия в средна Азия и Кавказ ще си "точат ножовете" вече в еуфория от един "успех"
21
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен Литър Бензин в РФ 1.07лв Литър Дизел 1.26лв България съответно 2,60лв и 2,68лв Германия 3,54лв и 3,38лв В пост съветското пространство има термина ЖКХ Това е Наем(ако си под наем), Ток, Вода, Отпадни води , Сметоизвоззване, Такси местни други За Москва след поскъпването е 42р за кв метър. значи за 100кв/м апартамент е 4200р или 82лв УАУ аз само за входните(Чистачка и Асансьор) плащам по 20лв на апартамент...
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боби - драги, в Брянска област от поне 1 и 1/2 години границата, което не е асфалт и има КПП е минирана и от двете страни. та обясни как ще минат от руска страна да стигнат до браздата.няма да те питам за приказките на Лукашенко който официално каза, че са хванати на раницата с Беларус
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - е нали и на тия 4-та родата в Таджикистан гледа, а тия се славят с големи роди. Само наивник може да мисли, че гледайки викат "Браво на Путин"
18
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 14 Ще си отговориш ако просто погледнеш картата. Москва - Украйна 450км; Москва Прибалтика 650км; Москва Казакстан 1000км; Прибалтика цялата граница е укрепена от страна на прибалтите - параноици. РФ може на Територията на Казакстан да преследва престъпници А от Границата Казакстан до Таджикистанската граница са още 1500 км но вече по доста изровени пътища... Остава единственото и най-близо място границата с Украйна...
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боби - така е, ама заплата на начален даскал в най-бедната БГ в ЕС - 2000 лв, а такава на стар даскал в Ростов - 40 000 рубли. ама кажи за бензина/дизела 90 рубли/лт =1 долар в Ростов, ако го има, в БГ 3 лв/лт=1,60 долара, не ги пиши да не могат да смятат тия. а и в БГ - най-бедната и социално слаби карат мерцедес, а в Ростов само китайски лади + като загине на фронта тоя от Ростов колко му дреме колко струва тока?
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мисля, че ислямистите ще се спрат, особено след записаните мъчения и обезобразяването, които Русия е извършила над нападателите.Сега ще има малко затишеие, но такава атака ще се случи отново и си мислия, че ще бъде в много по-голям мащаб! За голямо съжаление го отнасят обикновените хора, а не диктаторския режим в Кремъл
15
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 13 Сериозно? За това ще трябва да се направи референдум. Ще стане политически диспут и ще кажат При РФ ток 4 рубли(10ст) При ЕС(България регулиран пазар) 25ст Германия 72ст за Киловат час. В подобно съотношение са всички останали обществени услуги. Само този факт ще откаже 90% от хората да гласуват за ЕВРОПАТА... Демокрацията скъпо - прескъпо струва.