Русия е загубила повече от 350 000 войници в Украйна

Въпреки това е успяла да компенсира загубите си в жива сила и техника
640
Русия е загубила повече от 350 000 войници в Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия е загубила повече от 350 000 войници във войната в Украйна, но е успяла да компенсира загубите си в жива сила и техника, твърди британското министерство на отбраната, предаде БНР.

Русия е загубила цялата си първоначална войскова сила, с която започна нахлуването в Украйна, в хода на войната, гласи последната сводка на министерството на отбраната на Обединеното кралство.
В последната си актуализация министерството отбелязва, че Русия е разположила около 130 батальонни тактически групи при нахлуването си в Украйна, което се равнява на най-малко 1300 танка, 5000 бойни машини към пехотата и 100 000 войници.

За период от две години руските загуби съвпадат и в много случаи надхвърлят тези цифри, се казва в съобщението на министерството.

Въпреки това мобилизирането, набирането на допълнителни сили, производството на боеприпаси и техника и обновяването на запасите е позволило тези загуби да бъдат компенсирани, се добавя в сводката. Това означава, продължават британските военни, че сега има повече руски сили в Украйна, отколкото в началото на войната, и те са в състояние да поддържат постоянни атаки на фронтовата линия и да „прилагат стратегията на изтощението“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пълни глпости. Някой твърди нещо, без да има достъп до данни. Видяха, че губят сътворената от тях война и почна медийната пропаганда за жертвите на едната страна. Тия англичани си заслужават Посейдона, тяхното ммми.
29
9
 
8
 
! Отговори
Може и да са толкова преди 6 месеца
Все пак е война. Без жертви не става. Но по важното е че Украйна е загубила поне четири пъти повече.
28
4
 
17
 
! Отговори
Тео преди 6 месеца
Британското разузнаване ... мдам!
27
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали ги гледам тупите укри, само партизанска война водят, некое дронче, некое самолетче взривили пак партизанската, все единични случаи, пълна скръб са :)))
26
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Разбирам Камелия, че е принудена да пише подобни небивалици, но както казва Васил, ние не сме индианци. Ползваме стотици източници за информация.
25
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато войната свърши ще се разберат чудовищните загуби на ВСУ, които към момента възлизат на над два милиона души убити, ранени и безследно изчезнали. Зеленски си е накупил имоти за стотици милиони долара по света и го боли оная работа за украинците. Генералите му трупат тлъсти суми по офшорни сметки и с нетърпение очакват краят на войната за да се запилеят по света и да живеят за сметка на милионите погубени човешки животи и съдби. ЦРУ-то и МИ-6 подготвя за следващият исторически цикъл от 50 години нови фашистки идеолози, които да вземат най-сетне този реванш срещу Русия и да я унищожат.
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен18чуждата земя всъщност е изконна руска земя подарена на урките през 20 години на миналият век от Ленин а те за благодарност решиха на тези земи да правят натовски бази и тренировъчни лагери а най страшното е,че започнаха етническо прочистване което започна след Майдан 2014 г и продължи цели 8 години без да се спазват подписаните споразумения от тях и гарантите по тези споразумения Германия и Франция, като след това си признаха, че са нямали намерение да ги изпълняват....
23
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ-Великобритания са главните виновници за Осссраинската криза. Клоуна назначен от тях прави каквото му кажат. В Истамбул е подписано мирно споразумение и Руснаците се отеглят от покрайнините на Киев...за да може Джонсън да нареди на НаркоКлоуна да го скъса и милиони Осраинци да наторят почвата! Това е честа и доблеста на Запад-а лъжи, лъжи, лъжи...За това сега половин оксрайна ше изгори и най-верочтно ще спре да съществува поделена между партньорите! Поляците вече открито говорят за това!
22
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руснаците са загубили 3,5 милиона войска! Поне 500 000 танка, 78 000 кораба, 5300 подводници. Най-малко 6700 киборга, 1200 космически кораба, 3 Дарт Вейдъра и 1 звезда на смъртта. В същото време загубите на укритата са 3 редника(нещастни случаи) и 20 милиона цивилни(умрели, избягали и изчезнали). Да живее пропагандата. И да не забравяме - преди година и половина на руснаците им свършиха ракетите! Ура!
21
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВСУ се опитва да набави последните 500 хиляди не;ща;стн;ици за пушечно месо, след което ще чака НАТО да ги спасява с пряко участие.
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия анализатори от прословутото британско разузнаване ако ми донесат такъв доклад ще ги опухам в главите с него,то все едно от някой жълт таблоид са събирали данните...
19
15
 
10
 
! Отговори
До 23 преди 6 месеца
Две години война,350000 убити руснаци за едно село!Не си заслужава.
18
12
 
11
 
! Отговори
Да видиш война преди 6 месеца
В Европа през 21 век ,е престъпление на този,който я е започнал.Един ден Путин ще бъде съден за престъпление срещу човечеството.Ало дотогава самите руснаци не го убият.
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Направление Запорожие. ВС на РФ значително съкратиха Работинския подстъп, изтласквайки зомбитата на киевският наркокартел от Новопрокоповка и Вербовое. В западната част на "подстъпа" се водят битки в с.Работино. Съобщава се, че руските бойци са овладели центъра на селото, но зомбакнацистишена все още остава в северната част.
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Донецк и Южнодонецк направления. В района на Мариински ВС на РФ, след множество удари с авиационни бомби ФАБ-1500 по позициите на зомбитата, се насочват към Красногоровка. Освен това продължават боевете в Георгиевка. В Угледарския сектор ВС на РФ затвърждават новозавзетите позиции в с.Победа. Провежда се прегрупиране. Руските бойци си пробиват път към Константиновка. Продължават щурмовите действия в Новомихайловка. ВС на РФ разшириха зоната на контрол в южната част на н.м.. Изтласкването на зомбитата на киевската хунта от позициите му в селото върви доста трудно.
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Авдеевско направление. На южния фланг ВС на РФ поеха контрола над северное. Селището се прочиства от зомбакнацистишени. Малко по на север Ласточкино е освободено и вече е прочистено. Зомбитата на киевският наркокартел се окопават в Орловка. На северния фланг частите на руската армия освободиха Степовое (Петровское). Зомбитата на киевската хунта искат-неискат се оттеглиха към Бердичи, а също и към Семьоновка. Това е новата ЛБС.
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украински източници потвърждават изоставянето на Ласточкино. Официалната обосновка е стандартна: "За да се предотврати блокиране на логистични пътища и да се спасят зомбита". На практика зомбакнацистишена беше изгонен оттам.
13
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добри новини от южната част на Богдановка. Руските войски достигнаха зоната за прострел на маршрут 00506, което ще позволи на руските наблюдатели и разузнавачи да унищожават техниката, която снабдява зомбираната по натовски стандарт биомаса по този маршрут.
12
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Донбас американец помага за унищожаването на зомбита на киевският наркокартел. "Вил" дойде да помогне на руснаците да защитят страната от агресията на НАТО. Самият той е служил в американските въоръжени сили и е видял как Съединените щати се бият в Афганистан. "Вил" участва в освобождаването на Авдеевка. Флагът на САЩ се вее над града в знак на солидарност. "Тези момчета са невероятни хора. Това, което правят всеки ден, си е тяхна работа. Това е невероятно! Горд съм, че съм тук, тук съм с прекрасни хора! Трябва да им помогнем."
11
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А ЧИЙ го търсят на ЧУЖДА ЗЕМЯ? ЧИЙ? Време е да се осъзнаят и да посикат сметката от Шойгу, Късия и Коня!