МВнР: Не можем да спираме чествания, организирани от посолства на други страни

Не е давано и разрешение
22 фев 2024 19:38, Стела Стоянова
40
МВнР: Не можем да спираме чествания, организирани от посолства на други страни
Снимка БГНЕС, архив

Даването на разрешения или откази за провеждането на събития, организирани от посолствата на други държави в България, не попада в компетенциите на Министерството на външните работи (МВнР). Това заявиха от Министерството в позиция, публикувана на сайта на ведомството.

Във връзка с постъпили медийни запитвания относно провеждане на честване, организирано от посолството на Руската федерация в София, от МВнР информираха, че не са предоставяли разрешения за организиране на подобни чествания.

От Министерството обясниха, че съгласно разпоредбите на Виенската конвенция за дипломатическите отношения следва да бъдат уведомени по установения ред от страна на дипломатическите мисии, акредитирани в България, за мероприятие, което съответната дипломатическа мисия възнамерява да организира. Като целта е информиране на компетентните български органи за предприемане на съответните мерки за сигурност.

В конкретния случай компетентен орган е кметът на Столична община или оправомощено от него длъжностно лице, заявиха още от външно министерство.

Днес в декларация общинските съветници от "Продължаваме промяната-Демократина България" ("Спаси София") настояха кметът на София Васил Терзиев да забрани честванията на „Деня на защитниците на отечеството" или Ден на Съветската армия. "Нашата политическа декларация е израз на почит и солидарност с борбата на Алексей Навални, който беше показно убит от режима на Путин. А примерът на неговата непримиримост стана по-силен от всякога", заяви общинската съветничка Марта Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 9 То и ти си говориш сам... ама ко да правим. Не живееш в русия... явно си само един лицемер с нежна душа
8
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато загърмят Сарматите, в главите на евроатлантичетата в Брюксел ще зазвучи тихо и протяжно Одата на Радостта. Със затворени очи и с усмивка ще посрещнат те този сюблимен миг на спокойствие. Но секунда по-късно ще осъзнаят, че любимият им Европейски химн всъщност е тяхната лебедова песен, ще отворят очи и ще видят слънцата. ЯДРЕНИТЕ СЛЪНЦА!
7
10
 
23
 
! Отговори
Говореше си сам преди 7 месеца
Имам познат, заклет евроатлантик! Америка му е все в устата. Западна Европа била люлката на цивилизацията и навсякъде течало мед и масло. Тия дни го видях. ГОВОРЕШЕ СИ САМ!
6
5
 
14
 
! Отговори
Фен на Бидоня преди 7 месеца
Когато влезнахме в НАТО, сълзите ми текоха от щастие! Обичам Америка и Западния модел, а Кокорчо и Кирчо са моите идоли. Но сега видях как посрещнаха Путин в Риад и усетих топлина отзад. Проверих. Оказа се че леко съм понапълнил гащите. Но няма страшно, сърцето ми е пълно с евроатлантизъм и любов към Запада!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
или платени протести и преврати
4
4
 
15
 
! Отговори
Забележете преди 7 месеца
коментарите на евроатлантическата шайка във форума. Това са хора тотално превъртяли, които очевидно не могат да контролират емоциите си и не боравят с факти. Няма да ме учуди ако вечерно време се изпускат в кревата. Тъжна картинка. А ППДБ е мо тамо представителна извадка на тази прослойка.
3
3
 
8
 
! Отговори
Отивай на фризьор преди 7 месеца
До 1. Мусайбе. Ами тогава бг посолството в Москва да организира честване за обсадата на Ленинград или по-добре лоботомирак се!
2
23
 
9
 
! Отговори
Политфентъзи преди 7 месеца
Путинска Русия желае да чества празника на отдавна несъществуваща армия и да възхвалява победите й като част от официално разрешената руска история, обаче режимът на Ленин и Сталин бил нечовешки репресивен (не е лъжа, де). Много придирчиво и срамежливо подбират какво да си харесват, но другите им виновни, че отхвърлят набиващите се на очи спомени от времето на СССР и искат да се отърват от тях. И тая работа в оная, и парите в джоба, и душата в рая. Ами не става така.
1
9
 
12
 
! Отговори
мак преди 7 месеца
Всеки прехвърля разрешение като горещ картоф и накрая прословутата дата ще мине. Събитието ще се състои без разрешение и тогава ще има храна за противниците, или няма да се състои и тогава ще има рев, че в България няма свобода и демокрация.