Русия арестува хиляди мигранти на тържествата преди Нова година

Имало е различни нарушения на миграционното законодателство
2 яну 2024 08:45, Елка Василева
68
Русия арестува хиляди мигранти на тържествата преди Нова година
Снимка: архив, БГНЕС

Руската полиция е арестувала хиляди мигранти в цялата страна при операции по време на тържествата в навечерието на Нова година и десетки от тях ще бъдат депортирани, съобщиха руски медии.

Около 3000 мигранти са задържани във втория по големина руски град Санкт Петербург при проверки "за предотвратяване на престъпления", предаде агенция РИА Новости.

Повече от 600 от тези мигранти са били в Русия, като са имали различни нарушения на миграционното законодателство, отбелязва руската новинарска агенция, позовавайки се на неназован източник от правоохранителните органи. Повече от 100 души от арестуваните ще бъдат депортирани, допълва РИА Новости.

Рускоезичният новинарски сайт "Сота" съобщи, че мъж от Таджикистан, облечен като Дядо Коледа, е бил сред мигрантите, задържани в Москва.

В западния централен град Челябинск Следственият комитет на Русия е започнал съдебно дело срещу трима мигранти за "хулиганска проява" срещу руски военнослужещи и техните съпруги.

"Тълпа от пияни мигранти е нападнала двама млади мъже, демобилизирани от фронтовата линия, като единият войник е бил ударен с палка", съобщи руският Следствен комитет в "Телеграм", като добави: "Отбелязва се също така, че мигрантите са обиждали съпругите на ветераните от специалната военна операция".

Руският Следствен комитет също така заяви, че е започнал разследване на "незаконни действия на мигранти" в Свердловска област в Урал, както и в Московска област.

Много мигранти, предимно от съседните централноазиатски държави като Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан и Армения, пристигат в Русия, за да търсят работа. Руският президент Владимир Путин заяви през декември, че в страната има повече от 10 милиона трудови мигранти, отбелязва Ройтерс.(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БЕЗ ПАНИКА, МОЛЯ ! ПРЕЗ 2024 УКРАЙНА ПОЛУЧАВА ДАЛЕКОБОЙНИ СИСТЕМИ И САМОЛЕТИ И ОСВОБОЖДАВА ТЕРИТОРИЯТА СИ ОТ РУСНАЦИ !
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Без паника, моля ! Всички агресори свършват или в затвора или в земята !
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ИМОТИТЕ В БУРГАС И ВАРНА СЕ ОБЕЗЦЕНИХА ! ТУРИЗМЪТ ЗАПАДНА ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ ! РИБОЛОВЪТ И ТРАНСПОРТЪТ В ЧЕРНО МОРЕ СА НАРУШЕНИ ! ТОВА Е ПРИНОСЪТ НА КРЕМЪЛ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА !
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До СМЕХ....Уцпокой ца бре дедка да не получиш пукнато сухожилие от нервозност
49
3
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 месеца
КОЙТО НЕ ОБИЧА РУСИЯ И ПУТИН-----Е " МРЪСЕН ФАШИСТ".....хахахахаааа.../Новата комунистическа опорка/
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей така се прави пък ние сме подписали да приемем мигранти.
47
7
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
До Анонимен 48: Разбира се, че никой не емигрира в русия. Това са тия (не тея) индивиди от становете, бе! И се вижда що за свят са.
46
6
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
До Хйк км 49: На страната на свободните и цивилизовани народи, разбира се. Не на страната на блатната азиатщина. Най-после!
45
1
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 месеца
" У НАС "МИГРАНТИ"-ВКАРВАТ, КАДРИТЕ И ПОМАГАЧИТЕ НА МВР, ЗАЩОТО СЕ ЧУВСТВАТ НЕДОСЕГАЕМИ И СИЛНИ НА ДЕНЯ!!!ТРЕБВА И ТАМ ДА "ПРОДЪЛЖИМ ПРОМЯНАТА "
44
0
 
8
 
! Отговори
При пост-соца У нас преди 4 месеца
......всичко живо се пресели У София , защото само там имаше поминък----ТОВА НЕ Е ЛИ ВИД ""ВЪТРЕШНА МИГРАЦИЯ"----ПОРАДИ ГРЕШНА ВЪТРЕШНА СТОПАНСКА ПОЛИТИКА???!!!!
43
3
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 месеца
"МИГРАНТИ"---АМА ОТ КЪДЕ.....ЩО НЕ УТОЧНЯВАТЕ???!!!!!"МИГРАНТИТЕ"--СА ОТ "БРАТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ", ЗАЩОТО ТАМ Е ГЛАД И МИЗЕРИЯ И НЯМА ЖИВОТ...ХАХАХАААА....ЗАТОВА И ШУБЕТО Е ВЕЛИКООООО....!!!!НЕМА НИЩО СЛУЧАЙНО ПРИ РУСКИЯ НАЦИОНАЛ- СОЦИАЛИЗЪМ!!!!!!
42
1
 
5
 
! Отговори
Хйк км преди 4 месеца
За съжаление тук коментират неуспели аутсайдери в живота,реваншисти , язвителният тон който държат показва какви комплекси избиват то животът си продължава и без тях то накрая ще се разбере кой крив и кой прав Русия или Америка с Украйна а, да запитам знаещите каде сме ние българите?!
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
АМИИИ, ньей тъй. В Русия никой не емигрира, какви 10 милиона мигранти, пак руска пропаганда?!
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този път подкрепям Путин. Така се прави. Можем да го вземем за няколко месеца емиграционен комисар на ЕС и после да го екстрадираме към Хага.
39
5
 
18
 
! Отговори
Исторически парк преди 4 месеца
Там ги депортират, тука вкарват още
38
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Плана е ясен. Безработицата расте главоломно, значи ше фащат мигрантите и ще ги пращат обратно по -становете за да се отваря работа за етническите руснаци, което си е оксиморон, де, етнически руснак е много разтегливо понятие. Но това е плана, вече руснаци ще мият въшните клозети за да може Кремъл да казва, че безработицата спадала. Ама много хитричък бил Путин бе!
37
8
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Санкциите работят.Руската икономика не върви.Работа няма.Гонят ги превантивно.Безработните мигранти ще съдават проблеми.
36
15
 
20
 
! Отговори
замислен преди 4 месеца
Защо по цял ден ни занимавате с тази допотопна държавица Русия? Нас в ЕС не ни интересуват вътрешните работи на блатная, акано акано пу пу пу!
35
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако България беше суверенна държава, също щеше да пази границите и теритжрията си. Жалко, че сми само една нещастна колониа.
34
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кремъл имитира дейност преди изборите