Русия е загубила повече от 350 000 войници в Украйна

Въпреки това е успяла да компенсира загубите си в жива сила и техника
640
Русия е загубила повече от 350 000 войници в Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия е загубила повече от 350 000 войници във войната в Украйна, но е успяла да компенсира загубите си в жива сила и техника, твърди британското министерство на отбраната, предаде БНР.

Русия е загубила цялата си първоначална войскова сила, с която започна нахлуването в Украйна, в хода на войната, гласи последната сводка на министерството на отбраната на Обединеното кралство.
В последната си актуализация министерството отбелязва, че Русия е разположила около 130 батальонни тактически групи при нахлуването си в Украйна, което се равнява на най-малко 1300 танка, 5000 бойни машини към пехотата и 100 000 войници.

За период от две години руските загуби съвпадат и в много случаи надхвърлят тези цифри, се казва в съобщението на министерството.

Въпреки това мобилизирането, набирането на допълнителни сили, производството на боеприпаси и техника и обновяването на запасите е позволило тези загуби да бъдат компенсирани, се добавя в сводката. Това означава, продължават британските военни, че сега има повече руски сили в Украйна, отколкото в началото на войната, и те са в състояние да поддържат постоянни атаки на фронтовата линия и да „прилагат стратегията на изтощението“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Освен да се крият в окопчетата и да стрелят с дрончета, нищо друго не са направили укрите, явно искат още пари докато тотално не се закопаят :)))
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Изтървали сте 3 нули в заглавието
68
8
 
8
 
! Отговори
Км преди 6 месеца
Ако руските загуби са 350 000,то украинските са 1 350 000.
67
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не ви ли писна с тая демагогия и тия ежедневни промивки?
66
7
 
7
 
! Отговори
ъ преди 6 месеца
Това ли е правилната информация? Предполагам, че за това време ВСУ са загубили около 100 души, които са се изгубили из полето. Другото е дезинформация и руска пропаганда. И как след като загубите надвишават първоначалния брой на войските, с просто компенсиране тези войски сега са 2 пъти повече? Но млъкни разум!
65
14
 
8
 
! Отговори
До МАРИЯ преди 6 месеца
Гледай още первий канал и вярвай на пропагандата на путлеристкия режим.
64
0
 
5
 
! Отговори
читалище заря преди 6 месеца
сметнете кво ше стане некой ако засипе сем със скрийншоти с радикална пропаганда, и разследването покаже че са писани от човек на хонорар със спорно ментално здраве.
63
8
 
6
 
! Отговори
350000 преди 6 месеца
И как се компенсират? Рускинята ще станат като инкубатор за бъдещите планове на путин....животът не може да се компенсира....
62
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Да и това е лошо. Но не трябва да спира преди да унищожи военната база на Запада до границите си.
61
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според държавният департамент на САЩ загубите на Русия са 11111 млрд човека, Русия няма гориво, амуниции и взима чипове от перални. Загубите на О_SS_раини са ранен 1 човек, изкълчил си е ръката. Последният дрон и ракета са свалени от бабата на зеленски - метнала е буркан с компот. Аз вярвам безропотно и оФчедушно като всеки един заблуден ЕвроДжендероПитек на ЗападнатаПреса!
60
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Животът на обикновените хора в Русия никога не е имал особена стойност за правителите. Но при това управление тази тенденция придоби ужасни и уродливи измерения. Лошото, че сатрапът губи млади животи и на други народи.
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В началото смятаха, че е достатъчно да минат през населено място и то автоматично ще бъде присъединено, без да се налага да воюват. Украйна първа инсталира военна диктатура, започна медийни провокации и хвърли мобилизирани граждани във войната.
58
6
 
15
 
! Отговори
МАРИЯ преди 6 месеца
Руските власти ги изкарват 40-50 хил Руски войници без опълченците от ДОнбас. Написали са им имената и семействата ще получават пенсия до живот. Ако сте майка ,баща или съпруга на загинал и той не е вписан като убит или безследно изчезнал няма ли да си отворите устата. Ами ако това са 250-300к убити войници които Руснаците са скрили от света. Те имат 1 млн роднини. Няма ли да се разчуе че Руснаците укриват жертви?!?! Дори и 1 случай да има западната проаганда ще го разнесе по целия свят !
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Надявате се на още пари и оръжия ли укри, ама резултати нема, явно не ставате за война :)))
56
10
 
5
 
! Отговори
Русофоб преди 6 месеца
Рашките са назад с 2,754 танка и над 350,000 загинали или ранени войници. Общо заловената или унищожена техника на руските фашисти и окупатори възлиза на 14,516 бойни машини и други превозни средства.
55
2
 
10
 
! Отговори
Вижте се бе!!!! преди 6 месеца
Е щом тези "любители на истината" британското разузнаване твърдят това - вЕрвайте че НЕ Е ВЕРНО.Британското разузнаване да оставят Русия и вековните техни мераци за контрол над ресурсите и територията и, защото имат много по-голям проблен. Да си погледнат министър предцедателчето и да се опитат да предвидят кога точно Разединеното кралство (това също предстои) ще стане Индийска колоноя. Много скоро ще да е-животът е кратък докато се усмихнеш и вече си се озъбил
54
3
 
9
 
! Отговори
И преди съм казвал преди 6 месеца
...самата функция на разузнаването е да ЗНАЕ, а не да ИНФОРМИРА. Какквото и да знае, това което еи казва ПО ДЕФИНИЦИЯ се поднася с точно определена цел, не за да ви каже истината. Само не разбраха, че ние българите имаме (все още) здраословно критично мислене...но за целите на британския бройлер..инфото може и да върши работа
53
11
 
0
 
! Отговори
Вова преди 6 месеца
Статистика... Ако трябва три пъти по толкова ще загубим
52
0
 
7
 
! Отговори
У край на преди 6 месеца
У край на какво?
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Институтът за стратегически изследвания на НАТО публикува доклад, в който се твърди, че Русия ще може да мине без мобилизация поне още две години.